10 utraditionelle råd til førstegangs mødre

Som gravid har du helt sikkert forestillet det, hvordan livet med en nyfødt bliver. Lige så snart maven begynder at tage form, og det ikke længere bare ligner, at man har kastet sig over kage-buffeten, så begynder folk omkring dig sikkert at være gavmilde med deres gode råd. Måske bliver der malet et lidt for lyserødt og romantisk billede af, hvordan livet som førstegangs mor bliver. Men hvad med alle de ting og følelser, som ingen taler om?

Vi har samlet 10 lidt utraditionelle råd, som enhver førstegangs mor bør kende.

cartoon-baby-feet-cliparts-co-aio8lm-clipart

1. Det er dit valg

Uanset om du vælger at amme eller give flaske, samsovning eller ej og de tusindvis af andre beslutninger, der omhandler din baby, så er det kun din og din partners valg. Så lad ikke nogen få dig til at glemme det eller belær dig for dine valg.

2. Lad være med at være så hård ved dig selv

At være forældre er ikke en konkurrence. Så lad vær med at skæld dig selv ud for alle de ting, du gør og ikke gør for din baby.

bcgr6l9xi

 

3. Du har ikke brug for tusindvis af ting

Lad være med at gå shop-amok for hvert behov (reelt eller forestillet) din baby har, før du har haft mulighed for at lære din baby at kende i 1-2 måneder.

 

 

4. Din baby går ikke i stykker

Ingen førstegangs forældre tror rigtig på det, men det er altså sandt. Babyer er ikke frygtelig skrøbelige, men mere hårdføre end man tror. Så længe du støtter din babys hoved og nakke rigtigt, så er alt fint.

5. Ignorer dit hjem, men ikke dig selv

Dette er helt klart lettere sagt end gjort, men et råd, du skal tvinge dig selv til at følge de første måneder. Rod følger med, når man får en baby – sådan er det bare. Så i stedet for at vaske op og gøre rent, så brug tiden, når din baby sover, på at slappe af og tale sammen.

elefant

 

6. Prøv dig frem

Tommelfingerreglen er, at alle førstefødte (og måske endda alle babyer) er resultatet af, at man som forældre prøver sig frem. Nogle ting vil gå godt, andre ting vil ikke – så prøv dig frem og tag af lære af det, der ikke fungerer.

7. Ting vil aldrig “blive som før”

Jo tidligere du forener dig med dette faktum, jo bedre. Hvad enten det drejer sig om din krop (nogle er dog så heldige, at “blive som før”) eller din livsstil, så har dette nye, lille væsen vendt op og ned i jeres liv. Højst sandsynligt for altid.

8. Din baby ligner alle andre babyer

Babyer ændrer deres udseende rigtig meget gennem de første år (mindst). Men i de første par måneder ligner din baby mere eller mindre alle andre babyer.

loeve9. Det er ikke altid kærlighed ved første blik

Du vil højst sandsynligt føle en overvældende kærlighed og behov for at beskytte din nyfødte. Men for nogle opstår denne kærlighed og tilknytning ikke lige med det samme. Det er ganske normalt, så bare giv det tid.

 

10. Tag ikke alle gode råd alvorligt

Lyt til alle de velmenende råd, men gør det, som instinktivt føles rigtigt for dig og din baby.