PixiMødrene: Hvorfor tror mange jeg er ved at nå termin? (Mette L)

Måske fordi jeg ligner en hval der er ved at sprænge….. Er det sjovt? Nej slet ikke!!

Jeg er kæmpegravid stor 

Hej med jer kære læsere. 

I skrivende stund er jeg nu 26+1. Jeg ligner en der kan føde, hvornår det kan være. Det er nu ikke super sjovt. 

I dag mødte jeg nogle kollegaer jeg ikke ser så tit. De spurgte om jeg var lige op over. Puha nej sagde jeg. Jeg har 3 mdr. endnu. “Ja, hvis du fortsætter med at vokse sådan så bliver det da hårdt for dig inden så længe”. Ja tak skal I da have. Det er jeg da helt med på. 

Men jeg må indrømme, jeg synes også det er ved at være tungt. Jeg har besvær med ryggen nu og døjer stadig med voldsom hovedpine. Det har jeg gjort gennem hele graviditeten. Det døjede jeg også med, da jeg ventede vores 1. barn. Det er en af de gener jeg har ved at være gravid. Det er svært at have med at gøre, men det er nu snart til at se en ende på. Om 3 måneder bliver vi en familie på 4. Når man ser sådan på det, så kan man sagtens leve med dette lidt endnu. Men jeg må indrømme, jeg glæder mig til at få min krop for mig selv igen. 

Jeg nyder mit arbejde 

Jeg er blevet deltidssygemeldt, så jeg arbejder kun 4 timer om dagen nu. Det hjælper mig rigtig meget, og jeg er glad for at have en arbejdsplads, som accepterer dette. Det betyder meget at have noget at stå op til og komme ud at se nogle mennesker, og stadig være en del af arbejdsmarkedet inden barsel. 

Så jeg nyder at have mit job at stå op til. Det er dog også rart at kunne komme hjem og slå hovedpinen ihjel ( Så godt som det nu er muligt ) inden min mand og datter kommer hjem og jeg kan være noget for dem. Det betyder meget for mig stadig at kunne være noget for min familie. Så jeg er så glad for denne løsning. Det giver mig overskud både på jobbet og i privatlivet.

2 års fødselsdag2 års fødselsdag

Min datter Marie Ocilie fyldte 2 år d. 29. oktober. Så vildt det allerede er 2 år siden hun kom til verden. Sikke tiden er gået stærkt. Men sikke en vild udvikling sådan et lille menneske gennemgår. Det er så vildt når man tænker over det. Hun blev fejret over flere dage og nød dagen i fulde drag. Hun fik så mange fine gaver, og mor og far var så stolte. Det er en stor ting når man har de mærkedage med ens lille pige. Tiden går bare så stærk og det er ikke til at forstå, at de bliver så store. Det er vigtigt at huske at nyde hver eneste alderstrin med sine børn. Pludselig er de bare så store. Om et år starter hun jo i børnehave. Det er ikke til at forstå. 

Næste jordemoder besøg

Jeg skal til jordemoder igen d. 30 november. Det er noget jeg ser frem til. Jeg er nemlig meget bekymret for at min lille pige i maven også vender forkert, ligesom min datter gjorde. 

Jeg var på Skejby sidste uge, da jeg fortsat ikke kan mærke liv. Der sagde hende jeg talte med, at en af grundene til at man ikke mærkede liv, var tit hvis de lå med fødderne ned ad. Så det er selvfølgelig noget jeg vil drøfte med min jordemoder. For kan de allerede før en fødsel konkludere dette, og hun ikke kan vendes rundt så hun ligger korrekt, så skal jeg selvfølgelig have et planlagt kejsersnit igen. 

Jeg håber meget jordemoderen kan hjælpe mig med disse spørgsmål. Jeg kan mærke det er noget som fylder meget hos mig. 

Redebygning

Vi er så småt kommet videre med værelset til lille pigen. Vi mangler dog stadig en del. Jeg har lige fået lavet en fin plakat til hende med sangtekst på. Den glæder jeg mig til at få i ramme og sat op. Ellers er alt tøjet nu sorteret og lagt i størrelsesorden. Så er det på plads. Men hold nu op, hvor er der meget tøj. Ved ikke hvad vi tænkte på med vores første pige. Det er virkelig alt for meget med alt det tøj. Det er helt unødvendigt. Så vi har i hvert fald tøj nok. ( selv om der nok stadig kommer noget nyt med hjem ). Men vores plan er, at værelset gerne skulle være færdig inden jul. Mon ikke det lykkedes?

Glæder mig til barsel 

D. 18 Januar er min sidste arbejdsdag inden barsel og jeg glæder mig til at skulle nyde min barsel. Jeg ser virkelig frem til at skulle gå hjemme og nyde tiden med vores lille nye datter. Vi bor i et område med en masse børn og der er flere der er gravide, her hvor vi bor. Så jeg tror vi får en rigtig hyggelig sommer. 

Vi har herhjemme gjort os en del tanker omkring, hvordan vi vil afvikle barsel. Så der bliver noget at se frem til. Vi skal huske på, at denne tid kommer aldrig igen. Så tiden på barsel og tiden vi har sammen som familie skal nydes fuldt ud. Det ser vi meget frem til. 

Skrevet af: Mette Louise Fogh Larsen, PixiMødrene, 5. indlæg.

‹ Læs Mettes forrige indlæg her                                                                                                                                                               Læs Mettes næste indlæg her ›