PixiMødrene: Én ulykke kommer sjældent alene… (Mette K)

De fede må svede…

Umiddelbart lyder overskriften ikke særlig god, og det er den faktisk heller ikke! Men mere alvorligt er det nu heldigvis ikke… Som jeg skrev om sidst, så er der jo risiko for at den lille musse-prinsesse inde i tanken bliver rhesusimmuniseret og skal have blodtransfusion, enten gennem navlestrengen, mens hun er i maven, eller når hun kommer ud i verden! Nu har flodhesten her så raget en graviditetsbetinget sukkersyge til sig!!! Flot Mette!

Hvad det er kommet af er uvist, men en masse faktorer kan spille ind. Én ting er nok at jeg ikke er den mindste sylfide i skoven… Jeg skulle måske have engageret mig lidt mere i sund mad og motion, mens Arthur var helt lille! Jeg skulle have smidt noget mere af kampvægten! Det blev det så ikke til… Barselsvisit med kaffe og kage passede mig åbenbart bedre! En anden mulig faktor er, at vi har diabetes 2 i familien, og det kan altså også være synderen bag. En sidste mulighed er, at min krop slet ikke har nået at restituere, inden den skulle igang som ruge-maskine igen?!

Så jeg hælder nok desværre mest til, at jeg har været en gris, ikke passet nok på mig selv og mæsket mig i lidt for store portioner… Great! Men nu er jeg jo så havnet i suppedasen, og må gøre ALT, hvad der står i min magt for at passe på mig selv og ikke mindst på den lille mus!

Jeg har aldrig være model-lækkerBlodsukkermåler med lange tynde stænger og hvepsetalje. Jeg har sikkert også overvejet alverdens kure, livsstilsændringer og fitness-abonnementer! Jeg har nu heller aldrig set kæmpestor eller vildt overvægtig ud (synes jeg i hvert fald selv!!!), og det er nok også derfor jeg aldrig sådan rigtig har gjort noget ved min vægt. Men jeg lover jer, jeg fik et chok… Om eftermiddagen, hvor jeg om morgenen havde drukket verden største kop tyk sukker-sirup (glykosebelastnings-testén…), får jeg “dommen”! SUKKERSYGE! Fuck!

Jeg har aldrig i mit liv vendt så hurtigt rundt på en tallerken, og er aldrig før blevet så overvældet af motivation. Det her drejer sig ikke kun om mig! Jeg har ansvaret for en lille bitte hjælpeløs baby – der skal eddermame nye boller på suppen nu!

Rigtig meget i forbindelse med graviditetsbetinget sukkersyge, handler om, hvad du propper i systemet. Man må selvfølgelig ikke gå på kur og tabe sig, når man er gravid. Men man skal derimod sigte efter kun at tage ca. 6-10 kg på igennem hele graviditeten!

Jeg er så begyndt mit nye liv som diabetiker!!!

Blodsukker, y-tallerken og 100% sukkerfri er nye ord, der præger min hverdag – helt vildt! Jeg tænker rigtig meget over, hvad jeg spiser, og ikke mindst hvor meget jeg spiser – nok mest det sidste, som måske har været mit største problem! Jeg tror ikke, at vi herhjemme egentlig har spist vildt usundt, men to store portioner aftensmad røg der let ned! Jeg troede det ville være sværere, men motivationen har virkelig fat i kraven på mig, og jeg har ikke rørt skyggen af noget af det “forbudte”! Jeg er faktisk lidt stolt 🙂

Nyt med nyt på…Gulerødder

Ikke nok med en ny sund livsstil, så skal jeg i disse uger også vende mig til at være “ny i job”… Jeg er begyndt på arbejde efter barslen med Arthur, og min nye hverdag som mor, working girl og diabetiker er i fuld gang!

Mine dage tilbage på arbejde er jo talte, da jeg kun har et par måneder, før jeg til februar skal på barsel igen! Men det er dejligt at være tilbage ‘in real life’ og ikke mindst dejligt at tilbringe dagene sammen med skønne kollegaer og gode gamle arbejdsopgaver. At kunne tale med voksne mennesker, er værdiskabende på en lidt anden måde, end at gå hjemme med sin lækre lille dreng i 10 måneder. Men jeg ville aldrig være barslen foruden!

Jeg ved ikke om jeg er en ravnemor, men jeg sidder ikke på arbejde og savner min lille dreng – jeg ved han har det skønt i dagplejen, og at de passer godt på ham! Men når jeg ser ham om eftermiddagen, er han stadig verdens dejligste, og så har jeg pludselig savnet ham! Sikke en følelse – tænk at om ca. 4 måneder, er jeg så heldig at kunne få den følelse for to små fantastiske væsner! Så skidt med blodsukkermålinger og 10 kg gulerødder om ugen – jeg er en heldig kartoffel!

Skrevet af: Mette Kiel Aagaard, PixiMødrene, 4. indlæg.

‹ Læs Mettes forrige indlæg her                                                                                                                                                                                                                 ‹ Læs Mettes næste indlæg her