Medela SNS – Den bedste løsning for nedsat mælkeproduktion

”En god mor sidder ikke i brysterne” – det hører man ofte når amningen driller og det hele føles lidt op ad bakke. Det er også rigtigt. Der findes efterhånden nogle gode alternativer til modermælk, som gør at kvinder der har svært ved, eller ikke kan amme, også kan give sin baby den næring den har brug for. Men selvom en god mor ikke sidder i brysterne, er det for mange svært at acceptere at man nogle gange bliver nødt til at vælge amning fra og give en flaske, hvis baby ikke tager nok på, man ikke producerer nok mælk eller man oplever andre udfordringer med amningen.

Jeg har altid haft et brændende ønske om at amme mine børn. Jeg har tænkt, at der ingen grund er til at jeg render rundt med mine bryster, hvis de i det mindste ikke kan yde til sit formål. Men efter en brystoperation, har mine bryster slet ikke kunne yde efter mine ønsker. Jeg har bøvlet med reduceret mælk, og ved mine 2 første børn, fik jeg ikke den vejledning jeg havde brug for, for at kunne amme, og supplere med modermælkserstatning. Jeg var ked af det, rigtig ked af at jeg ikke kunne amme mine børn, og havde det så dårligt med det, at det gjorde ondt helt inde i maven, hver gang jeg så andre amme deres børn uden problemer.SNS ammesystem

Jeg fødte min 1. søn i uge 32, hvilket betød et længere ophold på neonatal afdelingen. Der fik han sonde, og jeg lagde ham til brystet ved hvert måltid. Når han endelig kunne sutte selv, var jeg så udmattet af at forsøge at få amningen etableret, at jeg endnu mindre mælk havde. Jeg fik så en idé. Da vi var kommet hjem fra sygehuset, havde jeg en sonde tilbage, og en lille plast sprøjte. I plast sprøjten hældte jeg modermælkserstatning og koblede den til sonden, som jeg lagde ved mit bryst. Jeg havde fået en genial idé – synes jeg selv. Om end lidt bøvlet, så kunne jeg endelig amme.

Da jeg fandt ud af at jeg ventede mig igen, skyndte jeg mig at søge nettet igennem efter et system som havde samme funktion som min hjemmelavede amme-opfindelse. Og til min store glæde blev jeg bekendt med Medela SNS systemet. Efter jeg gjorde det fund, har jeg anbefalet det til alle jeg har hørt om, der har haft problemer med nedsat mælkeproduktion. Og det er faktisk virkelig mange, der i løbet af babys første seks måneder, har svært ved at producere nok mælk. Og det er desværre også sådan at baby hurtigt forstår at flasken er et hurtigere og nemmere alternativ til mad, end brystet, hvis man bliver nødt til at supplere.

Medela SNS systemet kræver tålmodighed de første par uger, og det griser lidt, indtil man har fundet ud af hvordan man håndterer det. Men når det først kører, så kører det bare.

Ikke nok med at man slipper for at rense flasker og risikere at amningen må opgives helt, stimulerer baby brystet, så man, i de fleste tilfælde kan slippe helt for brystpumpen. Endvidere bibeholder man hud til hud i længere tid også får baby fordelene af modermælk fra dig. Jeg synes helt klart at det er noget alle mødre, der ønsker at amme baby så længe som muligt, men som har udfordringer med amning og reduceret mælk, bør prøve før de kaster sig ud i flaske.

Der findes selvfølgelig også andre måder, hvorpå man kan øge mælkeproduktionen såsom mælkebomben, brystpumper, hud mod hud etc. men når det er sagt, er jeg solgt til den ”nemme” version og vil fortsætte med at bruge Medela til baby selv melder fra!

 

Gå til Medela SNS ammesystemet her

 

Skrevet af Maria Dior,

uddannet ernæringsfysiolog og personlig træner, er mor til tre, og har specialiseret sig indenfor træning og sundhed efter fødsel.