Opskrift på butternut squash babymos

Du kan nemt lave lækker hjemmelavet babymad til dit barn med denne enkle opskrift med butternut squash, der på dansk også er kendt som et “moskusgræskar” eller “det pæreformede græskar”. Butternut squashen er en vintergrøntsag, der er i sæson fra august til december. Dens rige indhold af vitaminer og fibre gør den mættende og fuld af næring til din baby.

 

Alt hvad du skal bruge til butternut squash mosen er

  • 1 butternut squash
  • Ildfast fad
  • Blender eller foodprocessor
  • Vand

 

Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 190° (170° hvis det er en varmluftsovn). Vask butternut squashen grundigt og skær den dernæst over i to halve.

Anbring squashen i det ildfaste fad og tilsæt en lille smule vand, så butternut squashen ikke “sætter sig fast” under bagningen. Dæk fadet med folie og lad den bage i ovnen i 45 minutter.

cooking-squash-1024x682

Billede er lånt fra Frugal Fanatic.

 

Tag fadet ud af ovnen, når butternut squashen er bagt færdig og lad den køle af. Brug en ske til at skovle alt kødet ud og fjern alle kernerne.

butternut-squash-baby-food-682x1024

Billede er lånt fra Frugal Fanatic.

 

Brug en blender eller foodprocessor til at mose butternut squashkødet til en puré. For at få den helt rigtige konsistens kan du med fordel tilføje 1 dl vand. Du kan også bruge modermælk eller modermælkserstatning.

butternut-squash-baby-food-2-682x1024

Billede er lånt fra Frugal Fanatic.

butternut-squash-baby-food-3-682x1024

Billede er lånt fra Frugal Fanatic.

 

Hvis du ikke serverer mosen for din baby direkte herefter, så er det en god idé at køle eller fryse mosen, eventuelt i fryseposer eller frysebakker.

 

Har du brug for flere nemme opskrifter på babymad, så kan du gå på opdagelse i Pixizoo’s opskrift katalog her. Rigtig god fornøjelse.