Babynest – hvad, hvorfor og hvornår?

GÅ TIL: ‘Se vores store udvalg af babynest’»

Når man skal være forældre for første gang, kan det være lidt af en jungle at finde rundt i alle de ting, man bør anskaffe sig. Hvad skal man bruge alt det udstyr til, og har sådan en lille én virkelig brug for alle de ting?

Babyrede, sengerand, babynest – kært barn har mange navne

babynest pixizoo magasin done by deerEt produkt, der er blevet utrolig populært i Danmark de sidste år, er en babynest. Babyrede, sengerand og babynest er bare nogle af de få navne, man forbinder med dette produkt.

Men er en babynest ikke bare lidt af et modefænomen, markedsført af producenterne for at skabe salg? Du har nok hørt om dem, man undret dig over, hvad man skal bruge dem til?

Hvad er en babynest?

Men hvad er en babynest så egentlig? Som navnet indikerer, er det en form for “rede” til din baby.

Efter at have boet 9 måneder i en forholdsvis lille “lejlighed”, hvor der ikke er meget plads at bevæge sig på, kan mødet med vores verden være utrolig overvældende. Nybagte forældre finder ret hurtigt ud af, at en nyfødt baby har et stort behov for at føle tryghed og nærvær.

LÆS OGSÅ: ‘Astrids anmeldelse af Done by Deer babynest’»pixizoo magasin babynest

En babynest fungerer efter samme princip: det handler om tryghed og nærvær. Babyredens tætte plads og bløde omgivelser fungerer som en lille ‘hule’, der minder lidt om omgivelserne i moderens mave. Disse omgivelser skaber en tryghed og nærvær, som kan have en meget beroligende effekt.

En babynest bruges primært til spædbørn mellem 0-6 måneder. Som det ses på ovenstående billede, kan babynesten justeres i størrelsen. Dette gør, at den altid passer til dit barns kropslige udvikling og størrelse.

Hvad gør en babynest?

Det er faktisk ganske simpelt: en babynest skaber følelsen af tryghed og nærvær, som minder om tilværelsen i moderens mave. Dette kan medvirke til at skabe ro, når babyen puttes i barnevognen, tremmesengen eller når I er på farten, hvor den kan skabe genkendelighed hjemmefra.

Hvor længe kan man bruge en babynest?

Godt spørgsmål, hvortil der hører et rigtigt politikersvar: “Det kommer an på så meget”. Først og fremmest kommer det an på dit barns størrelse: jo større barnet er, jo kortere tid kan man bruge en babynest. Producenterne anbefaler, at man bruger den til babyer fra 0 til 6 måneder.

Men hvis dit barn ikke fylder ret meget, så kan man sagtens bruge en babynest i længere tid. Det smarte er jo, at snorene tillader, at man kan tilpasse den i størrelse, så den altid passer.

Sådan kan du bruge en babynest

Men hvor og hvordan kan du så bruge en babynest? I princippet er det kun dig, der sætter grænserne for, hvordan og hvordan en babynest kan bruges.

pixizoo babynest link

 • I babysengenfor sådan et lille menneske kan en tremmeseng eller babyseng virke rigtig stor. En babynest kan bruges til at udfylde pladsen og gøre barnet mere tryg, hvilket kan lette de forskellige overgange. Alt efter barnets størrelse kan anoraksnoren snøres ind, så babyreden altid har den optimale pasform. Brug derfor en babynest til at skabe en tryg base for dit barn i sengen – det kan resultere i en bedre og mere tryg søvn (både for dit barn og dig selv).
 • I barnevognenen babynest kan også bruges i barnevognen, når liften begynder at være for lille, men barnevognen stadig er lidt for stor.
 • I sofaen: en babynest kan også bruges i sofaen, så dit barn ikke kan trille ud af sofaen.
 • I soveværelset: mange forældre vælger at have babyen med i dobbeltsengen den første tid. Her er en babynest virkelig smart, da den giver dig en “sikkerhed” for, at du ikke ruller henover dit barn i søvne, den sørger for, at et menneske på en lidt over en halv meter ikke fylder hele sengen, og så barnet har sin egen plads mellem mor og far.
 • På tur: da babyreden er fremstillet i stof, er den ganske let at transportere. Derfor kan I med fordel tage den med, når I skal ud af huset, så vil barnet altid have en sikker og tryg base at være i.
 • Til træning: Sundhedsstyrelsen anbefaler, at dit barn ligger på maven så meget som muligt i dets vågne timer. Læg barnets bryst over babyredens side, så giver babynesten en god støtte, når barnet skal træne nakkemusklerne og ryggen.

Så, hvad får du med en babynest?

 • Et mere og roligt trygt barn
 • Mere overskud
 • Større flexibilitet
 • Mulighed for samsovning
 • Mindsker risikoen for faldskader

LÆS OGSÅ: ‘Sådan vedligeholder du din barnevogn’»