★ SUPER SALE: Få 20% ekstra rabat | Shop nu ★

Guide: Barnevogn vs. Kombivogn – hvad skal du vælge?

Guide: Barnevogn vs. Kombivogn – hvad skal du vælge?

En barnevogn er et uundværligt hjælpemiddel i barnets første levetid, men det er også base for dit barn, hvor han/hun kan finde ro og føle sig tryg.

Hvordan finder du barnevognen eller kombivognen, der passer til dig og dit barns behov?

Det kan være utrolig svært at finde den rigtige barnevogn – især til sit første barn hvor du ikke har erfaringen at trække på. Måske er du også i tvivl, om det er en barnevogn eller kombivogn du skal have. I så fald er der allerede mange spørgsmål, der melder sig.

Hvad er forskellen på en kombivogn og en barnevogn? Hvad er fordelen ved det ene og det andet? Du kan også være i tvivl om, hvor længe barnet kan ligge i den, og hvad med bagefter?

Se Ivalos hurtige videoguide, hvor hun gennemgår muligheder og begrænsninger for at gøre valget lidt mere overskueligt.

Der findes riiigtig mange modeller, kvaliteter, funktioner, farver og prisklasser – og lige så mange spørgsmål. Læs med her og bliv klædt ordentlig på til at vælge jeres kommende barnevogn.

Det er en god ide, at du gør dig overvejelser om, hvad behovet er, inden du overhovedet begynder at søge efter muligheder.

Nogle har behov for en lille, handy barnevogn, som hurtigt kan klappes sammen og nemt kan være i bilen. Desuden må den gerne være let at have med i butikker og hurtig på hjulene til at køre slalom om menneskemængden på gågaden.

Andre har behov for at den kan køre stabilt i ujævnt terræn, eller at der er en stor varekurv. Nogle nyder også at have en stor barnevogn, hvor barnet kan ligge helt op til 3-årsalderen.

Hello Retail

LÆS OGSÅ: "Guide til Baby Jogger City Elite 2".

Barnevogn eller kombivogn?

Der er to overordnede muligheder, nemlig en barnevogn eller en kombivogn.

De har begge det tilfælles, at dig og dit barn kan gå nogle dejlige lange ture. Begge vogne giver dig desuden mulighed for, at dit barn kan sove udenfor i den friske luft.

Hvor barnevognen har en stor barnevognskasse med langt liggemål, er kombivognen en mindre vogn med et kortere liggemål. Til gengæld kan den laves om til en klapvogn, når behovet opstår.

Der er muligheder og begrænsninger ved begge dele. Få overblikket her.

Se vores udvalg af barne- og kombivogne her.

Barnevogn

En barnevogn har et langt liggemål på 97 cm. Det betyder, at dit barn kan passe den helt op til 3-års-alderen. De første 6 måneder bruges der som regel en lift, der sættes i barnevognskassen. Når du tager dit lille barn ind fra lur, kan du nemt bære det ind i liften.

I barnevognskassen er der god plads til at have en sove-/kørepose, så dit barn er pakket godt ind når han/hun skal sove. Køreposen kan også bruges i stedet for liften, hvis budgettet ikke rækker til begge dele.

En traditionel barnevogn kan ikke laves om til en klapvogn. Her skal du købe klapvognen ved siden af, hvis/når der er et behov for det (barnet må sidde i klapvogn, når han/hun er i stand til selv at sidde oprejst).

En barnevogn er en rummelig og robust vogn, der fungerer godt til længere gåture i forskelligt terræn, men som også giver dit barn en tryg base, når han/hun skal sove lur. Nogle barnevogne kan være lidt store at have med i offentlig transport og upraktiske at pakke i et mindre bagagerum.

Se vores udvalg af barnevogne her.


Find Arden Supreme barnevogn her.

Muligheder

Mulighed for at bruge den i nogle år, nemlig op til 3-års-alderen (eller til barnet fysisk er vokset ud af den).

Stor kurv, så der er god plads til opbevaring af indkøbsposer, pusletaske mv.

Hvis du ønsker en separat klapvogn, er en barnevogn være ideel at vælge.

Nem og stabil at køre med i ujævnt terræn.

Robust stel.

Nogle barnevognsmodeller tilbyder drejehjul.

God størrelse, hvis dit barn skal sove i egen barnevogn i dagpleje eller vuggestue.

Begrænsninger

- Der skal tilkøbes lift eller sovepose til barnets første 6 måneder.

- Fylder ofte mere i bilens bagagerum.

- Kræver mere opbevaringsplads, hvis du skal have en klapvogn ved siden af (du ender hurtigt med en hel vognpark ;)).

- Sværere at komme rundt med i butikker, byen, bybusser, på caféer osv.

LÆS OGSÅ: "Praktisk tilbehør til barne- og kombivognen".

Kombivogn

Idéen med en kombivogn, også kaldet en duovogn, er at du her får to vogne i én. Du starter med barnevognsdelen og skifter til klapvognsdelen, når dit barn er klar til at komme op at sidde. Det vil jeres barn være, når han/hun er 6-7 måneder gammelt.


Liggemålet i liften er typisk 78-80 cm, hvilket betyder, at den er kortere end en traditionel barnevognskasse og dit barn vokser derfor hurtigere ud af liften. Målet på liftdelen kan variere mærkerne imellem. Når dit barn er vokset ud af liften kan han/hun med fordel sove videre i en kørepose i klapvognsdelen (når du lægger ryglænet ned, så barnet ligger helt plant).

Kombivognen er nem at komme rundt med. Færdes du ofte i butikker og travle gader eller bor i byen, kan kombivogn være et godt valg. Vognen er nem at have med i offentlig transport, fylder mindre i bagagerummet, og kan også bruges i ujævnt terræn ved at låse de drejelig forhjul. Er du den sporty type, der gerne vil løbe en tur med vognen, findes der kombivogne, der også kan anvendes som løbevogn.

Se vores udvalg af kombivogne her.

16/02/2021 11.28.18
Arden kombivogn (kommer snart på lager).

Muligheder

Komplet sæt. Her skal du ikke ud og købe en klapvogn også.

God til hvis du bor i byen – drejehjul på næsten alle modeller.

Let at komme rundt med, da den fylder mindre.

Nemmere at pakke i bilens bagagerum.

Det kan også være, at du har en større bil, men ikke vil have, at vognen skal fylde HELE bagagerummet.

Fylder generelt mindre hvis pladsen er trang (du bor i lejlighed, har en lille bil etc.).

Du kan lave vognen om til en klapvogn, lige så ofte du har brug for det.

Sparer dig penge, da du ikke skal investere i både barnevogn og klapvogn.

Nogle modeller kan du anvende nyfødt-autostolen på stellet, ved at tilkøbe en adapter (Husk at orientere dig inden køb, om hvilken autostol der kan anvendes på stellet).

God rejsevogn da den ikke fylder meget.

Begrænsninger

- Lille liggemål i liften, så barnet skal hurtigere over at sove i klapvognsdelen.

- Der er ofte ikke plads til at sætte barnevognssele i. Dit barn skal bruge selen af sikkerhedsmæssige årsager, når han/hun nærmer sig at kunne vende eller sætte sig op.

- Er ikke isoleret lige så godt som en stor barnevogn.

- Lift bruges op til barnet er mellem 6-7 måneder gammelt max. Derefter laves den om til en klapvogn, og barnet sover herefter videre i en kørepose i klapvognen, hvor sædet kan lægges helt ned (eller i en den ekstra sovevogn, du har købt).

- Stellet er mindre robust, end en traditionel barne- og klapvogn.

- Hvis du får en søskende til dit barn tæt på hinanden, kan du alligevel blive nødt til at investere i enten en ny barne- eller klapvogn, da klapvognen jo var tiltænkt det første barn. Du kan også anskaffe jer en søskendevogn, som rigtig mange forældre har glæde af.

Tip: Hvis du savner barnevognsdelen, og måske især den store rummelige soveplads, når dit barn er vokset ud af kombivognen, kan du med fordel købe en brugt traditionel barnevogn med et stort liggemål, til at have stående som sovevogn i haven eller på altanen.

LÆS OGSÅ: "Guide: Sådan finder du den rigtige babyalarm".

Almindelige hjul og drejehjul

Når du har fundet frem til den type vogn, der passer til din families behov, skal du tage stilling til, hvilken type hjul du skal have på din barnevogn eller kombivogn. Du skal overveje hvilket miljø, du kommer til at køre rundt i.

Almindelige hjul

Hvis barnevognen skal køre mest på ujævnt terræn som stier og skovveje, er punkterfri og almindelige hjul gode at vælge, da de bedre kan håndtere den hårde kørsel.

Drejehjul

Skal barnevognen primært køre i butikker og gennem travle gader, kan det være en fordel med drejehjul foran på vognen, så den er nem at manøvrere rundt med. De 360° svingbare hjul kan også låses, så de er terrængående til at tage med i skoven.

Forskellen på lufthjul og punkterfri hjul

Udover at tage stilling til, om du skal have almindelige hjul eller drejehjul, findes barnevognshjulene også som lufthjul og punkterfri hjul.

Punkterfri hjul

De punkterfri hjul er lavet af et hårdere materiale og uden luft, som betyder, at de ikke kan punktere. Skal du bruge vognen i skoven eller på asfalt, er punkterfri hjul et godt valg. De er slidstærke på den hårde asfalt og dens skiftende temperatur, som både kan være rigtig kold om vinteren og meget varm om sommeren.

Lufthjul

Giver vognen en god affjedring, som giver en god komfort og køreoplevelse, men hjulene kan selvfølgelig punktere og skal jævnligt pumpes (ligesom cykelhjul).

LÆS OGSÅ: "Sådan vedligeholder du din barnevogn".

Sådan vælger du den rigtige vogn

Du skal gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig og dit barn, og hvad der passer ind i jeres hverdag. Hvordan er dine opbevaringsmuligheder hjemme, hvilket miljø skal du færdes i, hvor skal I færdes med barnevognen, hvor længe skal den kunne bruges med lift (liggemål), og skal den ofte pakkes i bilen (psst... et godt tip er, at prøve at pakke den i bilens bagagerum INDEN I køber vognen)?

Når du har fundet den rigtige vogn, kan du overveje, hvilken farve vognen skal være. Skal den være klassisk sort, smart grå eller army grøn. Nogle mærker laver også sæsonvogne med print.

En barnevogn eller kombivogn kan være en større investering, men det er også en investering, som er givet godt ud og holder i flere år – og som ofte kan videresælges, så andre børn kan få gavn af den.

Ting du bør overveje, inden du køber ny vogn

1. Budget?

Hvor meget må vognen koste?

2. Vægt og størrelse?
Skal den ofte op ad trapper, pakkes i bilen eller med offentlig transport?

3. Hvordan skal vognen bruges?
Skal den bruges til byture, skovture eller primært til lur?

4. Liggemål?
Skal dit barn kunne sove i den til han/hun er 3 år?

5. Hjultype?
Drejehjul, punkterfri hjul ift. terræn?

6. Opbevaring/kurv?
Skal der både være plads til pusletaske og indkøbsposer?

7. Søskende?
Skal det være muligt, at sætte et ståbræt fast?

Se vores store udvalg af barnevogne og kombivogne til skarpe priser.

Babyjogger_Kombivogn_klapvogn_barnevognsguide

Det ekstra...

Til sidst kan du kaste dig ud i den sjove del, nemlig vogn-tilbehøret. Alt det ekstra lir, der bare gør gåturen lidt sjovere for både dig og baby.
Husk regnslag og myggenet (er indbygget i mange vogne), en lille blomstret paraply der kan skygge for solen, en barnevognskæde og måske en kopholder til mors latte to go? ;)

Læs meget mere om, hvilket tilbehør der er need to have og hvilket der er nice to have i vores guide om praktisk tilbehør her.

LÆS OGSÅ: "Autostol: Guide til vægtklasse og forudvendt/bagudvendt".

Har du spørgsmål eller brug for vejledning til køb af barnevogn eller kombivogn, så står vi altid klar til at hjælpe dig! Kontakt vores søde og erfarne [email protected], eller besøg vores lækre showroom på Graham Bells Vej 6, 8200 Aarhus, hvor du kan se, røre og prøve de forskellige vogne.

Vidste du, at du kan få et uforpligtende godt tilbud, hvis du skal købe stort ind? Besøg Pixizoos tilbuds forespørgsel, så giver vi dig Danmarks bedste pris!

Til toppen