(Grønne) deller med mos

(Grønne) aftensmadopskrifter

Har i også svært ved at få jeres børn til at spise grønsager? Vi kender godt selv til den lange kamp ved middagsbordet engang imellem. Vi ville ønske, at denne engang imellem kunne blive skiftet ud, med en rolig, afslappende og hyggelig middagsstund. Vi har derfor prøvet at samle nogle af de “nemme” klassikere, i en lidt sundere og grønnere udgave, og hvor grønsagerne bliver camoufleret for dit barn.

 

(Grønne) deller med mos

 

Opskrift til 4 personer

Til de (grønne) deller skal du bruge:

  • 500 g. hakket svinekød eller hakket oksekød
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • ½ squash
  • 2 spsk. mel
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 æg
  • En slat mælk
  • Salt og peber

Du kan med fordel bruge andre grøntsager til dine deller, alt efter hvad du lige har liggende i dit køleskab.

Til mosen skal du bruge:

  • 1 knoldselleri
  • 40 g. smør
  • Salt og peber

 Du kan med fordel bruge andre grøntsager såsom kartofler, gulerødder, broccoli og blomkål. Hvis du vælger at bruge eksempelvis broccoli eller gulerødder får mosen en fin grøn -og orange farve, som kan være sjovt for barnet at spise. Du kan også komme en lille smule rødbedesaft i de ”hvide” grønsager for at få en rød mos.

 

Sådan tilbereder du de (grønne) deller:

Riv løg og squash. Rør kødet sammen med salt, peber, løg, squash, mælk, æg, mel og havregryn. Form dem til deller og steg dem på panden i 8-10 minutter, til de er gennemstegte, eller kom dem i ovnen i et ildfastfad ved 200° i omkring 20 minutter.

 Sådan tilbereder du mosen:

Skræl og skær knoldsellerien i mindre stykker. Kom stykkerne i en gryde med vand og lad dem koge til de er møre. Hæld vandet fra og kom smør, salt og peber i og blend med en stavblender.

 

Server de (grønne) deller sammen med mosen.

 

Velbekomme 🙂