– Og hvad er barnets navn?

Børnenavne 2015

Den ene år er det enormt moderne at kalde sit barn udenlandske navne som Brian og Kenneth og få år senere er det absolut yt. Ligesom med alt andet skifter moden inden for babynavne. Her tager vi et kig på, hvilke navne der hittede for få år siden, hvilke der er moderne lige nu og spår om, hvad der bliver ”in” i fremtiden.

Populære børnenavne de sidste 30 år

Et tilbageblik på drenge- og pigenavne de sidste 30 år viser, at det i høj grad er de velkendte og gedigne danske navne, der har ligget højest på hitlisterne. Kan du finde dit eller dit barns navn på listen?

1980: Dreng: Kristian          Pige: Anne

1985: Dreng: Martin            Pige: Louise

1990: Dreng: Christian       Pige: Camilla

1995: Dreng: Mathias         Pige: Camilla

2000: Dreng: Mathias        Pige: Julie

2005: Dreng: Lucas             Pige: Mathilde

2010: Dreng: William         Pige: Isabella

LÆS OGSÅ ‘PAS PÅ HVAD DU KALDER DIT BARN’ »

Hvad kalder man sit barn i 2015?

Ifølge tal fra Danmarks Statistik blev flest nyfødte danskere i 2014 døbt pigenavnet Emma og det næstmest populære navn var Sofia, mens flest drenge fik navnet William og på anden pladsen var navnet Lucas.

Det er endnu for tidligt på året til at sige, hvad de mest populære navne er i 2015, men tendensen er lige nu, at forældrene (stadig) er ellevilde med oldeforældrenes navne. Eksempelvis forventes navne som Agnes, Alma, Selma, Karl, Anton og Viggo at rykke et godt stykke op ad hitlisterne i løbet af 2015. Måske skal din kommende guldklump holde liv i oldefar-Egons navn?

Skøre navne

Man skal selvfølgelig passe på med at kalde nedenstående navne skøre eller sjove, det kan jo være, at netop du har valgt at kalde din baby for Sne eller Nøkke. Måske kan navnene mest af alt kategoriseres som unikke? Og netop unikke navne er en tendens, der er på vej frem. Her kan du se 10 pige- og drengenavne, du muligvis vil undre dig over er godkendt i Danmark.

Pigenavne:                         Drenge navne:

Pop                                         Jazz

Tigerlilly                               Brormand

Ok                                          Havvand

Gin                                        Gandalf

Badr                                      Lucky Luke

Fan                                        Barca

Dyne                                     Kamel

So                                          Y

Aloha                                    Muslim

Engel                                    Nam

LÆS OGSÅ ‘ 10 SPØRGSMÅL DU IKKE TØR STILLE DIN SUNDHEDSPLEJERSKE’ »

Hvad døber vi vores børn i fremtiden?

Navneforsker Eva Meldgaard spår, at såkaldte bodeganavne bliver fremtidens hit når der gælder babynavne. Eksempelvis mener hun, at drengenavne som Tage, Werner, Bjarne og Gunnar vil blive moderne igen. Mens pigerne vil blive døbt Gudrun, Kirsten og Tove. Ifølge Eva Meldgaard viser der sig faktisk allerede nu en tendens til, at babyer får bodeganavne på det hippe Vesterbro i København.

Her på Pixizoo Magasin synes vi, det kunne være lidt skægt og kært at møde små Mona’er og Keld’er i børnehavens gaderobe i fremtiden.

LÆS OGSÅ  ‘NÅR DEN ‘SØDE’ VENTETID ER LANG’ »