Graviditets app: 9 apps til dig der er gravid

At være gravid er en spændende tid – men også forvirrende og fuld af nye oplevelser: “Kan det passe, det skal nive sådan i underlivet?”. “Hvor meget kaffe må jeg egentlig drikke?”. Ja, spørgsmålene hober sig nemt op. Selvfølgelig findes der et hav af bøger, men du kender sikkert følgende scenarie: bunken af graviditetsbøger vokser sig større og større, men det bliver ikke rigtig til andet end at bladre lidt i bøgerne.

I dag findes der masser af graviditets apps, der sørger for, at du har al informationen i baglommen. Men antallet af apps kan også være helt overvældende, for hvilken skal man vælge? Vi har samlet 9 graviditets apps til før og under fødslen. God fornøjelse.

Graviditets apps

Gravid – Dag for dag

10 graviditets app

App’en ”Gravid – Dag for Dag” er udviklet af det danske app-udviklings firma Interaktion.co i samarbejde med deres brugere og jordemødre.

”Gravid – Dag for Dag” er en enkel og overskuelig app, der fortæller om både din og dit barns udvikling. App’en indeholder både dagstekster og ugetekster, hvor du selv kan bestemme, om du vil have daglige eller ugentlige notifikationer.

App’en er delt ind i ”Antal uger”, ”min uge, ”Babys uge” og ”alt det andet”. I ”Antal uger” får man et hurtigt overblik over den gennemsnitlige mål og vægt for babyen i den pågældende uge. I ”min uge” får du de information og faglige råd, der er relevant for den uge: alt lige fra kost og motion til undersøgelser og barselsregler.

En underholdende funktion på denne graviditets app er, at du under ”Babys uge” kan se hvilken frugt eller grøntsag, babys størrelse og vægt svarer til. Vidste du eksempelvis, at fosterets størrelse og vægt i uge 23 svarer til en artiskok?

En smart ting ved denne app er, at du kan dele billeder direkte på Facebook via app’en og få påmindelser om, at tage billeder af sig selv og den voksende mave.

Du kan downloade Gravid – Dag for dag til iOS og koster 25 kr.

 

Gravid – Følg udviklingen

Appen beskriver graviditeten og barnets udvikling uge for uge. Den giver viden om sundhed, parforhold, graviditetens undersøgelser, fødsel og meget mere. Som noget helt nyt har appen afsnit om bl.a. forældreskab, spontan abort, regnbuefamilier og fosterdiagnostik. 

Der er desuden tjeklister til indkøb af sikkert børneudstyr, videoarkiv med fødselsforberedende øvelser samt en aftalefunktion, der giver overblik og minder om alle undersøgelser og scanninger i løbet af graviditeten. 

Et hit i Gravid-appen er en digital Barnets bog. Her kan du gemme billeder, scanninger og tanker, samt markere milepæle som første hjertelyd og tegn på livBarnets bog kan let eksporteres eller printes i et flot design og deles med venner og familie.  

Du kan nu synkronisere indholdet med de andre baby-apps i serien, så eksempelvis den personlige Barnets bog føres med over i appen Min baby  det første år. 

De tre apps Gravid – følg udviklingen, Min baby – det første åog Far – godt fra start udgives af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, Jordemoderforeningen og Danske Fysioterapeuter. Al information i de tre apps er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer og godkendt af sundhedsplejersker og jordemødreAppsene kan downloades fra App Store og Google Play og koster 35 kr. Overskud fra salget går til den løbende vedligeholdelse, teknisk og indholdsmæssigt. Appsene er udviklet med støtte fra TrygFonden. 

Du kan downloade denne app til Android og iOS. App’en koster 35 kr.

 

PregLife

graviditets app

App’en ”PregLife” er Skandinaviens mest downloadede app til gravide og nybagte forældre. ”PregLife” indeholder nemlig både Gravidkalender og BabyApp, så du kan følge din babys udvikling fra graviditeten til barnet er 2 år.

I Gravidkalenderen kan du følge din graviditet og dit barns udvikling uge for uge. Statistik-funktionen viser dig, hvor langt du er i graviditeten og hvor mange dage indtil termin. Desuden kan du finde inspiration blandt forskellige afslapningsøvelser.

App’en har desuden en dagbogsfunktion, hvor du kan notere dine tanker om graviditeten, tage billeder og dele dette med dine venner og familie via e-mail, Instagram, Twitter og Facebook.

Når du har født, indtaster du dit barns fødselsdato, hvorefter Baby-delen aktiveres. Her kan du holde styr på de 10 mentale udviklingstrin, vaccinationstabel og vægt-og længdeangivelser.

Denne app er gratis og fås både til Android og iOS.

 

Libero

graviditets appDu kan nok næsten regne ud, at app’en ”Libero” er udviklet af ble-producenten, Libero, hvorfor der også er fokus på deres produkter. I forhold til andre graviditets apps, er ”Libero” ret simpel og med mere overfladiske artikler. Det er derfor en god basis app.

I ”Libero” app’en finder du uge-for-uge beskrivelser af din graviditet og relaterede artikler. Du kan eksempelvis få svar på hvilke kropslige forandringer du kan forvente, hvordan din baby ser ud i maven lige nu og hvornår hjertet slår sit første slag.

Udover indholdet om din graviditet, kan du i denne app også få information om dit barns udvikling det første leveår. Du får også adgang til debatforum.

App’en er gratis, men man skal melde sig ind i Libero-klubben for at benytte app’en.

Denne app fås til Android og iOS.

 

Gravid med diabetes

graviditets app

Når kvinder med diabetes ønsker at blive gravide, har de brug for at blive fulgt ekstra tæt og have særlig fokus på deres diabetes og hverdag for at sikre et godt resultat. Derudover er graviditetsdiabetes, også kaldet graviditetssukkersyge, faktisk én af de hyppigste komplikationer ved graviditet i Europa.

App’en ”Gravid med diabtes”, der er verdens første app målrettet gravide med diabetes, er udviklet af en dansk, kvindelig diabetiker i tæt samarbejde med forskere og eksperter fra Rigshospitalets Center for Gravide med Diabetes.

App’en henvender sig både til kvinder med type 1-diabetes og type 2-diabetes, samt kvinder der udvikler diabetes under graviditeten.

I denne graviditets app kan du læse om alle de ting, som gravide med diabetes skal forholde sig til. Eksempelvis hvordan en graviditet skal planlægges, når man har diabetes, og hvorfor det er vigtigt. Derudover er der også et afsnit om hvilke komplikationer, der kan opstå og hvad man skal være opmærksom på.

Du finder altså en masse råd og vejledning om alt fra blodsukker, kost og motion til insulindosis og skanninger. Samtidig kan du også blive klogere på, hvad der er specielt ved fødslen, når du diabetiker, samt hvilke forholdsregler man skal tage efter fødslen.

En anden virkelig smart funktion ved ”Gravid med diabetes” er, at al den nyeste forskning hurtigt bliver overført til app’en.

Du kan downloade den gratis app “Gravid med diabetes” til Android og iOS.

 

My Pregnancy Today

graviditets app“My Pregnancy Today” er én af de mest downloadede graviditets apps i USA.

I denne graviditets app får du både dag for dag og uge for uge opdateringer, hvor du bl.a. får tips, viden og videoer, der viser din babys udvikling. Udover sjove og underholdende features som bumpie foto dagbog og spark-tæller, er der også et verdensomspændende fællesskab af kommende mødre og tusindvis af fagligt-godkendte artikler.

App’en indeholder blandet andet en graviditetskalender, hvor du får daglige tips og tricks om sundhed, træningsøvelser og sunde snacks. En bumpie-foto reminder, så du husker at få taget billeder af din voksende mave, som du kan lave til en time-lapse video.

Når du har født, bliver “My Pregnancy Today” automatisk til “My Baby Today”, hvor du dagligt vil få tips og guides, der kan hjælpe dig igennem det første år som nybagte forældre. Der er blandt andet en søvn guide og ammetips.

Med “My Pregnancy and Baby Today” får du en meget grundig app. Dog er den på engelsk.

“My Pregnancy Today” findes til Android og iOS.

 

Pregnancy+

2017-01-16_1202Pregnancy+ er en engelsk app, der fås gratis til 1.trimester. For 2. og 3. trimester skal man købe app’en, der koster ca. 20 kr.

Med Pregnancy+ købeversionen får du opdateringer om din babys og krops udvikling dagligt, ugentligt og for hvert trimester. Derudover får du gode råd til din partner, der oftest står på sidelinjen. Samtidig får du også huskelister, hvilken størrelse frugt din baby er, spark tæller og ve-tæller, når den tid kommer.

Da app’en er engelsk, skal man huske på, at man ikke helt kan følge dens henvisninger til skanninger, lægeundersøgelser osv.

“Pregnancy+” er gratis og findes til iOS og Android.

 

I’m Expecting

graviditets appApp’en “I’m Expecting” er også en engelsk app, der er meget overskuelig og udført i et enkelt design.

Du får ugentlige opdateringer på, hvordan både din baby og din krop vokser og udvikler sig. “I’m Expecting” har en daglig nedtælling til din terminsdato.

Hvis du ønsker det enkle og overskuelige overblik, er “I’m Expecting” en fin app.

“I’m Expecting” er gratis og fås både til Android og iOS.

 

Fødsels app

Ve tæller

graviditets app

Selvom dette ikke er en graviditets app, er det stadig en utrolig nyttig app at få hentet i god tid. Du vil nemlig sikkert få spørgsmålet, ”Hvor lang tid er der mellem veerne?”, når du ringer til fødeafdelingen.

Med ”Ve tæller” appen er du fri for at holde styr på pen og papir, men bare fokusere på veen. Du trykker ”start” og ”stop”, og app’en giver dig et overblik over dine veers varighed og interval.

Prøv den igennem så du kender funktionerne inden du faktisk får brug for den.

App’en kan fås til iOS.