Pas på hvad du kalder dit barn

Børnenavne
”Mener I seriøst, at jeg skal hedde Panda!?” Der findes knap 29.000 godkendte fornavne i Danmark, og listen bliver stadig længere. Foto: Line Rønn

Ikke et ondt ord om Preben, Musling og Laban. Hvert forældrepar har egne præferencer i navnejunglen, og de fleste børn vokser op og er glade for deres navn.

Der er dog grund til at overveje det grundigt, hvis du finder et kælenavn til dit barn, mens det stadig ligger i maven.  Her på redaktionen kender vi flere børn, der er blevet døbt navne, som forældrene under graviditeten kun brugte for sjov. For at have andre referencer end ”baby” til den voksende bule.

Men da barnet kom ud, var forældrene så vant til navnet, at der praktisk talt ikke kunne stå andet på dåbsattesten.

”Det kommer ikke til at ske. Jeg må da ikke officielt kalde mit barn Panda, Cirkel og Jazz,” tænker du.

Jo, det må du godt.  Siden en ny, liberal navnelov trådte i kraft 1. april 2006, er der hver måned godkendt over 100 nye fornavne i Danmark.

LÆS OGSÅ ‘- OG HVAD ER BARNETS NAVN?’ »

Ninja eller Awesome?

Det betyder, at dørene står på vid gab for, at du kan kalde din pige Ninja, Europa eller Dyne. Og døbe din søn Kamel, Awesome eller slet og ret Dreng.

Så med mindre du ønsker, at junior virkelig skal skille sig ud på klassens navneliste, må du hellere tænke dig om, før du finder et kælenavn til dit ufødte barn. Det hænger ved.

Hvis skaden er sket, så husk, at selv om bedsteforældre og venner korser sig – så går der ikke ret mange måneder, før de har den slidte sætning som mantra: ”Ja, først var Musling et lidt underligt navn – men nu kan hun slet ikke hedde andet!”

SE ALLE GODKENDTE FORNAVNE PÅ FAMILIESTYRELSENS HJEMMESIDE HER »