Legetøj skal leges med

Legetøj til alle aldre

Det kan være smaddersvært at finde legetøj til sit barn, der ikke drukner i bunken af biler, bamser og Bratz i løbet af få dage. Her får du en guide til legetøj, der både hitter lige nu og vil blive brugt igen og igen.

Inden du køber nyt legetøj til dit barn er der forskellige kriterier, der vigtige at overveje. Du vil sikkert gerne have, at dit barn bruger legetøjet så længe som muligt samt, at legetøjet passer til barnets udviklingsstadie. Derfor har vi inddelt legetøjet efter alder, så du er sikker på, at barnet bliver udfordret af legetøjet både på motorik og fantasi.

LÆS OGSÅ ‘SLUT MED KOMÆLK TIL BABYER’ »

Sophie giraf

0-8 måneder: Sophie La Girafe

Her får du en blanding af din babys første legetøj og et funktionel redskab i det, den hjælper din baby med at klø gummerne og udformningen af giraffen er nem at holde ved for små fingre. Giraffen Sophie er et af verdens mest populære stykker legetøj til babyer af gode grunde; Sophie stimulerer nemlig både din babys syn, hørelse og mund.

Giraffens pletter sørger for, at dit barn kan se kontrasterne på legetøjet, og dermed har barnet mulighed for at genkende Giraffen Sophie. I legetøjet er en pibelyd som langt de fleste børn rigtig godt kan lidt at frembringe og hevea-gummiet har en let beroligende effekt og dulmer ømme gummer. Giraffen er helt fri for PBA, Phthalater og PVC.

SE NÆRMERE PÅ SOPHIE LA GIRAFE LIGE HER »

Puttekasse1-2 år: Puttekasser

Du ved, dem hvor barnet skal få en geometrisk figur til at passe i det hul i kassen, der matcher figuren. Her er der tale om et stykke legetøj, hvor din babys koordineringsevner og motorik virkeligt bliver udfordret. Det vil tage noget tid før dit barn lærer formerne at kende og derfor er der mange timers læring og leg i puttekassen.

HER KAN DU SE SEBRAS FINE PUTTEKASSER I TRÆ »

 

Wheely Bug

1-5 år: Wheely Bug

Her har vi at gøre med et sejt, lille rulledyr der giver dit barn mulighed for at suse afsted på både, mariehøns, mus, køer, grise og mange andre søde dyr. Det populære køretøj er særligt anerkendt forhjulenes fleksibilitet, der betyder at selv den lille tumling kan skifte retning og komme rundt uden forældrenes hjælp.

LÆS OGSÅ ‘DEJLIGE DADELKUGLER’ »

En tur på Wheely Bug styrker dit barns motorik og balance, idet barnet selv skal holde sig oprejst, suse afsted med benene og samtidig navigere uden om diverse forhindringer. Wheely Bug findes i to størrelser og passer således både til små og store.

BESØG WHEELY BUGS KØER, MARIEHØNS, GRISE OG BIER LIGE HER »

Legemad

1-6 år: Legemad og legekøkken

Og nu til et virkelig klassisk legetøj, som dit barn kan få mange timer til at gå med. De små elsker at lege kok i sit eget køkken og lave mad til hele familien. Et legekøkken- og mad er så populært hos børn, fordi de får en unik mulighed for at efterligne de voksnes adfærd når der snittes grøntsager til aftensmad, ovnen åbnes og lukkes og når gryderne røres.

Legemaden er også ideel til at lege købmand, hvor dit barn vil elske at betjene dig i sin købmandsforretning.  Mange forældre vil opleve, at legekøkkenet- og maden planter et frø, der bevirker at barnet senere i livet vil have øget interesse for at lave mad og deltage i aktiviteter i køkkenet.

DU KAN UDFORSKE, HVAD DER ER PÅ LEGEMADSMENUEN HER »

magnetlegetøj fra magformers - køb det hos pixizoo

3-10 år: Magformers

Magformers er geometriske magneter, der kan sammensættes til huse, biler, geometriske figurer eller en hel by. Kun fantasien sætter grænser. Magnetbyggesættet er ikke kun fis og ballade. Når dit barn leger arkitekt med magneterne, og finder nye måder at sætte dem sammen på, stimuleres samtidig koordinationen, kreativiteten og barnets intelligens. Magformers er lige nu det mest solgte legetøj til større børn.

HER KAN DU LÆSE MERE OM DE MAGNETISKE BYGGESÆT »

LÆS OGSÅ ‘GUIDE TIL AUTOSTOL’ »