Opskrift på gulerodsmos til babymad

Denne opskrift på gulerods-babymos er så nem og enkel, at den med garanti vil blive et hit hos travle forældre (i søvnunderskud).

 

Alt hvad du skal bruge til gulerodsmosen er

  • Gulerødder
  • Vand
  • Blender eller foodprocessor

 

Fremgangsmåde:

Start med at rense gulerødderne og tilbered dem, som hvis du lavede mad til dig selv: du kan koge, bage eller dampe gulerødderne. Når de er gennembagte, -kogte eller -dampede, skærer du gulerødderne ud i små stykker, så de kan komme i din foodprocessor eller blender. Tilsæt 2,5 dl vand; mængden af vand afhænger af dit barns alder – jo ældre barnet er, jo tykkere må mosen være.

baby-food-carrots-1024x837

Billede er lånt fra Frugal Fanatic.

 

Mos/blend dernæst gulerødderne i din blender eller foodprocessor til en puré. Vær sikker på alle gulerødderne er most ud, så der ikke er nogle klumper i mosen, inden du serverer det for dit barn.

homemade-baby-food-carrots-bowl1-607x1024

Billede er lånt fra Frugal Fanatic.

 

Hvis du har rester, skal du køle eller servere mosen straks. En god idé er at lave ekstra mos, du kan fryse ned og bruge løbende – brug en time ekstra, så har du gulerodsmos til en hel måned. Brug eksempelvis en frysepose, isterningepose eller frysebakke til at fryse det resterende gulerodsmos ned.

baby-food-carrots-3-984x1024

Billede er lånt fra Frugal Fanatic.