Inspiration til vinterferien

Vinterferien nærmer sig, men hvad skal du egentlig få ugen til at gå med? Vi har samlet nogle idéer til, hvad du kan lave i vinterferien sammen med dine børn, uden at det koster en bondegård.

Aktiviteter indendørs

hoppebog i legelandetHvis vejret ikke er det bedste, eller hvis du har et barn med krudt i røven, så er legelandet i Brabrand en god mulighed med sine 5.000 m2 store indendørs legeland fyldt med aktiviteter og oplevelser for både børn og voksne. Legelandet har aktiviteter lige fra gåvogne til vilde rutsjebaner, minigolf, segway, hoppeborge og meget meget mere! Hvis du ikke har det helt store legebarn gemt i dig, så er der også mulighed for at nyde en kop kaffe i deres hyggelige café eller en omgang massage i deres massagestole. Der er også mulighed for at medbringe en bærbar computer, hvis du har lidt arbejde der skal ordnes. I vinterferien holder legelandet åben alle dage fra kl. 9-19, og hvis du har et barn med over 1 år, kan du endda komme gratis ind som voksen. Som en ekstra bonus tilbyder legelandet endda vores kære læsere en rabat på 10 % ved indgangen i vinterferien. Læs mere om legelandet her!

LÆS OGSÅ ‘Tips til (næsten) gratis vinterferie’ »

Aktiviteter for vandhundeLyseng svømmebad er udstyret med 3 rutsjebaner

Er dit barn lidt af en vandhund? Så er en tur i svømmehal i vinterferien helt sikkert et hit. De fleste af landets svømmehaller har åbent længere i vinterferien. Hvis du leder efter svømmehaller i Århus er Lyseng svømmebad og Gellerupbadet et godt bud.

Lyseng svømmebad er udstyret med bl.a. et lege/træningsbassin med 3 rutsjebaner og et modstrømsanlæg, som børn kan lege med. Derudover tilbyder de også familieomklædningsrum, så hele familien har mulighed for at klæde om sammen. Lyseng har åben alle dage fra kl. 10-17 i vinterferien. Læs mere om faciliteterne her!

 

Gellerupbadet er Svømmehallen er udstyret med vandrutsjebane, varmvandsbassin, skumlegetøj, bolde og meget mereGellerupbadet har både et baby og legebassin, så der er muligheder for at tilpasse det til dit barns alder. Svømmehallen er udstyret med vandrutsjebane, varmvandsbassin, skumlegetøj, bolde og meget mere. Gullerupbadet har åben alle dage fra kl. 10-15 i vinterferien. Læs mere om faciliteterne her!

Fælles for dem begge er, at man kan medbringe sin egen mad og nyde det i deres opholdsrum, så man ikke behøver at bruge en formue på mad. Begge svømmehaller kører med en såkaldt ”Komb-billet” hvor 2 voksne og 2 børn kan komme ind til 125 kr.

Udendørsaktiviteter

Er du mere til at komme lidt ud på glatis, så er skøjtebaner helt sikkert et kæmpe hit. Der er for tiden en del skøjtebaner rundt omkring i landet. Hvis du bor i Århus er der i år opført en skøjtebane i musikhusparken, hvor banen er 1.420 m2, så der skulle være rig mulighed for at brænde lidt energi af. Hvis du har dine egne skøjter, så kan du endda benytte banen ganske gratis. Læs mere om åbningstider osv. her!

Hvis du bor i nærheden af København, så er der rig mulighed for at prøve en af de opsatte skøjtebaner. Se udvalget af skøjtebaner i København her! Banerne kan benyttes ganske gratis, hvis du medbringer dine egne skøjter. Nogle af stederne har pingviner, så dit barn kan lære at stå på skøjter selv.

Skøjtebane i århus. Prøv den i din vinterferie.Skøjtebane for store og små i vinterferien

LÆS OGSÅ ‘Børnevinterferie i byen’ »

Dyk ned i dybet!

Er du interesseret i havets hemmeligheder, eller er du betaget af smukke fisk? Så er Den Blå Planet helt sikker et besøg vejr.

Den Blå Planet er Nordeuropas største Den blå planet indenforakvarium med tusindvis af dyr og syv millioner liter vand. I vinterferien kan du bl.a. dykke ned i havets hemmelige lydunivers og blive klogere på havets skjulte toner og byg dit eget havinstrument. Du kan også møde den seje maskot, eller se hvad der gemmer sig inde i en vaskeægte blæksprutte. Der er i vinterferien også mulighed for at se glubske hammerhajer og flotte rokkere blive fodret i den 4 millioner liter store akvarium. Læs mere om aktiviteterne her!