Madpakketid med MillesMadkasse!

Milles madkasser

Madpakker er svært derfor var vi  i sidste uge ude og besøge søde Tina, fra instagram profilen @millesmadkasse. Hun er grafisk designer, mor til Mille og i sin fritid hygger hun sig med sin instagram profil, hvor hun giver gode tricks og tips til hvordan man kan gøre madpakken lidt sjovere at lave og spise, samtidig med at den er sund, nærende og nem.

Vi kender alle sammen det med at madpakke kan være super kedelige og nogle gange uappetitlige. Derfor spurgte vi Tina om hun kunne tænke sig at dele hendes erfaringer på magasinet, hvilket resulterede i en masse spændende opskrifter, som vi er meget glade for at kunne dele med jer!

Madpakke ideer og opsætning

Madpakker skal være noget man glæder sig til at åbne. De skal være mættende og give masser af energi til resten af dagen. Når jeg laver madpakker, forsøger jeg altid at blande nogle sikre valg med noget nyt og spændende, så jeg hele tiden udfordrer min datters smagsløg samtidig med at jeg sikrer mig, at hun spiser sig mæt. Jeg sørger altid for at have følgende elementer med fordelt på de 3 madpakker (formiddag, frokost og eftermiddag) hun får med i vuggestue:

  • Grønt
  • Groft
  • Fisk
  • Frugt
  • Sødt

Grønt
Hvis ens barn elsker at snacke friske grøntsager, er det jo så nemt! Hvis man ikke har sådan et barn, kan man fx. gøre grøntsagerne mere interessante/sjove ved at stikke dem ud i forme, eller “skjule” dem i fx. grøntsagsvafler.
Groft
Rugbrød er jo en klassiker, og hjemme hos os er det i madpakken hver dag. Derudover er der ofte knækbrød eller fiberholdige kiks.
Fisk
Hånden på hjertet – vi laver sjældent fisk til aftensmad! Derfor er det næsten hver dag i madpakken – enten i form af smørbart fiskepålæg på rugbrød eller fiskefrikadeller.
Frugt
Noget de fleste børn gerne vil spise. Men både for voksne og børn kan lidt nudging gøre det lettere at få frugten spist. Æblebåde er lettere at gribe an end et helt æble, og udstikkere i forskellige forme kan gøre frugten lidt festligere.
Sødt
Til eftermiddag (efter middagsluren hvis man har små børn) pakker jeg altid noget sødt. Med sødt mener jeg ikke tilsat sukker – men det kan være et bananbrød, bagt havregrød eller et stykke brød med figenpålæg.

Opskrifter:

SØDE KARTOFFELVAFLER

250 g revet sød kartoffel
2 æg
2 dl mælk
130 g hvedemel
1 stk. bagepulver
Evt. lidt salt

Rør alle ingredienser sammen og steg vaflerne til de er gyldne. Har man ikke et vaffeljern kan de også sagtens steges på en pande. Spis vaflerne som snacks eller med pålæg evt. som en sandwich. Tip Prøv også med andre revet grøntsager som fx. squash
Tip Har du en portion vafler i køleskabet, kan du give dem en tur i ovnen ved 200 grader, og de bliver super sprøde.

BANANBRØD

1 moden banan
1 æg
1 dl mælk
80 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. vaniljepulver
Rosiner

Blend alle ingredienser på nær rosiner til en ensartet masse. Kom dejen i små forme med ca. 1 spsk. dej pr. brød. Plop rosinerne oveni hvert brød og bad dem ved 175 grader i 25 minutter.
Tip Svesker eller andre tørrede frugter kan også bruges – eller rosinerne kan helt udelades.

SMØRBART PÅLÆG

Hermed 3 varianter af smørbart pålæg med grøn

  • Kogte søde kartofler blendes med smør og smages evt. til med lidt salt. Kan smøres på brød eller spises som mos.
  • Hellefisk, kogt gulerod, cremefraiche og citron blendes og spises på brød.
  • Kogte edamamebønner blendes med cremefraiche og smages til med friskpresset lime.

SMØRBAR FIGENPÅLÆG

2 dele tørrede figner
1 del tørrede dadler

Figner og dadler ligges i blød i kogende vand i 1/2 – 1 time. Vandet hældes fra (gem lidt) og figner og dadler blendes med lidt af vandet. Konsistensen kan tilpasses med lidt mere vand, men den skal være så tyk som mulig og stadig blød.

SPISELIGE ØJNE

Hårdkogt æg
Oliven
2 runde udstikkere i forskellige størrelser

Stik 2 cirkler ud af det hvide i ægget og stik et lille hul i midten af cirklen. Stik en lille cirkel ud af en oliven og fyld hullet i ægge-cirklen. Andre madvare kan selvfølgelig også bruges fx. kan æg skiftes ud med ost og oliven kan skiftes ud med aubergine / squash / agurk eller lign med en mørk farve. Har man ikke små runde udstikkere kan man også bruge 2 sugerør med forskellige tykkelser.