Inspiration til børneværelset

I denne guide giver vi dig tips til at indrette børneværelset. Det er altid en mulighed, at lave store ændringer på børneværelset, men selv små helt små ændringer har sin ret. Vi har samlet en række råd til hvordan du nemt og hurtigt kan lave ændringer, der forandrer hele børneværelsets personlighed.

Mal!

Der er et utal af muligheder når du maler børneværelset. Du kan male hele værelset, men mange vælger også at male én væg i rummet, en kontrastfarve. Derfor behøver det heller ikke være et stort maleprojekt, du begiver dig ud i. En enkelt væg i en farve, dit barn elsker, kan kun blive et hit. Afhængig af dit barns alder, kan du tage det med på råd angående farven. Så bliver det et fælles projekt selvom I ikke nødvendigvis begge to maler væggen.

Vær kreativ med malingen

Du kan også give dig i kast med at male et mønster på væggen. Et landskab eller et dyr, måske. Selvom det er en kliché, er det virkelig kun fantasien, der sætter grænser for hvilket motiver, der kan dukke op på din væg. Du kan bruge en historie eller naturen som udgangspunkt. Måske mariehønen Evigglad kunne føle sig hjemme på din væg?

For at male en mariehøne på din væg, skal du bruge rød og sort maling. Start med at male en rød halvkugle nederst på din væg. Når den er tør, kan du tilføje de karakteristiske sorte prikker og en cirkel i forlængelse af kroppen. Kuglen udgør hovedet på mariehønen. Detaljér som du har lyst og evner til. Det behøver ikke være kompliceret at lege kunstner for en dag

Hvis du vil have en 3D-effekt på væggen til at give lidt spil i rummet, kan du kombinere dit maleprojekt med at hænge noget på væggen. Pixizoo har et udvalg af dyrehoveder til vægophæng fra KidsDepot. Mal dyrets krop og hæng derpå hovedet. Så har dit barn lige pludselig fået et næsehorn på væggen – ligesom i Ole Lund Kirkegaard-klassikeren.

Hvis du overvejer at male, så overvej om tavlemaling kunne være noget for dit barn. Nogle hurtige penselstrøg på en bar væg og dit barn får en overflade at tegne på med kridt. Du kunne male et dyr eller en genstand – eller bare en firkant. Så er børneværelset altid klar til en omgang Tegn og Gæt.

Tapetsér

Lidt i samme genre som maling, finder du tapetsering. Det kan godt lyde som et lidt kompliceret projekt, men med lidt tålmodighed og forberedelse, kan enhver tapetsere. Ligesom hvis du maler, kan du også uden problemer holde dig til at tapetsere en hel væg på børneværelset. Tapet findes i mange afskygninger og noget er lettere for en nybegynder at sætte op end andet. Du kan finde et godt udvalg af tapet hos Pixizoo.

Plads til ro og leg med en sengehimmel

Telt og sengehimmel er hurtige måder at skabe et hyggeligt børneværelse på. De fleste mennesker kender glæden ved at bygge hule fra deres barndom. Ved at sætte et telt op, laver du en hule på børneværelset, hvor dit barn kan trække sig tilbage og lege. Hvis du køber en sengehimmel, der går hele vejen fra loft til gulv kan du let skabe et helt nyt rum på børneværelset på samme måde som med teltet.

Denne lille ændring kan også sagtens anvendes i andre rum, for eksempel hvis du vil skabe et lille privat sted for dit barn i stuen. Pixizoo har et bredt udvalg af både telte og sengehimler, der vil passe perfekt til dit hjem.

Slå lejr under stjernerne

At ændre udseendet på væg og gulv er oplagte steder, du kan lave om på børneværelset på, men der er en sidste overflade, du kan overveje at tage i brug. En nattehimmel malet på loftet lægger op til eventyr og hygge. Hvis du tilføjer et telt eller en sengehimmel, skriver historien næsten sig selv. Måske er I cowboys ude på prærien eller har slået lejr i Danmarks smukke natur.

Skift gardinerne ud

Der findes mange forskellige slags gardiner og endnu flere mønstre. Er dit barn ved at gå igennem en Spiderman-fase eller er det umuligt at spille andet musik end Gurli Gris-sangen i dit hjem, vil det være oplagt – og ikke mindst nemt – at udskifte de gamle gardiner. På den måde laver du en ændring på værelset, der ikke koster alverden, er lette at gå til, og som giver værelset et helt nyt udtryk.

 

Et nyt gulvtæppe giver nye muligheder for leg

Er dit barn blevet ældre og har udviklet nye interesser? Endnu en nem ændring, du kan lave på dit børneværelse, at købe et nyt gulvtæppe. Afhængig af farve, størrelse og tema, kan et gulvtæppe giv helt nyt liv på værelset og hvis motivet ovenikøbet er noget, dit barn interesserer sig for, bliver det helt sikkert et hit. Tæpper kan fås i mange motiver og farver. Du kan bruge et biltæppe, dyretæppe eller måske et legegulv.

Der findes også tæpper, der hjælper med andet end at give nyt liv til børneværelset. Et eksempel, er legetæppet fra Play&Go . Med det får du et tæppe, der ved hjælp af et snorsystem kan laves til en opbevaringspose. Så kan du let holde styr på dit barns legetøj. Når det skal bruges igen, løsner du en snor og så er du klar.

 

Få mere opbevaring med hylder

Hylder og andre vægophængte opbevaringsløsninger kan give værelset et løft og gøre ensfarvede vægge i et rum mere interessante. Du kan for eksempel prøve at stille en LEGO opbevaringskasse eller en bamse ved siden en billederamme. En simpel hylde af metal eller en hylde af træ med brugsgenstande, personlige ting eller en kombination af de to, kan give dine gæster et indtryk af, hvem du og dit barn er.

Koziols opbevaringsløsning Orion til væggen er en ny måde at tænke opbevaringsløsninger til børneværelset på. Lavet af en halvkugle i gennemsigtig plast, er Koziol Orion en smart opbevaringsløsning, der viser legetøjet frem samtidig med at du får noget på væggen. Hvis du hænger dem i børnehøjde, vil dit barn også få stor glæde af dem.

Hæng noget nyt op på væggen

Hylder er ikke det eneste, du kan hænge på væggen. Et billede, en plakat eller tegning, er med til at give personlighed til dit barns værelse. Hvis dit barn elsker Paw Patrol, vil en plakat med dem måske være lykken.

Plakater findes med et utal af motiver og er de senere år, har plakaten for alvor fundet sin renæssance. Der findes en plakat til enhver lejlighed – om det er en begivenhed eller en boligtype. Ligesom plakater med farver og dyr, er citat-plakater lige nu er et stort hit i boligindretningen og derfor findes der også nogle, der handler om forholdet mellem børn og forældre. Du kan se hele vores udvalg af plakater her.

 

Bring dit barns tegninger i spil med DaVinci-rammen

Dit barns egne kunstværker spreder glæder og giver unægtelig et smil på læben. Så hvorfor ikke hænge dem op på væggen så du altid kan kigge på dem? Med en ramme fra My Little DaVinci kan du altid se på dit barns tegninger. Rammen gør det nemt at skifte tegninger såvel som plakater på dit barns værelse ud – uden at lave yderligere huller med tegnestifter.

I modsætning til almindelige rammer, der skal tages ned fra væggen før, du kan skifte billedet, kan DaVinci-rammen åbnes nemt fra forsiden. Derudover kan der være mange stykker papir i rammen så når dit barn har tegnet en ny tegning, kan du bare sætte den ovenpå den tegning, der allerede sidder i rammen. På den måde slipper du for at tænke over, hvor du skal gøre af de tegninger, du ville være nødt til at tage ud af en almindelig ramme.

Flyt rundt

En supersimpel måde at lave ændringer på børneværelset, handler om at bruge ting, du allerede har. At flytte møbler rundt, kan give noget nyt i rummet. Du kan prøve nogle forskellige ting så du finder den helt rigtige indretning for dig og dit barn. Flyt for eksempel en reol til et andet sted i rummet. Det kan give mere luft i rummet eller gøre det lettere for dig og dit barn at bruge rummet.

Måske giver det værdi at flytte et eller flere møbler rundt, måske ikke. Det kan være, du allerede har den helt perfekte indretning, men du kan ikke være sikker før du har prøvet. Hvis du har den helt rigtige indretning, men stadig savner lidt forandring, kan du afprøve en af vores mange andre råd.

Nye møbler

Det sidste forslag til en hurtig ændring på børneværelset i denne guide, er at købe nye møbler i børnestørrelse. Der findes mange slags møbler. Senge, stole, borde, bænke, kommoder og meget mere. Hvis du har problemer med at holde orden på værelset, kan du overveje, at investere i opbevaringsløsninger. Det kunne være kasser, der står for sig selv, reoler og kommoder, eller møbler med andre funktioner, som for eksempel opbevaringsbænken fra Kids Concept.

ByKlipKlaps multifunktionelle stole og sammenfoldelige madrasser er populære hos børnefamilier landet over, og det er ikke uden grund. De kan bruges til at tumle på og tage en lur på. De indgår hurtigt som en del af hverdagen og bliver et uundværligt møbel. Møblerne og madrasserne er slidstærke og smudsafvisende. Derfor er de også nemme at rengøre. Madrasserne kan bruges fra dit barn er lille og mange år frem. Det er muligt, at slå madrassen sammen så den ikke fylder så meget når de ikke er i brug.

Tema eller ej?

Mange forældre vælger et gennemgående tema på børneværelset. Et tema kan være alt fra, at værelset skal passe med måden resten af dit hjem er indrettet, til en farve eller en superhelt. For mange er det vigtigt, at børneværelset passer til indretningen i resten af hjemmet. Derfor er det naturligvis også helt op til dig, hvor gennemgribende et tema, du vælger. Selv to eller tre genstande, der har samme tema, er nok til at udgøre et tema – hvis det er genstande, der fylder visuelt på værelset.

Farver hele vejen

Et eksempel på, at få genstande er nok til at udgøre et tema, finder du med LEGOs opbevaringskasser, der kan fås i et utal af farver. Hvis du vælger at have en farve som tema på børneværelset, findes der en farve, der passer til. Et blåt tema kunne være en blå væg, nogle LEGO-kasser i forskellige blå nuancer og blåt sengelinned. Hvis du hælder til noget mere minimalistisk, kan du bruge mere afdæmpede farver som hvid, grå eller måske en smuk pastel.

Dit barns interesser

Børn har mange interesser, men de ændrer sig også hele tiden. Du kan derfor finde mindre permanente produkter, der er nemme at tage ned, hvis de ikke længere er interessante for dit barn. Hvis dit barn i en overgang ikke kan snakke om andet superhelte, prinsesser eller en Disney-film, kan sengetøj være vejen frem. Når du har en eller to genstande til et tema, er det også let at udbygge temaet med lamper, maling på væggen eller møbler, hvis interessen holder ved.

Hvis du har nogle ønsker til et tema til dit barns væ

relse, så prøv dem af. Hvis du er glad for det, vil dit barn uden tvivl også være glad for det.

Helt ude i skoven

Har du overvejet at bruge naturen som tema? Afrikas savanne er fyldt med spændende dyr, kan nemt inddrages på børneværelset. Med 3 Sprouts mange fine opbevaringsløsninger med påtrykte dyr og KidsDepots vægophængte dyrehoveder bringer du Afrikas dyr til dit hjem.

Hvis du vil gå all-in på et naturtema, kan du med lidt brun og grøn maling, male et træ på væggen.En meget enkel fremgangsmåde, er at male en brun rektangel, der starter hvor fodlisten på din væg slutter.

Rektangelen udgør stammen. Når malingen er tør, kan du gå i gang med trætoppen. Det gør du ved at male en trætop, der er formet som en sky, i forlængelse af stammen.

Træer lægger op til leg og med klatregreb fra That’s Mine kan du let lave et klatretræ på dit barns værelse. Eller måske er dit barn en lille bjergbestiger. Kun fantasien sætter grænser. Du kan også sætte klatregrebene op på en ensfarvet væg, og lade dem være udsmykning i sig selv.

Kombinér flere ideer for et gennemført look

Vi håber, du har fundet inspiration til dit hjem i denne guide. Husk, at du ikke behøver at begrænse dig selv med ting, du gerne vil prøve fra guiden. Du kan udvælge én, men også flere af idéerne. Har du for eksempel overvejet at male en endevæg i en mørk eller dyb farve og hæng derefter en simpel metalhylde op på den bagefter. Det vil få hylden til at stå mere ud og give hele værelset et løft. Eller hvad med, at tapetsere en af dine vægge og hænge en sengehimmel op foran den? Det vil understrege, at sengehimlen skaber et helt hyggehjørne på værelset, hvis tapet og sengehimmel hænger sammen.

Kast dig ud i det og prøv en masse forskellige stile af. Hvis du leder efter mere inspiration, kan du tage et nærmere kig på vores mange lækre varer inde på Pixizoo.dk