(Grøn) Lasagne

(Grønne) aftensmadopskrifter

Har i også svært ved at få jeres børn til at spise grønsager? Vi kender godt selv til den lange kamp ved middagsbordet engang imellem. Vi ville ønske, at denne engang imellem kunne blive skiftet ud, med en rolig, afslappende og hyggelig middagsstund. Vi har derfor prøvet at samle nogle af de “nemme” klassikere, i en lidt sundere og grønnere udgave, og hvor grønsagerne bliver camoufleret for dit barn.

 

(Grøn) Lasagne

 

Opskrift til 4 personer

Til den (grønne) kødsovs skal du bruge:

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 Løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • ½ squash
  • 1 bakke champignon
  • 3 stænger bladselleri
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse tomatpurre
  • Lidt olivenolie
  • 1 hønsebouillonterning m. vand
  • Salt og peber

Du kan med fordel bruge andre grøntsager, alt efter hvad du lige har liggende i dit køleskab.

 

Sådan tilbereder du den (grønne) kødsovs:

Steg det hakkede oksekød i en gryde med olivenolie til det har fået farve. Riv og skær imens grønsagerne fint og kom dem ned til kødet. Kom derefter de flåede tomater, tomatpurre og bouillon i.  Lad det småsimre og smag derefter til med salt og peber.

Kom dernæst den (grønne) kødsovs i et ildfastfad i lag med lasagneplader og kom lasagnen i ovnen. Kom revet ost på toppen når den har stået halvdelen af tiden i ovnen.

 

Prøv i stedet for klassiske lasagneplader at komme ”squash plader” i stedet for.

Spaghetti-squash plader:
Skær squash ud i lange, tynde skiver og placer dem i lag med den (grønne) kødsovs. Drys dem med en lille smule salt inden du kommer sovsen over. 

 

Bages ved 200° i ca. 35 minutter.

 

Velbekomme 🙂