Sommer udsalg ★ Spar op til 50% på næsten hele shoppen | SE UDVALG

Praktisk tilbehør til barne- og kombivogn

 Praktisk tilbehør til barne- og kombivogn

Når du har fundet den vogn, som matcher dit behov, ånder du sikkert lettet op. Pheew, der var den!

At vælge en barnevogn eller kombivogn kan være en svær beslutningsproces. Efter valget af barnevogn/kombivogn, melder spørgsmålene sig om alt det praktiske tilbehør til vognen. Hvilket tilbehør er need to have og nice to have og hvorfor?

Nogle ting kan du undvære, mens andre er et must. Ikke alle ting behøver du at anskaffe dig lige med det samme, mens andre er rare at have inden din baby ankommer.

Hello Retail

✔️ Need to have

Barnevognsmadras og liftmadras

Der følger en madras med til barnevognskassen og liften. I hvert fald de fleste. Madrasserne er dog ofte meget tynde og vi anbefaler derfor at investere i en god barnevognsmadras og liftmadras.


En god madras er et must til din barnevogn, så dit barn ikke ligger på et hårdt og koldt underlag. Gode madrasser er åndbare og fugtabsorberende, så dit barns kontaktflade forbliver tør. En god madras er desuden med til at forlænge dit barns sammenhængende søvn. Søvn er vigtig for dit barns immunforsvar, helbred og hjælper dit barn til at vokse.


Madrasser former sig efter dit barn. Derfor er det en god idé at investere i en ny og god madras fra starten, så dit barn kan “ligge den til” så den passer lige til hans/hendes krop. Som tommelfingerregel må du ikke kunne få hele din hånd ind under lænden, når dit barn ligger på ryggen. Kan du det, skal du gå efter en anden madras.

I kombivognene medfølger der som regel gode madrasser, som ikke er nødvendige at skifte ud. Dog afhænger det af mærke og model. Det kan også være, at du ønsker en særlig allergivenlig madras til dit barn.

Lift

Liften er et godt valg, hvis du har købt en traditionel barnevogn med langt liggemål. Med en lift kan du nemt løfte dit barn ind og ud af barnevognen, så barnet kan sove videre indenfor.

En lift skaber en tryg og sikker hule til dit barns første tid. Modsat barnevognens lange liggemål er den mindre og omslutter således barnet bedre. Med liften har dit barn også en velkendt og tryg base, når I er ude. Liften er udstyret med en kaleche, som afskærmer barnet, mens han eller hun sover. De fleste børn kan ligge i liften indtil de er 6 måneder gammel.

(Hvis du ikke vælger kørepose)

LÆS OGSÅ: "Tjekliste til babyudstyr".

Kørepose

04/03/2021 11.43.30

I de seneste år er køreposer blevet et populært alternativ til liften. Til nogle køreposer kan der tilkøbes en bæreplade, så du kan transportere dit barn frem og tilbage fra barnevognen ligesom med en lift.

De fleste køreposer kan vaskes, og har huller til en sele, så den kan bruges som kørepose i barnevognen og klapvognen, når barnet bliver ældre og skal have barnevognssele/sele på.

Køreposerne findes i forskellige prisklasser, så du kan finde den der passer bedst til dit budget og behov. Har du behov for både en lift og en kørepose? Læs meget mere om køreposens gode egenskaber i vores guide her.

(Hvis du ikke vælger lift)

Vådliggerlagen og lagen


Et vådliggerlagen er praktisk, da det gør uheld lettere at klare og forlænger samtidig madrassens levetid. Vådliggerlagen lægges på madrassen med et almindeligt lagen ovenpå for at opnå den bedste komfort og det gør, at “uheld” ikke trænger ned og ødelægger madrassen.Du kan også få et 2-1 vådliggerlagen og lagen, så er du sikker på at din madras er godt beskyttet. Du kan både få vådliggerlagen, der passer en barnevognsmadras og en liftmadras. Bruger du en kørepose, og vil du gøre det let, hvis uheldet skulle være ude, kan du også her bruge et vådliggerlagen.


Et almindeligt lagnet er med til at absorbere fugten fra dit barn, hvis han eller hun får det for varmt. Derfor er det en god ide at vælge materialer, der har denne evne. Sørg for at købe et lagen, der passer i størrelsen til din barnevognsmadras. Hvis lagnet er for stort, vil det krølle og ødelægge komforten for dit barn.

Det er en god idé er at have 2-3 sæt af alle lagner og al sengetøj, så har du altid noget at skifte med, hvis (eller nærmere når ;)) uheldet er ude.

LÆS OGSÅ: "Guide: Sådan får du et børnesikret hjem".

Barnevognssele


En barnevognssele kan være utrolig betryggende for dig som forælder. Selen er uundværlig, når dit barn begynder at sidde op i barnevognen og læner sig ud til siderne for at få det hele med på turen. Dit barn skal senest ved 6-måneders alderen spændes fast i en barnevognssele, og gerne tidligere.


Når dit barn begynder at kunne sætte sig op, er der behov for en barnevognssele. Det kan derfor være en god idé at købe den i god tid, så den er hurtig at finde frem – det går jo så hurtigt, og før du ved af det sætter din lille baby sig op og kigger ud.

Det er en god idé at vælge en sele i et åndbart materiale, så dit barn ikke bliver varm i barnevognsselen, når det sover.

LÆS OGSÅ: "Tigerspring: Hvad er det og hvordan tackler du det?".

Regnslag

04/03/2021 11.36.46

Et regnslag er et “need to have” til din barnevogn særligt med det skiftende vejr, vi har i Danmark. Det beskytter dit barn mod regn, og passer samtidig godt på vognen, og forlænger dens levetid. Ofte fås regnslaget med en smart taske, som kan hænge på barnevognen til opbevaring før og efter brug. Så har du det altid med dig, når behovet opstår.

Husk dog kun at anvende regnslaget på tur og når det rent faktisk regner. Regnslaget øger temperaturen og giver grobund for bakterier og svamp. Tag regnslaget af, når regnen er stoppet og stil så vidt muligt vognen under et halvtag, i stedet for at anvende regnslaget hele tiden.Myggenet


Med et myggenet skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt dit barn bliver generet af myg og insekter. I mange af de nyere vogne, er der indbygget myggenet i kalechen.

Et myggenet forringer luftcirkulationen og gør barnevognen iltfattigt. Derfor er der ingen grund til at dit barn sover under myggenettet, hvis du ikke har nogen problemer med insekter. I bisæsonen kan det dog være at foretrække, så dit barn ikke bliver stukket.

Dyne


Fravælger du en kørepose, er det vigtigt at vælge en dyne med høj isoleringsevne, der kan holde dit barn lunt og varmt.

Dyner med dun er gode til at holde på et isolerende luftlag, som dit barn selv opvarmer med sin kropsvarme. Det betyder, at dynen kan holde dette luftlag, så dit barn ikke skal bruge kræfter på at få genopvarmet omgivelserne hele tiden.

Nu tænker du måske “Jamen hvad med puden”?,
Spring puden over!

Det anbefales først at give børn pude efter de er fyldt 2 år, for at undgå vuggedød og unødige belastende liggepositioner.

✔️ Nice to have

Barnevognspude


Med tiden bliver dit barn mere nysgerrig på omverdenen, og vil gerne følge med i det hele – særligt når I går en tur med barnevognen. Barnevognspuden sikrer, at dit barn sidder godt i barnevognen. Puden giver rygstøtte og hjælper dit barn med at sidde stabilt.

Vent med at bruge en barnevognspude til dit barn kan sidde ved egen hjælp, ellers kan dit barn ende med at sidde skævt eller forkert i barnevognen.

De fleste barnevognspuder er designet til at passe ind i næsten alle typer af barnevogne, og giver barnet en god komfort.


Husk: når dit barn sidder op i sin barnevogn, skal han eller hun være spændt godt fast i sin barnevognssele.

Pusletaske


En pusletaske bliver din trofaste ven, som følger med jer overalt de første år af barnets liv. Pusletasken skal kunne tages med på farten hver dag, og må derfor ikke være for stor og klodset.


Gå efter en pusletaske med justerbar skulderrem, særligt hvis du har en kombivogn, hvor varekurven ofte er mindre end på en traditionel barnevogn. Derudover skal pusletasken være både rummelig og praktisk indrettet. Læs meget mere om pusletasken her.

Babyalarm


Skal dit barn sove ude i barnevognen, er det betryggende at kunne høre og/eller se, at dit barn sover godt. Så kan du i ro og mag stille barnevognen på terrassen/altanen og udføre dine daglige gøremål.

I mange barnevogne er der lavet en lomme indvendigt, hvor babyalarmen kan lægges, udenfor dit barns rækkevidde. Der findes mange forskellige babyalarmer med flere funktioner og i flere prisklasser.

Babyalarmer findes med eller uden kamera, og med talk-back funktion, så du kan tale til eller synge for dit barn, mens han eller hun ligger i barnevognen eller i sin seng på børneværelset. Flere modeller viser også temperaturen hos dit barn, som gør det nemt at holde øje med den anbefalede sovetemperatur, der hedder 16-20 grader. Især om sommeren, hvor der kan blive meget varmt i vognen, er det en fordel.

LÆS OGSÅ: "Guide: Sådan finder du den rigtige babyalarm".

Ståbræt

04/03/2021 11.45.46

Har du flere børn, der aldersmæssigt er tæt på hinanden, kan du med fordel købe et ståbræt til barnevognen. Så kan du gå en tur med barnevognen og samtidig have storesøster eller- bror med.Ståbrættet kan aflaste de små ben, når de bliver trætte på turen. Det kan være et billigere alternativ til en søskendevogn, og barnet står godt og sikkert på brættet.

Kopholder


En kopholder er nice to have og er en lille men god investering, der er nyttig til dine fremtidige gåture. Den er praktisk, når du har varme og kolde drikke med på barnevognsturen. Og ingen gåtur uden latte “to go” til mor ;)

Du slipper for bekymringerne om, hvor kaffekruset skal stå og kan også bruge den til at have vand- eller sutteflaske lige ved hånden.

LÆS OGSÅ : "Fordelene ved uldundertøj til babyer og børn".

Barnevognskæde


Med en barnevognskæde kan du sætte dit personlige præg på vognen. Du kan vælge dit barns yndlingsdyr, stærke farver eller neutrale nuancer.


Det ser rigtig hyggeligt og flot ud, men en barnevognskæde har også en beroligende effekt, hvor dit barn fokuserer på legetøjet og på den måde finder ro. En barnevognskæde kan også være med til at udvikle dit barn, da han eller hun får stimuleret sine sanser.

Solskærm og solparaply

Med en god solskærm eller solparaply kan du sørge for at dit barn hverken får det for varmt eller bliver blændet/brændt af solen. Du kan holde varmens stråler ude af barnevognen og skærme dit barn fra UV-strålerne. Solskærmen og solparaply kan nemt monteres på de fleste barnevogne.

Når dit barn sover i barnevognen, vil han eller hun typisk være beskyttet af vognens kaleche i sig selv. Hvis kalechen ikke kan lave tilstrækkelig skygge, er solskærmen eller solparaplyen god at bruge. Det er vigtigt, at der er åbent ind til dit barn, så luften kan cirkulere. Det frarådes, at sætte en stofble på kalechen, da det gør din barnevogn til en varm ovn på meget kort tid.En solskærm eller solparaply kan være nødvendig og forlænger vognens kaleche, når dit barn sidder op.

LÆS OGSÅ: "Babynest: En tryg base til dit barn".


Giv barnevognen et personligt præg

Der er et hav af designs og farver, når det kommer til praktisk tilbehør til barnevognen og rig mulighed for at sætte dit eller barnets personlige præg på vognen. Tilfør den stil der passer til jer, og gør vognen unik! Så kan du også bedre finde din vogn, når mødregruppens vogne står sammen udenfor caféen. ;)

Til toppen