Når den ‘søde’ ventetid er lang

Lang ventetid
Havde du svært ved at nyde graviditeten? Du er ikke alene. Hævede ankler, kvalme og træthed er også en del af den søde ventetid. Foto: Shutterstock

De fleste piger har stået foran spejlet med en pude under trøjen. De har aet den store mave og forestillet sig, hvordan det vil føles at være voksen og gravid.

De har set, hvordan kommende mødre stråler fra forsiden af forældremagasiner, hvor den ekstra vægt er centreret som en fin, rund kugle på maven. Modelmødrene er tit klædt i fitnesstøj, fordi de holder sig i form helt frem til terminen. I ugebladene går gravide kendte til fest med et stramt bundet tørklæde, som fremhæver den ultimative accessory: En velsiddende babybump.

Derfor kan det komme bag på kvinder, hvis de har en hård graviditet. Eller bare en normal graviditet, der indeholder morgenkvalme, træthed, vand i kroppen og værkende led.

LÆS OGSÅ ‘PAS PÅ HVAD DU KALDER DIT BARN’ »

Hvor blev festen af?

Sandheden er, at det sjældent er en fest at være gravid. Bogstaveligt talt fordi du ikke må drikke alkohol og måske endda fanatisk vold-googler risikoen ved den vin, du kom til at drikke før du opdagede, din menstruation var udeblevet.

Men også fordi du er stor og tung, dine bryster er ømme og barnet sparker på din blære, så du skal op og tisse flere gange om natten. Dit maveskind sprækker i strækmærker og du kan ikke passe dine sko. Tit følges de fysiske forandringer af et tankemylder om fremtiden og en angst for, at barnet i maven ikke er velskabt eller pludselig holder op med at bevæge sig.

Alle skavankerne opvejes selvfølgelig af gaven ved at holde et sundt barn i armene, når fødslen er overstået. Men der er ingen grund til at føle sig snydt, hvis graviditeten ikke er ni måneder i idyl.

Har du overskud til at dyrke gravidfitness frem til 39+6 og balancerer du de ekstra kilo elegant i et par stiletter? Tillykke med din dejlige graviditet.

Har du lyst til at kaste noget efter tv’et, når den gravide Charlotte i Sex & The City løber friske morgenture, kaster du op 12 uger i træk og leder desperat efter sko, som kan rumme dine væskefyldte fødder? Så tag det roligt. Det er helt normalt, og du er ikke alene.

LÆS OGSÅ ‘TOP 3 AUTOSTOLE – BABY’ »