Aktiviteter for børnefamilien i påsken

Leder du efter aktiviteter for familien og de helt små i påsken? Så lad dig inspirere her på Pixizoo Magasin med vores liste af sjove ting, som hele familien kan tage sig til i påskeferien.

Kort om påsken

De fleste ved nok, at påsken er en kristen fest og helligdage, der har med Jesus opstandelse at gøre, hvilket kan resultere i et par fridage for os. Men for mange af os, ligger det nok ikke helt først for i hukommelsen, hvordan det nu lige hænger sammen med chokolade påskeæg og påskeharen?

Kort sagt hænger det sammen med en kristen tradition, der forbinder ægget og dekorationen af det, som et symbol for Jesus genopstandelse. Dette har senere udviklet sig til chokoladeæggene som vi kender dem i dag.

1. Skriv gækkebreve til familie og venner

For de små vil det helt sikkert være en sjov og spændende aktivitet at sende gækkebreve afsted til familiens bekendte. Hele processen med at samle vintergækker sammen med børnene, finde på rim og træne skrivefærdighederne skal nok ende med at være hyggeligt og underholdene – især når man ved, at der er chance for at vinde et lækkert påskeæg!

Hvis du har brug for en genopfrisker til, hvordan man laver et gækkebrev, så kan du læse en vejledning her.

2. Påske i Den Gamle By

I den gamle by i Aarhus vil der i påsken være masser af påskehygge og aktiviteter for børn. Konditoriet, bageren, boghandelen og købmandshandleren holder åbent, og der vil være rig mulighed for at male påskeæg, deltage i skattejagt og mange andre aktiviteter. Blandet med Den Gamle Bys dejlige omgivelser, skal det nok kunne skabe en hyggelig dag for hele familien.

Du kan læse mere om aktiviteterne i Den Gamle By her.

3. Mal påskeæg

At male påskeæg i flotte farver er helt sikkert også en vinderaktivitet for de små. Med lidt fantasi er der masser børnene kan eksperimentere med, hvis der gøres brug af flere flotte farver og mønstre. Alt efter præference kan der enten købes allerede pustede æg, eller man kan selv gå i krig med at puste æggene selv.

Hvis familien selv vil puste æg, er der et par gode huskeregler:

  • Kog æggene i vand i et par sekunder for at undgå risiko for salmonella  (pas på med at koge for længe, så hviderne bliver for faste)
  • Husk maling i flere farver, pensler, en eller flere skåle og et par nåle at prikke æggene med
  • Prik hul i toppen og bunden af æggene, der cirka svarer til at en tændstik kunne være i hullet

Udover at være en god måde at udvikle børnenes færdigheder, er det også en hyggelig måde for børnene at skabe dekoration til at pynte hjemmet eller børneværelset op med.

4. Lav påskepynt og dekorationer

Hvad enten det er påskeæg, harer, blomster dekorationer, tegninger eller andet, så er der flere flotte og sjove dekorationer, som hele familien kan afsætte tid til at lave, så der kan blive skabt den perfekte påske stemning i hjemmet.

5. Oplev gammeldags påske ved Sagnlandet

Her er der god mulighed for at opleve og prøve gammeldags påskesjov. Børnene vil bl.a. kunne tage del i traditionelle påsketraditioner og lege, opleve en udstilling om højtiden og lære lidt om historien bag påsken vi kender i dag.

Læs mere om aktiviteterne ved Sagnlandet her.

 

6. Påskeæggejagt

Klassikeren som alle børn uden tvivl vil elske. Det kræver ikke mere end et udendørsområde, jeres hjem og så selvfølgelig masser af påskeæg til børnene. Alt efter hvad man har lyst til, kan man bare lade børnene løbe løs og lede efter æggene, eller hvis man vil gøre lidt mere ud af det, kan man også lave skattejagt ud af det med flere ledetråde, som skal følges.

7. Lav påskemiddagen sammen

Selve påskemiddagen er nok for mange højdepunktet i påsken, når der står masser af god mad og drikke på bordet i godt selskab. Dette kan dog også være en god mulighed for, at inkludere børnene når der laves mad, især da der kan laves flere sjove, dekorative retter i påske tema.

Her på redaktionen ønsker vi jer alle en god påske! 🙂