Efterårstid er kastanjetid

KastanjerKastanjer er efterårets sendebud. De ligger der på jorden og putter sig blandt brune blade og venter bare på at blive samlet op. De appellerer med deres blanke, brune overflade til både børn og voksne, og de fleste synes, at det er hyggeligt at samle kastanjer. Nogle for efterfølgende at kreere brune fantasidyr, der kan sprede hygge i vindueskarmen, eller måske et edderkoppespind i fine farver, der kan hænge i vinduet. Andre holder bare af at mærke kastanjens glatte overflade i lommen – og nogle, nok især børn, elsker ganske enkelt ”jagten” på de små, brune frugter. Og kender man de gode steder, kan man hurtigt samle anseelige mængder sammen.

Men hvad stiller man op med de mange kastanjer efterfølgende? Kastanjedyret og edderkoppespindet kender de fleste af os, der har været børnehavebørn engang, men måske kunne det være hyggeligt at udvide repertoiret en smule?

Med deres smukke overflade kan kastanjer i al deres enkelthed skabe efterårsstemning på et fad, eventuelt i selskab med stearinlys, mens en smuk krans af kastanjer kan pynte både i et vindue eller på en dør.

Børn kan sagtens selv lave fine kastanjekranse, men det er dog nok nødvendigt med selskab af en voksen, for det kræver både fingersnilde og kræfter at lave huller igennem kastanjerne.

LÆS OGSÅ ‘NATUREN ER ET SPISEKAMMER’ »

Sådan laver du en kastanjekrans

Materialer:

  • Ståltråd
  • Kastanjer efter behov (afhænger af kransens størrelse)
  • Evt. perler, bånd eller andet pynt – kun fantasien sætter grænser 🙂
  • Syl, kraftig nål eller hammer og søm
  • Tang

 

Lav huller i kastanjerne og sæt dem derefter på ståltråd. Sæt kastanjer på til kransen har den ønskede størrelse. Ungerne vil uden tvivl elske at supplere med perler eller andet pynt imellem kastanjerne, mens deres mødre måske foretrækker at holde kransen mere stilren eller måske supplere med andet fra naturen.