Hjemmelavet fastelavnsboller til de små

Boller op og boller ned, og boller i min mave!

Nu nærmer fastelavn sig, og i den forbindelse skal der bages fastelavnsboller! Efter en omgang slåen-katten-af-tønden og indholdet af tønden er blevet fordelt, trænger de små kattekonger og kattedronninger til en lækker lille snack. Fastelavnsboller med creme og glasur er et hit til fastelavn, men kan også bruges som en lækker eftermiddagsbolle hele året. 

Her er Pixizoos forslag til lækre fyldige fastelavns boller! Opskriften er til ca. 16 fastelavnsboller.

 

Til dejen skal der bruges:

1 dl. mælk

50 g. gær

125 g. smør

1 æg

4 spsk. sukker

375 g. hvedemel

 

Lun mælken i en gryde, hæld den derefter i skål og rør gæren i. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det godt. Dæk skålen til og stil dejen til at hæve et lunt sted i ca. en time.

 

Til cremefyldet skal der bruges:

1 æg

2 spsk. sukker

2 dl. mælk

1,5 spsk. hvedemel

0,5 vaniljestang/ 1,5 tsk. vanilje pulver

 

 

Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde og bring derefter blandningen i kog ved kraftig varme imens du pisker. Kog cremen i omkring 5 minutter og lad derefter cremen køle af.

 

Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen godt sammen.

Rul dejen ud i en firkant og skær dejen ud, så der bliver 16 firkanter. Placer en spiseske creme på hver firkant og luk dejen til omkring cremen. Sørg for at lukke bollerne ordenligt, så cremen ikke løber ud, og placer lukningen nedad på bagepladen.

Lad bollerne efterhæve under et hviskestykke i ca. 45 minutter.

Bag dem ved 225° i cirka 10 minutter.

 

Ta’ fastelavnsbollerne ud af ovnen og lad dem køle af.

Pynt fastelavnsbollerne med glasur i forskellige farver og top dem med fint krymmel.

 

Hvis de små har svært ved at finde ud af, hvad de skal klædes ud som til dette års fastelavn, har vi tidligere lavet en guide med gode idéer til udklædningen. Se indlægget her.