Guide: Sådan vælger du den rigtige løbevogn

Hvilken løbevogn skal jeg vælge?

Når foråret så småt begynder at vise sit ansigt, og de første blomster titter frem, melder lysten til at komme ud og røre sig hos rigtig mange.

Men som nybagte forældre eller med en stresset hverdag kan det være svært at finde tiden og overskuddet til at nå det hele. Hvad gør man så? En mulighed er at kombinere motion, ture i det fri og kvalitetstid med dit barn. Ja, det er faktisk muligt! Med en løbevogn kan du nemlig tage dit barn med på tur.

 

category-page-banner_strollers

Hvornår kan du starte med at bruge løbevogn?

Dit barn skal have en vis alder, inden du må begynde at tage ham eller hende med i løbevognen. Dit barn skal kunne holde hovedet selv, da det er utrolig vigtigt, at barnets hoved og nakke er støttet korrekt og optimalt i vognen.

Langt de fleste anbefaler derfor, at vente til barnet er ca. 6 måneder gammel.

Hvis du er i tvivl, om dit barn er klar til at komme med på løbeturene, bør du rådføre dig hos din sundhedsplejerske.

 

Hvad skal du se efter?

Løbevogne er blevet mere og mere populære de seneste år og markedet bugner med så mange forskellige mærker, modeller og størrelser, at det kan være svært at holde tungen lige i munden og overskue valget.

Hvad skal man være opmærksom på? Passer nogle løbevogne bedre til bestemte ”løbetyper” end andre?

  • Løbevogn vs. klapvogn? Først og fremmest skal du være opmærksom på, om det er en decideret løbevogn og ikke bare en klapvogn med et sporty udtryk! Vær derfor obs på, om det er en godkendt løbevogne – dét er almindelige klapvogne ikke.
  • Hvilket terræn? Mange løbere elsker at komme ud i naturen, hvilket stiller krav til løbevognens hjul og affjedring. Gå efter en model med 16 tommer hjul eller derover, da det gør den mere behagelig og mindre bumpende for dit barn at sidde i. Samtidig vil god affjedring gøre vognen mere stabil, så den er lettere for løberen at styre.
  • Let eller tung vogn? Jo lettere vognen er, jo nemmere er den også at skubbe og vil tage mindre energi fra dit løb.
  • Sikkerhed? Det er vigtigt, der er en snor til håndleddet, så du hele tiden kan holde styr på vognen. Selvom mange skriver, at et bremsehåndtag på styret er utrolig vigtigt, afhænger dette dog af ens behov. For løber man i et område, der er fladt som en pandekage, så er en håndbremse højst sandsynligt overflødig. Derimod er det en absolut fordel, hvis du løber i et kuperet terræn. Derudover skal der være et ordentligt sæde til barnet med tilhørende sele, så dit barn sikker sikkert og trygt.

Thules løbevogne

Thule producerer løbevogne, der giver dig en stor frihed til at dele din passion for løb med dit barn. Thule har både vogne til løbere, hvor PR og udfordringer er omdrejningspunktet, samt løbere, hvor motionen i sig selv er målet.

Thules to Glide løbevogne, Urban Glide 2 og Glide 2, er to rigtige gode bud på alsidige løbevogne. Men hvilken vogn passer til hvem?

 

Thule Urban Glide 2

Urban Glide løbevognen er en all-round sportsvogn, der passer perfekt til eksempelvis begynderen og motionisten.

Som navnet indikerer, er ”Urban Glide” en byvogn, som også kan bruges til løb ved at låse forhjulet. Letvægtsdesignet og den store manøvredygtighed gør den til det rette valg, hvis du løber i byen eller på stier.

Vognen er en utrolig sikker vogn, der opfylder alle sikkerhedsstandarder. Når Urban Glide skal bruges som løbevogn, skal forhjulet låses. Hvis den derimod skal bruges ved ture i byer eller befolkede områder, giver det drejelige forhjul dig en god manøvrering.

 


Thule Glide 2

Thule Glide 2 løbevognen er en 1.klasses løbevogn, der vil være et garanteret hit hos løbere, som ikke vil føle sig ”begrænset” til asfalt og asfalterede stier. Det aerodynamiske design gør nemlig, at den kan bruges i et hvilket som helst terræn, mens affjedringen sikrer dig en så behagelig og ubesværet løbetur som muligt!
Selvom Glide-modellens forhjul er fastlås og ikke kan drejes, kan den sagtens bruges til ture i byen.

Læs produktanmeldelsen fra vores kunde Henrik, som har testet vognen.

 

 

Så hvilken vogn passer til hvem?

Så, hvis du skal have en vogn, der primært skal bruges som klapvogn, men som du ønsker at kan bruge som løbevogn, så er Thule Urban Glide det rette valg. Hvis du derimod søger en decideret løbevogn, der også kan bruges som klapvogn, så er Thule Glide det helt rigtige valg.

calumneff

Og så er den amerikanske løber, Calum Neff, beviset på, at man sagtens kan løbe hurtigt med en løbevogn! I februar 20016 slog han nemlig rekorden i halvmarathon med sin 11 måneder gamle datter i en Thule Glide løbevogn. Han løb i tiden 1 time, 11 minutter og 27 sekunder – ganske imponerende. Så ja, man kan sagtens løbe (meget) hurtigt og slå rekorder med sit barn i en løbevogn.

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Thule.