Podcast – du bare må høre!

Som forældre kender du måske til, at det er lidt svært at få tid til at sætte sig ned og læse en bog! Men gerne vil nogle værktøjer til at kunne klare forskellige situationer. Så findes der et rigtigt godt alternativ nemlig podcasts. De kan høres under madlavning, på vej til job, når børnene er puttet eller når du ikke helt kan sov om aftenen.

Podcast er ofte lavet af helt almindelige personer, som har noget på hjerte, hvilket gør det nemmere for os at kunne relatere til, end fagbøger f.eks. om hvordan man passer en baby.

Er du faret vild i podcast junglen, så har vi her opstillet nogle podcast du bare må høre.

Børnepsyk

Denne podcast passer til dig der har børn i alderen 0-12 år. I podcasten hører vi chefredaktør Mette Hovmand-Stilling fra Vores børn, snakke med nogle af landets mest anerkendte eksperter. De fortæller om forskellige hverdagssituationer. De har f.eks. lavet et afsnit om at få en god tone i hjemmet, eller et afsnit og bedsteforældre – hvor meget skal de blande sig.

Så ønsker du at blive klogere på børn, deres problemer, tanker og hvordan man kan håndtere forskellige situationer, så er denne podcast lige noget for dig!

(findes på Spotify)

 

Jeg vil bare gerne være Storm  –

Her høre vi om drengen storm, som bare gerne vil gå i kjoler, og have hårpynt i håret. Forældrene Mia og Stefans fortæller deres ærlige historie om, at være forældre til en dreng, der er anderledes end andre små drenge på 5 år.

(findes på Spotify)

Helt ærligt mor!

Sisse Sejr-Nørgaard interviewer kendte mødre om alt fra de to streger på graviditetstesten, til børn der sidder for meget bag skærmen. De kendte fortæller deres historie om forskellige emner. Hvad der overraskede dem, om det at give slip på barnet der begynder i skole og meget mere.

(findes på iTunes og Spotify)

Plus en 

Vært Hanne Budtz-Jørgensen som sammen med forskellige forældre fortæller alt om børn og det at være forældre, f.eks. er der et afsnit der handler om to kvinders valg af sæddonor, da de skulle have barn sammen. Eller den vilde historie om Gitte der ender med at føde på en rasteplads.

(findes på Politikens podcast app)

The far side 

Hvad tænker mænd mon om det at være far og forældrerollen? Ofte høre man om mødres tanker og holdninger til forskellige emner om børn og opdragelse. Men hvad tænker mændene mon. I Denne podcast diskuteres der om alt fra kønsroller – farens synsvinkel og fertilitetsbehandling

(findes på iTunes)

Voksen ABC

Til børn findes der en ABC hvor A står får Abe, og B for Bjørn. Men findes der en for voksne? Veninderne Rachel Lewin Rukov og Cecilie Falgren Rubini har sat sig for at finde ord der passer til hvert bogstav i alfabetet. Alle ordene passer til det at være voksen f.eks. A for Angst, B for børn – hør deres tanker.

(findes på iTunes eller Spotify)

Er du far eller bliver far, så kan du her se en oversigt over nogle gode fædre venlige bøger, til når du har lidt ekstra tid.