Pixizoo Plus medlemmer: Spar 10% ekstra på lagervarer hele weekenden | Kode: pp10 | Betingelser her

Autostole

Forældre går – med god grund – rigtig meget op i deres børns sikkerhed, f.eks. hvordan de mest sikkert kan spændes fast
i bilen. Lovgivning, krav, placering og montering; det kan være en uoverskuelig opgave at finde den rigtige autostol.
Vi har samlet et stort udvalg af forskellige stole. Vi har lavet en guide til dig, så du kan finde den rette autostol til jer. Find guiden her.
Vil du vide mere om i-size, ECE-mærket, isofix og meget mere, så læs med her.

alle autostole testvindere tilbehør
0-13 kg 9-18kg 15-36kg
i-size bagudvendt sættilbud
cybex besafe axkid
kiddy römer maxi cosi

Den vigtigste stol 

Autostolen er vigtig, da de fleste børn allerede kort efter fødslen bliver transporteret i bil. Den nyfødte må ikke sidde fastspændt for længe ad gangen.
Et spædbarn har svært ved at ændre siddestilling og har derfor brug for hjælp – så sørg for at holde pauser undervejs.
Det er meget vigtigt, at især spædbarnets hoved og nakke får den korrekte støtte, da barnet ikke selv kan holde hovedet.    

Isofix – hvad er nu det?

Der bliver i dag solgt langt flest autostole til montering med Isofix baser. Tidligere monterede man barnestolen ved hjælp af bilens sele.
I de fleste nyere biler i dag sidder der et beslag under bilens bagsæde og ryglæn, som kan bruges, og som er en meget sikker
og nem måde at fastgøre en stol på. Rigtig mange autostole bliver monteret forkert, typisk fordi selen spændes forkert om eller igennem stolen.
Ved en ulykke eller kraftig opbremsning er det afgørende, at stolen er spændt korrekt fast.
Isofix er et internationalt system, som er gennemtestet og giver den bedste sikkerhed. Stolen eller stole-basen klikkes i beslagene, og det er svært
at montere forkert. Man kan vælge at købe en som monteres på en Isofix-base. Denne base bliver fastgjort i bilen via et Isofix-beslag.
Det er også muligt at købe autostole, hvor stolen har beslagene, så den monteres direkte i bilens Isofix beslag.

Forskellige typer af autostole

Stolene kategoriseres ud fra barnets vægt og mange stole kan justeres, så den samme stol kan bruges i kortere eller længere tid. 

Baby 0-13 kg.: En bagudvendte stol. Disse kaldes også bæreautostol, da stolen ved hjælp af et håndtag let kan transporteres og bruges som en lift.

9-18 kg.: I denne vægtklasse fås i to varianter – en fremadvendt og en bagudvendt version. Tests har vist, at en bagudvendt stol er mere sikker, hvis
man er involveret i en frontal ulykke.

9-36 kg.: En såkaldt kombi-stol som vokser i takt med barnet. Nogle kombi-autostole har en beskyttelsespude foran maven, som vil gøre at belastningen
under en eventuel ulykke vil fordeles på et større område. En autostol i vægtklassen 9-36 kg er derfor en langtidsholdbar stol, som kan bruges efter
babystolen og helt til barnet kan sidde med en almindelig sikkerhedssele. 

15-36 kg.: De er også kaldet selestol. En selestol er en hjælp til at gøre barnet "højere", så de kan anvende bilen almindelige integrerede sikkerhedssele.
Et godt råd før, man køber en selestol, er at tjekke om barnet kan sidde i stolen uden at selen går forbi barnets hals. Gør den dette, er selestolen ikke
anvendelig for barnet. Det er endvidere vigtigt, at barnet vejer mindst 15 kg, da dette er nødvendigt for at udløse bilen 3 punkt sele. 

Autostole hos Pixizoo

Hos Pixizoo.dk har vi et stort udvalg af forskellige størrelser og typer. Uanset om du leder efter en testvinder autostol eller en stol fra en bestemt producent,
så har vi mange forskellige modeller. Har du spørgsmål inden, du skal købe en stol, så er du altid meget velkommen til at kontakte vores kundeservice.
Ellers har vi lavet en lille guide til de forskellige stole på vores Magasin, som måske kan hjælpe jer lidt på vej. 

 

Ved at fortsætte med at bruge siden, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere

×