Spar 20% på Outlet | Kode: Outlet20

I-Size

I-Size

Der er kommet nye internationale standarder inden for autostole. Autostole, der er i-Size godkendte, vil være mere sikre end de tidligere. For at kunne blive godkendt inden for de nye standarder, skal barnet blandt andet kunne sidde bagudvendt indtil minimum 15 måneder. Standarden stiller enormt store krav til stolenes sikkerhed, hvilket betyder, at de testes endnu bedre end tidligere. Det er ikke et lovkrav, at ens børn sidder i en i-Size autostol, men det er blot nye standarder, som producenterne skal overholde.

  • Mest Populære
  • Bedst bedømte
  • Nyeste
  • Laveste pris
  • Højeste pris

Hvad er i-Size?

I-Size er den nyeste standard inden for autostoles sikkerhed, som trådte i kraft d. 1. oktober 2013.

Denne nye standard blev videreudviklet ud fra standarderne ECE 44-03 og 44-04. I-Size er en helt ny tankegang inden for børns sikkerhed på køreturen. Stolene bliver her opdelt efter højde og ikke kilo, som ved de tidligere standarder. Når der klassificeres efter højde, og ikke kilo, bliver der taget højde for både de helt små børn, og de børn der er lidt større fra naturens side af. Da børn ikke altid vokser ens, er det en klassificeringsmåde, der giver optimal sikkerhed til alle børn.

Derudover er tankegangen også, at børn skal kunne sidde bagudvendt indtil ca. 15 måneders alderen. Ved at barnet sidder bagudvendt, nedsættes dødsrisikoen med op til 90%, og den generelle sikkerhed øges med 500% ved biluheld. I-Size er derudover langt bedre til at trykfordele ved uheld. Her hos Pixizoo anbefaler vi derfor, at du lader dit barn sidde bagudvendt så længe som muligt.

 

Klassificeringerne ser således ud:

40-105 cm (ca. 0-4 år)

61-105 cm (6 måneder-4 år)

100-135 (sidste fase)

 

Er min bil klar til i-Size?

I-Size autostole sættes fast i bilen på samme måde som ISO-fix stole. Derfor kan du altså bruge denne type, hvis din bil har ISO-fix. Dette skulle gerne være markeret tydeligt i din bil.

 

Husk! Stole med i-Size fylder mere end normalt, så tag din bils størrelse i betragtning, når du vælger autostol til dit barn.

 

Hvorfor vælge en i-Size autostol?

Da i-Size blot er nye standarder, som producenterne skal overholde, er det ikke er ulovligt at bruge en autostol, som overholder tidligere standarder. Det er blot en videreudvikling af tidligere standarder, som stiller højere krav til sikkerheden, og som alt andet, vil standarderne blive implementeret over en årrække. 

 

Ved at vælge en i-Size godkendt stol, kan du blot være sikker på du har det allerbedste inden for sikker transport af børn. 

 

Læs meget mere om i-Size i vores guide på Pixizoo Magasin lige her.

Køb sikkert hos Pixizoo

Her hos Pixizoo går vi meget op i, at barnets sikkerhed er i top. Derfor forhandler vi kun autostole, hvor vi kan stå inden for sikkerheden heraf. Hvis du er i tvivl om det mindste, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

 

Husk! Vi giver dig naturligvis prismatch og prisgaranti, så hvis du finder en vare billigere enten inden eller senest 7 dage efter din ordre, så matcher vi denne. Se meget mere om vores prismatch og prisgaranti lige her.