PixiMødrene: Så fik vi overstået nakkefoldsscanning (Mette L)

Så fik vi overstået nakkefoldsscanning. 

Puha, det var en lettelse. Jeg må sige, at jeg godt nok har været nervøs op til denne scanning. Min alder taget i betragtning ( Jeg er jo 37 år ) så havde jeg hørt fra flere, at når man er rundet de 35 så går det ned ad bakke. Onsdag d. 10. august kl. 8 var vi til nakkefoldsscanning. Og JUBIIIIIIIII…..Alt var bare i den skønneste orden. Så det var simpelthen en kæmpe befrielse, og vi var så lykkelige. Lille prutten var meget aktiv og det var bare så dejligt at se. Forventet termin 15/2-2017.

Dreng eller pige?

Vi havde begge en idé om, at denne gang ville vi få en dreng. Vi har i forvejen en datter, Marie, der fylder 2 år til oktober. Så vi bestilte en privat kønsscanning og den fik vi i slutningen af august. Men jeg må sige, at jeg var fuldstændig ligeglad med kønnet. Så længe man bare får et barn, der er sund og rask, så var det det vigtigste. 

Mette L med pige i mavenJeg kom op på briksen og hun scannede mig. Som jeg næsten havde gættet, ville lille prutten ikke helt samarbejde. Så jeg måtte vende og dreje, hoste, tisse osv., før der blev samarbejdet. Men så siger hende scanningsdamen endelig: Nu kan jeg se hvad det bliver. Jeg spørger: “Bliver det en pige mere?” og hun siger: “Ja det bliver en lillesøster”. Pludselig mens jeg lå der, fik jeg en idé om, at det nok var en pige mere. Og ganske rigtigt. Vi bliver beriget med 2 prinsesser. Hvor heldig har man lov at være. Ja ja, rent shoppemæssigt bliver det nok knapt så spændende, da vi har alt i forvejen. Så der bliver nok begrænset med shopping. Men på den anden side er det meget praktisk med 2 piger. Vi håber selvfølgelig de får stor glæde af hinanden. 

Allerede stor mave

Da jeg allerede har en stor mave, har vi prøvet at snakke med Marie om, hvad der gemmer sig i mors mave. Det er ikke til at forholde sig til, når man kun er 1 år. Hun ved der er en baby i mors mave og at det er en pige. Men ellers er det svært for hende. Jeg har haft en del problemer med kvalme og træthed, så når mor ligger på sofaen, er det pga. baby inde i maven. Men som sagt er det svært, når man bare er 1 år. 

Redebyggeriet

Nu er vi så småt gået i gang med at rydde vores ekstra værelse, så lille prutten kan få et fint værelse. Hun skal selvfølgelig sove hos os de første måneder, men bare det at begynde at bygge rede er super hyggeligt, og giver en dejlig tryghed. At kigge på seng, puslebord, hylder, knage osv. er så hyggeligt. IKEA er blevet travet igennem et par gange allerede, og Instagram er flittigt brugt. Men puha, det er svært at vælge. Der er så meget lækkert til børn. Så det bliver en svær kamp. Men fantastisk at få lov til dette endnu engang. Hele redebyggeriet frem til baby kommer, er så dejligt. Jeg vågner op med et smil på læben hver morgen og nyder min graviditet. Det er ikke alle dage, der er lige gode, men så tænker jeg på det skønne barn der kommer ud af anstrengelserne, og så er det bare det hele værd. 

Navneovervejelser

Vi er så småt begyndt at snakke navne. Men det er godt nok svært denne gang. Vi var begge meget hurtigt enige om at vores første datter skulle hedde Marie ( Opkaldt efter begge farmødre ), og med mellemnavn Ocilie efter min mormor. Men jeg synes det er svært denne gang. Men ingen tvivl om, at vores kommende datter også skal have Ocilie til mellemnavn. Vi er begge så vilde med dette navn, og så er det bare så smuk en tanke, at hun er opkaldt efter hendes oldemor. 

Nervøs over misdannelsesscanning

Nu venter vi bare på misdannelsesscanning i slutningen af denne måned, og første jordemoder besøg her midt september. Jeg er utrolig spændt på dette. Når man har været til misdannelsesscanning, og man er halvvejs gennem graviditeten, så er det en ny milepæl der er nået. Selvom jeg ikke helt vil være ved dette, så er jeg en smule nervøs. Vi håber bare alt er OK med den lille guldklump i maven. Så vi venter spændt på det der venter os i denne måned. 

Tak fordi I læser med. 

Pas på jer selv og hinanden. 

Skrevet af: Mette Louise Fogh Larsen, PixiMødrene, 2. indlæg.

‹ Læs Mettes forrige indlæg her                                                                                                                                                                                                                              Læs Mettes næste indlæg her ›