En rede til din baby

Babyreder
Få måneder gamle Molly ligger og putter trygt i reden, som er lavet af Kristina – ejer af Alfie’s fodspor. Foto: Alfie’s fodspor

Hvem vil ikke gerne snorkboble i en lun, tæt, tryg og blød rede? – Her på Pixizoo Magasin vil vi elske det! Desværre er babyreder, som navnet hentyder, kun til babyer. Her kan du læse om, hvad en babyrede er og hvorfor den er så populær. 

Hvad er nu det for noget?

Babyreden er en lille, transportabel seng, som er ideel til spædbørn og babyer, der har behov for ekstra tryghed. Reden er oval og lille, og den har en høj, blød kant hele vejen rundt om den madras som barnet ligger på. Langs redens kant er en snor som du kan justere alt efter dit barns størrelse og behov. Den omsluttende form på reden betyder, at babyen ikke nødvendigvis skal støttes af puder, dyner og tæpper for at ligge godt og sikkert.

LÆS OGSÅ ’10 SPØRGSMÅL DU IKKE TØR STILLE DIN SUNDHEDSPLEJERSKE’ »

Hvor kommer den fra?

Selvom babyreden først er blevet et hit blandt de danske mødre for nylig, er opfindelsen faktisk ikke helt ny- den blev skabt i Sverige i 2003. Ideen stammer fra de svøb, man bruger på sygehusenes neonatal afdelinger til at skabe tryghed for babyer, der er kommet for tidligt til verden.

Babyrede
Foto: Alfie’s fodspor

Hvordan bruges den?

Reden er virkelig praktisk fordi, den kan tages med overalt og den er anvendelig i forskellige situationer. Mange forældre har stor gavn af at tage reden med i deres seng, idet den sørger for, at barnet føler forældrenes tryghed og nærvær samtidig med, at forældrene ikke skal bekymre sig for om barnet ligger sikkert mellem dem. Reden er også en stor gevinst når barnet skal sove ”ude”, eksempelvis på hotel eller i en fremmede seng, fordi barnet kan finde ro og tryghed i reden, uanset hvor i verden i befinder jer.

LÆS OGSÅ ‘VUGGESTUESTART – FEM GODE TIPS’ »

Hvor længe kan den bruges?

Ideen med reden er, at den skal skabe tryghed til de allermindste og derfor er størrelsen bedst egnet til babyer i alderen 0 til 6 måneder. Babyreden kan dog åbnes i fodenden og det betyder, at der er plads til, at en lidt større baby kan ligge udstrakt med benene i reden.

Hvordan får jeg fat i en?

Der er rigtig mange seje, kreative mødre, der selv syer reder og heldigvis for os andre, sælger de dem på nettet. En af mødrene kan du finde på Facebook under navnet ’Alfie’s fodspor’, hvor du kan bestille en specialdesignet rede og samtidigt støtte Red Barnet.

Kilde: Babybusiness.dk