Ugens Forældre Favorit: Lille Frø

Børnebog
Jakob Martin Strid formår at skrive bøger, hvor forældrene også bliver underholdt og kan derfor anbefales som Ugens Forældre Favorit. PR-foto: Gyldendal

Det er måske ikke hver aften højtlæsningen bliver udført med samme entusiasme. Visse børnebøger kan være, mildest talt, kedelige at slæbe sig igennem for 117. gang. Dette gælder bestemt ikke Strids bøger, hvor specielt historien om Lille Frø kan anbefales.

‘Lille Frø’ handler om den lille frø, der ud af det blå havner hos en frøfamilie i København. Familien tager den lille ny til sig, der hurtigt viser sig at være slem og fuld af numre. Efter et besøg hos skolepsykologen vælger Lille Frø at løbe hjemmefra.

Spoiler-alert

Lille Frø drager på, hvad man i den mere voksne litteratur, vil kalde en dannelsesrejse, kun for at finde ud af, at den slet ikke kan lade være med at være slem. Ulykkelig og alene hører den pludselig sin familie i det fjerne, der har rejst hele verden rundt for at lede efter den. ‘ Vi elsker dig jo uanset hvad’ forsikrer de Lille Frø, der ender med at blive berømt for sine mange numre. – En dejlig morale til en meget fin og sjov historie.

LÆS OGSÅ ‘LEGETØJ SKAL LEGES MED’ »

Udover de eminente tegninger er det, der gør Strids historier fantastiske, at han gerne bruger voksne ord og sjove scenarier som da den lille frø-familie ender hos skolepsykologen, der ser sig nødsaget til at lave en handlingsplan for den lille ballademager. Lille Frø ender med at tisse i skolepsykologens taske ‘…Og så var det møde slut’.

Bogen er herlig og enkel og egner sig perfekt til børn i børnehavealderen og ikke mindst deres forældre, der kan more sig over pludselig at høre ord som ‘handlingsplan’ og ‘skolepsykolog’ i den lilles vokabular.

Jakob Martin Strid har udover ‘Lille Frø’ bl.a. begået bøgerne ‘Mustafas Kiosk’, ‘Da Lille Madsens hus blæste væk’ og serien om Mimbo Jimbo.

FIND BOGEN ‘LILLE FRØ’ HOS SAXO LIGE HER »