Den helt store forårsrengøring

Hvorfor egentligt den helt store omgang forårsrengøring? Nu hvor der (forhåbentligt) er begyndt at komme lidt forår i luften, er det en god mulighed til, at lufte godt ud og samtidig komme i bundt med den store forårsrengøring derhjemme.

Der er en masse ting i hjemmet, som kan være svære at få tid til at ordne i hverdagen. Så derfor har vi samlet et par gode “husmorråd” til forårsrengøringen.

 

Stearinlys i lysestagerne

Efter en kold og mørk vinter er stearinlysene måske blevet brugt flittigt, til at skabe en hyggelig stemning i de mørke måneder. Derfor er stagerne måske blevet fyldt med stearin rester? Det er heldigvis rigtig nemt, at få fjernet igen. Du kan blot stille stagerne i håndvasken og hæld kogende vand over dem.

Vaskemaskinen

For at afkalke vaskemaskinen skal du blot hælde omkring 30 g. citronsyre i sæbeskuffen og starte en vask ved 60ºC. Hvis mulig så gentag dette omkring 3 gange, for at komme al kalken til livs. Afslut med en 60ºC program uden sæbe eller citronsyre. Afslutningsvis kan vaskemaskinens si renses. Stil en bageplade på gulvet ved lugen og åben denne til alt vandet er løbet ud.

Fedtpletter i køkkenet

Fjern stegefedtet og pletterne på flisevæggen i køkkenet med en blanding af 2 dl. vand, 2 dl. eddike og 1 dl. opvaskemiddel. Smør det ud over fliserne og lad det sidde i omkring en halv time. Tør derefter over med en våd klud.

Rengøring af ovn og bageplader

Ovne med en almindelig glat emalje samt bageplader skal blot have en omgang brun sæbe, for at fjerne det fastbrændte snavs. Smør et godt lag brun sæbe på emalje-overfladerne og sæt ovnen på 100 ºC og sluk så snart sæben begynder at boble op. Når ovnen er kølet ned kan sæben vaskes af med vand og din ovn er ren og klar igen. Selve ovnens glasrude kan renses ved at lægge en klud med almindelig opvaskemiddel på, i omkring 30 minutter. Tør herefter glasset af, med en fugtig klud.
Rengøring af filter til emhætten

Filteret til din emhætte kan (for det meste) komme i opvaskeren. Men dette er dog ikke altid nok, til at få fjernet alt fedtet. Derfor kan du komme bagepulver og opvaskemiddel i kogende vad og kom filteret deri og lad det stå i et stykke tid. Skyl derefter godt af og filteret skulle gerne være så godt som nyt igen.

Vinduespudsning

For at få det perfekte vand til at pudse dine vinduer skal du bruge, 5 liter koldt vand, 1 spsk. Opvaskemiddel og en halv hætte salmiakspiritus. Så er det bare ud og i gang med at pudse.

Udover de lidt “tungere” rengøringsopgaver, er det også bare skønt at få gjort rent i hjemmet, så foråret rigtig kan nydes.

Brug eksempelvis universal cleaner fra Humdakin, som kan anvendes på alle overflader, der tåler vand. Sæben er beriget med antistatiske tilsætningsstoffer og naturlige ekstrakter fra havtorn og salvie. Efter brug efterlades rummet med en mild og behagelig duft.

Derudover er det også vigtigt at “forkæle” dig selv engang imellem. Køb nogle friske afskårne blomster til en vase eller nogle nye friske grønne planter, til at give dit hjem et nyt frisk pust.

God fornøjelse 🙂