Barselsgave til de nye forældre

Skal din kæreste, søster, veninde, datter føde snart? Og er du helt tom for ideer til en barselsgave, så frygt ej! vi har her opstillet nogle gode råd til hvilke gaver der vil være et hit, til enten mor, far eller barn!

Start med at forhør dig ad hvad de kære forældre mangler eller ikke mangler. Ønsker man ikke at røbe at man har tænkt sig at købe noget, kan man spørge om hvor langt de er med indkøb til barnet. Uden at vide det vil de så fortælle hvad du ”skal” købe.

Tøj gaven

Mange køber med tøj til barnet, som er både nemt at købe, og noget man altid kan bruge. Du vil opleve at forældrene allerede har de første størrelser såsom 50 og 56 klar, måske de endda har rigeligt i disse størrelser. Derfor kan du med fordel købe fra størrelsen 62 og op efter. Selvom der går tid før barnet kan bruge det, så er det bedre end at det slet ikke bliver brugt, fordi barnet vokser så hurtig.

Ved man at moren vil amme, kan man forkæle den nybagte mor med en fin amme bluse eller kjole. Men er man i tvivl om moren vil amme, så lad for gud skyld være med at indirekte presse hende til at skulle amme ved at købe amme tøj. Man kan derfor give et gavekort til f.eks. H&M som både har ammetøj og almindeligt tøj, hvis man er i tvivl .

Bøger til barnet

Selv om barnet er ret lille findes der bøger som kan bruges ret hurtigt efter fødslen, et godt bud er bøgen Åh abe bogen med børne sange. Børn elsker deres forældres stemmer, og selv helt små babyer vil kunne slappe af til mors eller fars sangstemme.  Et andet bud på en god bog som barselsgave er Børnenes Store HC Andersen som barnet vil at høre historier fra, den kan bruges fra nyfødt men barnet har først forståelse for historierne fra 2 – 3 års alderen.

Barnets første bog, er en bog hvor mor og far sammen kan skrive om barnets første minder. Det kan vare minder som første tand, den første gang barnet bliver klippet, første skridt og meget mere. Barnet vil elske at læse om sine første minder og forældrene vil elske at fortælle barnet om sjove og skøre minder.

Babylegetøj

Er det første barn er det ikke sikkert at forældrene har det helt store udvalg af legetøj, og derfor vil blive glad for at få legetøj til barnet i barselsgave. Der er meget forskelligt legetøj til babyer på pixizoos hjemmeside på siden babylegetøj finder du et stort udvalg af forskelligt legetøj. Et godt bud er en barnevognskæde, som kan underholde barnet på en gåtur, mens mor eller far handler ind til aftensmad, og derved mindske risikoen af konflikter.

Et andet bud er mærket playgro som har et stort udvalg af baby legetøj, som både kan sættes på et aktivitetscenter, på kalechen af barnevognen eller bare i hånden på baby. Dette legetøj aktiverer babys sanser, såsom høre de skrattende lyde, føle den bløde stof, se de mange farver.

Det personlige billede

Der findes mange former for personlige billeder, der findes f.eks. fødselsplakater hvor man kan få lavet en 1 til 1 plakat af barnet. Denne plakat er super populær blandt mange forældre, fordi man sammen med barnet kan vise hvor lille man har været. Denne barselsgave vil både forældre og barn elske at have hængende.

Der er også den berømte fødselstavle med navn, fødselsdato og tid, størrelse på barnet og hvor barnet er født henne. Denne kan fås i mange forskellige udgaver, og på mange forskellige hjemmesider, alt efter om forældrene kan lige simple billeder eller farvet billeder.

Forkælelse til mor og far

Selvom de nybagte forældre måske ikke har lyst til skulle ud alene lige efter en fødsel. Så kan mange gavekort holde op til 2 år og derfor bruges når forældrene er klar til at lade barnet blive passet. Et gavekort kan være til massage til mor og far, en middag for 2 eller en tur i biografen. En tur i biografen kræver dog at mor og far, kan holde mobilen slukket gennem hele filmen, og derfor bliver nødt til at fokusere på filmen. Denne barselsgave kan købes hos du glemmer det aldrig, som har mange forskellige oplevelser.

Et gavekort behøver ikke at koste noget, det kan også være et hjemmelavet ”gavekort”. Det hjemmelavet gavekort kan være til en gang oprydning og rengøring, eller bare små ting som at få hjælp til at få hjælp til at handle ind, eller lege med barnet så mor kan få lov til at få en lur. På den måde kan man indirekte fortælle at man altid står klar til at hjælpe.

Den praktiske gave

Man kan aldrig få for mange stofbleer, badehåndklæder, sengetøj og bleer! Selvom det kan lyde som en kedelig barselsgave så kan stofbleer virkelig være nyttige! Man kan altid vælge at købe nogle fancy stofbleer som f.eks. pippi stofbleer som findes i mange forskellige farver og mønstre. Mange forældre vælger at bruge ensfarvede stofbleer til numsen og mønstrede til munden. Nogle gange kan man ende med at bruge op til 10 stofbleer på en dag.

Som nye forældre kan det være svært at finde den helt rigtige ble til barnet. Babyer er forskellige og derfor, er det rart som forældre at kunne prøve sig frem, for at finde den helt rigtige ble. Ble pakkerne til nyfødte er heldigvis små, og koster ikke det helt store.

Man aldrig have for meget sengetøj til babyer, da babyer både kan have uheld vedsiden af bleen eller gylpe meget. Så har man fundet et super fint sengetøj, så tøv ikke med at give det i gave, mærker som f.eks. Müsli og Småfolk, laver bl.a. super fine prints på deres sengetøj. Forældrene vil elske at de ikke skal vaske sengetøj hele tiden for at kunne følge med.