Gæk, gæk, gæk, put Faster Frida i en sæk…

Gæk gæk gæk

Jeg har været skruk, siden jeg var 5 år og husker tydeligt i børnehaven, at jeg bare ville løfte rundt på de små børn. Det gik ikke altid godt, fordi jeg ikke var så stærk og tabte dem nogle gange på gulvet. De stakler fik sig til tider et par knubs i faldet, men i dag er historien heldigvis anderledes. Jeg har et godt greb, men smelter stadig, når der er små pus i nærheden. Derfor er jeg meget glad for mine to dejlige niecer på 3 år og 6 år. Problemet er bare, at vi så at sige er i et langdistanceforhold. De bor nemlig i Flensburg. Så hvordan holder man kontakten på en sjov og hyggelig måde?

Når jeg ikke ser mine niecer til dagligt, er traditioner en fin måde at holde kontakten på. Men for at undgå de lidt småkedelige fødselsdagskort fra Faster Frida, gør jeg noget ud af at sende personlige breve. Sidste påske sendte jeg gækkebreve og hyggede mig gevaldigt med at klippe og klistre.

Med en tysk mor og en dansk/vietnamesisk far har mine niecer en god blanding af forskellige kulturer. Det har været en bekymring, om jeg helt bogstaveligt ville kunne snakke med mine piger, for jeg kan ligeså godt sige det med det samme… Jeg er håbløs til tysk! Og når det kun er i højtiderne, at jeg ser dem, skal de lige se mig an. Hver gang skal jeg huske mig selv på ikke at forvente den store gensynsglæde med de gode kram. Suuuk.. Men jeg forstår dem viiiirkelig godt. Jeg er selv tosproget og husker, hvor pokkers flovt det var at tale vietnamesisk med andre end min familie. Så da min ældste niece begyndte at tale dansk, blev jeg ovenud lykkelig. I dag taler de flydende tysk og dansk, fordi de går i danske institutioner. Yes!

Moren synes, det er dejligt, at pigerne også lærer danske traditioner at kende, men lige præcis gækkebreve og gættelegen bag var ikke noget, faren havde informeret pigerne i detaljer om, så der var stor forvirring over, hvorfor påskeæggene ikke fulgte med i posten. Så da jeg snakkede med dem over skype, fik vi en sjov og skøn snak om det hele. Pigerne fortalte løs om, hvordan de først havde undret sig over, hvad det var for noget, og hvilken sejr det var at gætte rigtigt. Så de skulle selvfølgelig have et påskeæg. Og hvis der er noget, der er bedre end chokoladeæg, så er det chokoladeæg, man har vundet! Og Faster Frida og de mærkelige, men flotte breve, var et taleemne, der varede i flere dage 🙂

I år skal jeg besøge dem i påskeferien og tænker, at vi skal hygge med forskellige kreative sysler. Pinterest er altid et godt sted at blive inspireret, så her kommer et link med inspiration til  herlige måder at påskehygge på. Jeg synes, især kaninmaskerne er søde: https://dk.pinterest.com/pixizoo/p%C3%A5ske-diy/

Go’ fornøjelse og go’ påske 🙂