Must Haves til gravide

Er du gravid eller planlægger i at blive gravide? Så har vi her samlet nogle Must Haves som kan hjælpe dig, der er gravid.
Vi ved godt at det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde hvad der er behov for, men måske du kan bruge nogle gode råd – så læs med her!

Løst og lækkert undertøj

Når man er gravid, kan man opleve meget ømme brystvorter, som gør ondt og irritere. Derfor er det også vigtigt, at man har det godt i sit undertøj. Det er absolut ikke rart at have BH’er der strammer eller blonder der irritere brystvorterne som i forvejen er super ømme. En blød BH eller top er derfor et must have! Nogle bruger amme bh’er, andre bruger bare bløde bh’er/toppe, dette er helt op til dig og dine præferencer.

Når maven begynder at vokse og trusserne er for stramme, kan man med fordel købe trusser i et nummer større eller finde lige præcis den form der er mest behagelig for dig. Nogle gravide kan godt lide at have underbukser som sidder oppe over maven, der ikke strammer og hjælper med at holde på maven. Andre kan bedst lide trusser som er sømløs, altså uden syninger, og med masser af elastik så de kan forme sig efter kroppen. Se vores udvalg af trusser her.

Tøj der ikke strammer (ikke nødvendigvis graviditets tøj)

I takt med at maven vokser, kan tøjet blive for småt, derfor er det også vigtigt at man har det rart og tilpas i sit tøj. Man behøver ikke købe helt ny garderobe bare fordi man er gravid. Men som gravid kan det være meget ubehageligt at have for stramt tøj på. Ofte kan man tilføje en sød kjole og nogle lækre leggings til sin garderobe, for at friske den op.

Sove makker

Når man skal sove, er det rarest at have en pude eller en sammenfoldet dyne mellem benene for at kunne slappe helt af i bækkenet. Nogle gravide lider af voldsomme smerter i bækkenet og det kan være en befrielse at kunne sove uden ulidelige smerter. BBhugme multipuden, som både kan bruges som ”sove makker” til gravide og ammepude senere hen, er et perfekt valg. Puden er lavet af bomuld og har et betræk som kan skiftes og vaskes.

Ammeindlæg

Selvom det lyder lidt uvirkeligt så er der gravide, der har problemer med, at mælkeproduktionen begynder allerede før barnet er født og derfor bliver nødt til at bruge ammeindlæg. Det er helt normalt og ganske positivt. Det betyder bare, at du kan producere mælk. Ammeindlæg er en værre jungle da der både er genbrugelige ammeindlæg og indgangs ammeindlæg, men prøv dig frem og find lige præcis den der passer til dig og dit behov.

Brystvortecreme

I forbindelse med at brystvorterne kan blive meget ømme i graviditeten kan det være rart at have noget at pleje dem med. En god creme og en masse luft, kan gøre en stor forskel! Som gravid behøver man ikke købe amme venlige brystvorte-cremer, en god creme du har i skabet er helt fint. Vær dog opmærksom på, at parfumerede cremer kan svige og måske give flere smerter.

Snacks

Nogle gravide kan have problemer med kvalme eller svimmelhed, enten i starten af graviditeten, hele vejen igennem graviditeten eller til slut. Det kan dog hjælpe på det, hvis man altid har snacks i tasken eller i hjemmet. Det kan være alt fra frugt, grøntsagsstænger eller fuldkorns kiks. Det behøver ikke være det helt store måltid, men bare lige lidt til at holde kvalmen væk. Og HUSK selvfølgelig at drikke rigeligt med vand, selvom det betyder mange toiletbesøg.

Har man problemer med kvalme og opkast, kan det være en fordel at have nogle snacks som ikke gør ondt at kaste op. Ting som man bør undgå, er f.eks. rå gulerødder. Det lyder lidt ulækkert, men du vil takke dig selv for det, i sidste ende!

En god graviditets app

At være gravid er en spændende tid – men også forvirrende og fuld af nye oplevelser.

“Kan det passe, det skal nive sådan i underlivet?”

“Hvor meget kaffe må jeg egentlig drikke?”

Ja, spørgsmålene hober sig nemt op. Selvfølgelig findes der et hav af bøger, men du kender sikkert følgende scenarie: bunken af graviditetsbøger vokser sig større og større, men det bliver ikke rigtig til andet, end at bladre lidt i bøgerne.

I dag findes der masser af graviditets apps, der sørger for, at du har al informationen i baglommen. Men antallet af apps kan også være helt overvældende, for hvilken skal man vælge? Vi har samlet 9 graviditets apps til før og under fødslen. Læs mere i artikel om 9 apps til dig der er gravid.

Massage

Som gravid kan man opleve rygsmerter, krampe m.m. Derfor kan en gang massage virkelig gøre underværker. Det kan enten være en sød partner, som lige kan give en gang massage, eller en blid massage pude. Men nogle gange er en sød partner eller massagepude ikke nok og der skal en professionel til! Der findes mange professionelle steder, som tilbyder graviditet massage. Selvom det kan være dyrt, så er det virkelig nogle penge som er godt givet ud.

Multivitaminer til gravide

Under graviditeten har man behov for ekstra vitaminer og mineraler. Man behøver dog ikke at tage vitaminpiller, hvis man spiser sundt og varieret. Der er dog en række vitaminer og mineraler man med fordel kan supplere med. Som gravid kan det være svært at vide lige præcis hvilke vitaminer man skal bruge. Det er som udgangspunkt en god ide at tage graviditets multivitaminer, for at få lidt af alle vitaminer. Udover det, er det en rigtig god ide at supplere med jern fra graviditetsuge 10. Dette anbefales fordi, mange kvinder generelt er i jernmangel og for at dine jerndepoter er godt fyldt op inden fødslen.

Bogen om Smertefri Fødsel

Mange gravide og nybagte mødre, fortæller at bogen ”Smertefri Fødsel” virkelig har hjulpet dem godt på vej til en god fødsel! Med denne bog får du redskaber til smerte- og panik håndtering, samt konkrete fødeteknikker til en aktiv fødsel uden angst og med meget mindre smerte. Med bogen bliver du guidet gennem et femtrins-hjemmekursus, som kan forberede dig bedst muligt inden fødslen.

Privat Scanninger

Især som førstegangsgravid kan det være svært, at gå i uvisheden om, om der rent faktisk er et lille hjerte der banker inde i maven. Eller hvilket køn der gemmer sig, eller endda hvordan barnet ser ud. Hos det offentlige er der som udgangspunkt kun 2 gratis scanninger. En ca. i uge 12 og en ca. i uge 20, med mindre der er behov for flere. Ønsker man flere, er der mulighed for selv at betale sig fra det på en privat scanningsklinik. På private scanningsklinikker kan man ofte have flere med ind og se baby og nogle steder får man endda ekstra billeder.

Har man børn i forvejen, kan det hjælpe lidt på forståelsen af, at mor har en baby i maven og at barnet skal til at være storesøster eller storebror, hvis barnet kan se, at der rent faktisk er noget derinde. Dog er børn forskellige og forstår tingene på forskellige måder.

Ekstra gode hårprodukter

Som gravid bruger kroppen mange af sin ”kræfter” på at lave en baby. Håret kan derfor godt have behov for lidt ekstra plejende hårshampoo, balsam og en ekstra nærende hårkur. Dette frisker håret op, da det nemt kan blive tørt og slidt.