PixiMødrene: Så er vi ved at se en ende på denne graviditet (Mette L)

piximor_mette_lJeg er i skrivende stund 36+0. Så vildt at der nu kun er 4 uger til termin.

Selv om jeg er hårdt ramt i denne graviditet, så er det alligevel en mærkelig følelse ikke at skulle have mave på mere. Ikke flere børn til os. Det er en mærkelig følelse.

Vi tænker 2 børn er helt perfekt til os. Vi har også nået en alder nu, hvor vi synes vi skal stoppe med børn. Jeg fylder 38 år til marts og Jesper, min mand, fyldte 40 år i august. Men sådan er det jo når man møder hinanden i en sen alder.

Fødslen nærmer sig

Jeg kan godt mærke at den forestående fødsel kommer tæt på.

Ved vores første barn fik jeg planlagt kejsersnit, så jeg aner jo intet om dét at føde. Jeg kan godt mærke, det skræmmer mig nu.

Jeg synes jeg går med en masse tanker omkring dette: Hvordan ved jeg, at det er nu? Kan man mærke hvis vandet går? Er jeg i tvivl om det er veer? Hvad nu hvis barnet har navnestrengen rundt om hovedet? Puha jeg synes god nok der er en masse tanker der fylder.

Jeg prøver hver dag at berolige mig selv. For en kvinde er en fødsel jo den mest naturlige ting i verden. Så hvis alle andre kvinder kan, så kan jeg vel også.

Jeg glæder mig desuden til at få min krop for mig selv igen. Jeg er så stor og besværet nu, at jeg virkelig glæder mig til at få lillesøster ud i mine arme.

Jeg kan næsten ikke komme op fra gulvet mere…… Ja puha det er ikke sjovt mere. Men heldigvis til at se en ende på.

Stadig gang i navne-snakken

Hjemme hos os snakker vi stadig navne. Vi har flere oppe at vende. Ida, Anna, Caroline, Emma, Olivia, Emilie, Mie  og Hannah. Men vi er stadig ikke enige. Mon ikke vi nok skal blive det?? Selv om det er svært denne gang.

Jeg tror først, vi ender op med et navn når lillesøster er kommet til verden.

Jeg kan ikke vente med at holde hende i mine arme. Det bliver så kæmpe stort.

Om en uge skal jeg til jordemoder igen. Det var egentlig først om 14 dage, men da aktiviteten ikke er så stor inde i maven, ville hun gerne se mig lidt før. Det synes jeg nu også er rart. Det giver en god tryghed, når man ikke altid selv kan mærke liv. Det er ikke hver dag jeg mærker liv. Men sådan var det jo også med vores første barn. Det mærkede jeg slet ingen liv. Det gør jeg da trods alt nu. Men det bliver nu meget bedre når hun kommer ud til os.

Vi kan næsten ikke vente mere

piximor mette l værelseVærelset står klar og vi har næsten alt på plads. Vi mangler blot at købe lidt modermælkserstatning og rense nogle sutteflasker.

Jeg kunne ikke amme vores første barn, så jeg må sige, at jeg forventer heller ikke det fungerer denne gang. Men jeg vil selvfølgelig gøre alt hvad jeg kan for at få det til at virke, men jeg sætter ikke mine forhåbninger for højt.

I dag var jeg til en gymnastik time for gravide. Hvor var det dejligt at bruge kroppen lidt, men skræmmende så elendig form jeg er i……

Der skal arbejdes hårdt, når lillesøster er kommet ud. Jeg glæder mig til at komme ud af det her graviditetstøj og hoppe i et par almindelige jeans. Det bliver ikke ved med at være sexet med gamacher, trusser der falder ned og graviditetstoppe.

Desuden kan jeg ikke vente med at besøge frisøren igen. Mit hår trænger i den grad til en gang farve.

Vi er ikke de eneste, der glæder os

Vi bruger stadig en del tid på at snakke med vores datter om, at lillesøster snart kommer. Jeg ved ikke, hvor meget man forstår når man er 2 år. Men vi synes, det er vigtigt, hun er med og vi fortæller hende, hvad der skal ske.

Hun er med på lillesøster er i mors mave og kommer ud, når hun er klar.

Hun vil gerne lege inde på lillesøsters værelse, så jeg tror nok det kommer til at gå fint. Men at der kommer til at være en reaktion kan vi nok ikke undgå. Og det skal vi heller ikke. Det må være mærkeligt for Marie at hun pludselig skal dele vores opmærksomhed med en anden. Men jeg tror nu det er meget sund for børn.

Så længe vi som forældre er OBS på dette og husker at begge børn.

Så skal det hele nok gå.

Endnu engang tak fordi i læser med.

Hilsner fra Mette

Skrevet af: Mette Louise Fogh Larsen, PixiMødrene, 7. indlæg.

‹ Læs Mettes forrige indlæg her