Boller i (grøn) karry

(Grønne) aftensmadopskrifter

Har i også svært ved at få jeres børn til at spise grønsager? Vi kender godt selv til den lange kamp ved middagsbordet engang imellem. Vi ville ønske, at denne engang imellem kunne blive skiftet ud, med en rolig, afslappende og hyggelig middagsstund. Vi har derfor prøvet at samle nogle af de “nemme” klassikere, i en lidt sundere og grønnere udgave, og hvor grønsagerne bliver camoufleret for dit barn.

 

Boller i (grøn) karry

 

Opskrift til 4 personer

Til kødbollerne skal du bruge:

  • 500 g. hakket svinekød
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • ½ squash
  • 2 spsk. mel
  • 1 æg
  • Salt og peber

Til den (grønne) karry sauce skal du bruge:

  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 1 persillerod
  • ½ squash
  • Lidt olivenolie
  • 1 spsk. karry
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • Salt og peber
  • 1 hønsebouillonterning m. vand

Du kan med fordel bruge andre grøntsager, alt efter hvad du lige har liggende i dit køleskab samt lidt fløde eller mælk i stedet for kokosmælken.

 

Sådan tilbereder du kødbollerne:

Riv løg og squash. Rør kødet sammen med salt, peber, løg, squash, æg og mel. Form dem til kødboller og kom dem i kogende vand i ca. 8-10 minutter, til de er gennemstegte.

Sådan tilbereder du den (grønne) karry sauce:

Skræl og hak alle grøntsagerne og sauter dem i en gryde med lidt olivenolie. Lad med stege lidt under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt karryen og hæld bouillon vand over og lad det småkoge under låg i omkring 15 minutter eller til grønsagerne er møre. Blend grønsagerne med en stavblender. Tilsæt kokosmælken og smag til med salt og peber.

Kom bollerne op i den grønne karry sauce og server med enten ris, boghvede eller blomkåls-ris alt efter hvad i har lyst til.

 

Velbekomme 🙂