Aktiver dine børn i påsken

Har I endnu ikke planer i påskeferie, så kig med her og få inspiration! Vi vil gennemgå nogle idéer, som aktiverer hele familien, uden det koster noget særligt.

Klip et gækkebreve

Det er altid hyggeligt at lave et smukt gækkebrev sammen med børnene, så I kan overraske familie og venner. Papiret skal foldes mange gange, før du klipper og husk – klip kun der, hvor papiret er foldet. Et lille tip: Når du har klippet gækkebrevet færdig, så lim et stykke farvet papir eller silkepapir på bagsiden – det er pænt. Det vigtigste er helt sikkert et godt lille digt fek.s.:

Jeg senderdig en gæk-gæk-gæk,

mit navn er blevet væk-væk-væk

i stedet står der prik-prik-prik

Hvem er jeg? – Prøv og kik-kik-kik

Læg panden dybt i læg-læg-læg

det gælder påskeæg-æg-æg

Når du har skrevet digtet, er brevet næsten klar til at sende. Det er en god idé, at gå en tur og lede efter en vintergæk og sende med.

Påskejagt

Påskeharen har været forbi med påskeæg, men hvor er de? Denne leg er altid et hit hos børnene, og er en oplagt mulighed til at komme ud i haven. Det er dig der skal arrangere jagten, så du skal gemme æggene, som børnene skal finde. Det kan være et mix af chokoladeæg, plastikæg og papirsæg, som du gemmer rundt i krogene. Du bestemmer, hvor svært det skal være, men tilpas det til børnenes alder. Derudover kan du lægge mel på fliser og lave fodspor efter en hare, for at lede børnene i en bestemt retning, og gøre det hele lidt mere spændende. God fornøjelse!

Mal påskeæg

Vær kreativ med dine børn i ferien. Det er så hyggeligt at fordybe sig i noget kreativ med sine børn, derfor er det en oplagt mulighed at puste æg. Det kan godt være svært ikke at ødelægge æggene, men når man har fundet metoden, er det utrolig nemt for mange. Herefter er æggene klar til at blive malet flotte. Når I er færdige, så hæng påskeæggene op.

Kom ud i naturen

Tag dine børn i hånden, og gå en masse ture i skoven, ved vandet, eller hvor I er i landet. Det er godt for jeres helbred og energiniveau. Naturen har en positiv effekt på dit humør. Derfor er det en god idé, at tage ud i den friske luft.

 

Pixizoo ønsker dig og din familie en rigtig god påske!