Få et uforpligtende tilbud, hvis du skal købe stort ind - Se mere her

15-36kg

 

Barnets sidste autostol 

 

Autostole til 15-36kg kan bruges til børn i alderen ca. 3-12 år. Det er vigtigt at barnet vejer over 15kg, da denne type stol ellers vil være for stor. Barnet bliver nemlig, i denne vægtklasse, fastspændt med bilens egen 3 punktssele, og det kræver en kropsvægt på minimum 15 kg, at kunne bruge den.

Denne vægtklasse vil være barnets sidste autostol og der findes to alternativer: Man kan vælge en ganske almindelig selepude eller en autostol - som i denne vægtklasse, vil være en selepude med ryglæn. Alle autostole i vores sortiment overholder naturligvis alle sikkerhedskrav, så du som forældre kan føle dig helt tryg. Det er forskelligt om man foretrækker selepude eller autostole, dog skal de siges at sikkerheden vil være størst i en autostol, da der er indbygget støtte til krop, nakke og hoved. 

 

Skulle du have spørgsmål, står vi klar til at guide og hjælpe dig. Ring til kundeservice, skriv eller kom forbi butikken, hvor kompente medarbejder står klar.

 

15-36kgLæs mere om valg af autostol her!

 

Når barnet er over 135cm er det ikke længere et lovkrav, at barnet sidder på selepude eller autostol, men det anbefales dog, at lade barnet sidde i autostol, så længe stolen ikke er for lille. Stolene sørger for barnets sikkerhed, samtidig med de giver god komfort og en oprejst siddeposition. 


Overtøj og autostole

Lad ikke dit barn sidde med for meget tøj på, når han eller hun sidder i autostolen. Specielt bør man undgå dunjakker, flyverdragter og generelt stort overtøj. Barnets komfort kan blive forringet og barnet kan få det for varmt. Men ikke nok med det, så er det direkte farligt, at give barnet for meget tøj på. Selerne er beregnet til at sidde tæt på kroppen, for at give den optimale sikkerhed. Når der er en stor jakke eller flyverdragt i vejen, kan selerne ikke strammes optimalt. I tilfælde af kollision, kan det betyde at barnet ryger et stykke frem inden selerne stopper barnet, og der er risiko for, at selerne glider ud på barnets skuldre og at barnet kan ryge helt ud af stolen.

 

Man vil naturligvis ikke have sit barn fryser i bilen, og derfor kan man alternativt have en tæppe liggende i bilen, som lægges over barnet, når han eller hun er blevet fastspændt korrekt. 


Vent venligst ...

Vupti! varen er nu lagt i din kurv.