Strandtips: Få en sikker og sjov dag på stranden

Sol, sommer og strand – det er alt sammen lige rundt om hjørnet. Derfor guider vi her med en række strandtips til dig og din familie til en god dag på stranden med masser af sjov og ikke mindst høj sikkerhed, så I kan nyde jeres strandtur på bedste vis.   

på stranden

 

Mange børnefamilier tager til stranden, når vejret bliver godt. Solens varme stråler og de lune temperaturer gør en tur til havet tillokkende for de fleste – store som små.

Uanset om du og din familie planlægger en dagstur til den lokale strand, en strandferie i Sydeuropa eller måske en længere rejse til eksotiske strande på den anden side af kloden, er der en række gode råd og strandtips, som I kan følge for at få en sikker og sjov tid ved vandet.

Respekt for vandet

Det store, åbne hav er helt fantastisk, og mange børn elsker at slippe deres indre vandhunde løs på stranden. Det er dog også fyldt med en del risici, og som forælder er det derfor vigtigt at have respekt for vandet. Det gør man bedst ved at følge de fem baderåd og sørge for, at hele familien lærer dem udenad.

 

infografik-baderåd

Grafikken har vi lånt hos Katoni.dk, der udover baderåd også har en stor samling af badetøj til voksne. Så skal garderoben fornyes med et par nye badeshorts eller en lækker badedragt, så tag et kig hos dem.

At følge baderådene er altså den bedste måde at øge badesikkerheden på, og du bør derfor lade sikkerhedsudstyr som badevinger og svømmebælte blive derhjemme. Når børn har det på, bliver de nemlig som små badedyr, og det er et problem, hvis der er kraftig strøm eller blæst, da barnet så kan risikere at drive langt ud på havet. Dette er også grunden til, at badedyr kan være farlige.

Har du en baby med på stranden, kan du overveje at tage et badekar med. Så kan du fylde det med havvand, og på den måde kan familiens yngste få lov til at plaske rundt på stranden, mens du har opsyn og ikke behøver at bekymre dig om pludselige bølger.

Beskyttelse mod solen

solcremeDe fleste nyder at være ude i solen, men det er vigtigt at huske på, at den også kan være farlig, hvis man ikke passer på. Husker du dog at smøre dig og familien godt ind i solcreme, kan I sagtens hygge jer i solen.

Når det kommer til solcreme, er det ikke kun faktoren, der gælder. Det er desuden mængden af solcreme og hyppigheden af påføring. I forhold til mængden har Kræftens Bekæmpelse en huskeregel, der hedder ”én krop – én håndfuld”. Derudover er det vigtigt at smøre sig ind løbende, særligt hvis I bader eller sveder.

Hvis I tilbringer en hel dag på stranden, skal I være opmærksomme på, solen er særligt skarp mellem kl. 12-15. Her kan I med fordel søge skygge og lægge jer ind under parasollen.

Destinationen har også noget at skulle sige. I Danmark kan uv-indekset komme op på 7, men bevæger I jer tættere på Ækvator, kan det nå helt op på 15. Her er det ekstra vigtigt at søge skygge og bruge minimum SPF 30. Hent eventuelt denne folder om solråd og bliv klogere på uv-indeks, skyggetid og solcreme.

Den rette påklædning

En anden måde at beskytte sig mod solen er ved hjælp af beklædning. Kræftens Bekæmpelse anbefaler en bred solhat, så udsatte områder som ansigt og nakke er ekstra beskyttede. Er dit barn ikke gammelt nok til at løbe rundt med en stor hat, er en bøllehat et fint alternativ.

Ideelt set bør du dække mest muligt af kroppen, hvis du vil undgå solskader. For de fleste vil badetøj dog være en selvfølge, når man er på stranden, og følger I de øvrige solråd, kan I sagtens nøjes med at have badetøj på. Gå eventuelt efter en uv-våddragt til børnene og lange badeshorts samt badedragter til de voksne. Er stoffet ikke uv-beskyttet, er det dog en god idé at smøre huden under badetøjet ind i solcreme.

solhat

Husk også fødderne, når du planlægger familiens strandbeklædning. I glohedt sand er et par sandaler uundværlige. Vælg gerne et par, som børnene også kan have på, når de er ude og bade. På den måde undgår de at få rifter under fødderne fra skarpe sten og skaller.

Sjove aktiviteter for hele familien

Strandens omgivelser giver rig mulighed for en masse forskellige aktiviteter som opfindsomme lege, sjove spil og ikke mindst god motion. Her får du en række ideer til aktiviteter, der altid er et hit på stranden.

  • Byg flotte sandslotte

Medbring en lille skovl og spand, og slip fantasien løs som eventyrlige arkitekter.  Måske I endda også kan fuldende slottet med en vandgrav?

  • Saml skaller og sten

Gå på jagt i strandens naturliv og find de flotteste eksemplarer. I kan desuden tage dem med hjem og dekorere dem med tuscher og glimmer.

  • Leg med en bold

En bold giver mulighed for et utal af lege og spil som strandfodbold, beach volley, strandtennis og meget mere. Husk dog at udvise hensyn over for strandens øvrige gæster.

  • Slap af med bøger

Læsning er en fin og afslappende aktivitet for både voksne og børn. Tag gerne en robust og vandafvisende bog med til familiens mindste. Denne aktivitet er ideel til tiden i skyggen.

  • Tag en forfriskende dukkert

Det er varmt at ligge og lege i solen, så hvorfor ikke tage en afkølende dukkert i havet? Det kan være alt fra en hurtig dukkert eller en svømmetur til snorkling i vandkanten.

lege

Her på Pixizoo redaktionen håber vi, at I får en dejlig sommer med masser af sjove og sikre ture til stranden.

Psst.. Vi har en fysisk butik

  • Midlertidig lukket grundet flytning.
  • Vi åbner nyt showroom i Skejby slut januar

.. og en webshop

  • Naturligvis har vi også vores webshop med mange kendte mærker og prisgaranti

Besøg vores webshop her

Hvad er Pixizoo Magasinet?

Artikler, tips, trends, konkurrencer og meget mere. Magasinet er fyldt med det hele.