Produktanmeldelse: Philips Avent ECO SCD506 babyalarmer

Philips Avent ECO SCD506 babyalarmer: Testet af vores kunde, Stine.

Vi er lige flyttet i starten af december fra en lille lejlighed i Aarhus til et hus i udkantsdanmark. Det er skønt med meget mere plads, men også skræmmende pludselig at gå fra en lille lejlighed hvor man kan høre alle lyde i alle rum, til et stort hus hvor det kan være svært at høre hvis mine drenge på hhv 7 mdr og 3½år vågner om aftenen mens os voksne er i stuen eller køkkenet.

Jeg blev kort tid efter flytningen kontaktet af Pixizoo som spurgte om jeg ville produkt teste Philips Avent ECO SCD506 babyalarm og dagen efter jeg havde takket ja, blev pakken leveret lige til døren – LÆKKERT med hurtig levering!!

 

philips avent

 

Vores behov

For at du bedre kan vurdere min anmeldelse af produktet synes jeg det er vigtigt, at du kender mine behov når det kommer til babyalarmer, samt hvilke kriterier jeg vurderer og bedømmer ud fra.

Vores behov, når det kommer til babyalarmer er, at vi skal bruge det i børnenes soveværelse om aftenen inden vi går i seng, samt når den yngste på 7 mdr sover lur i barnevognen udenfor. Det gør han 3-4 gange i løbet af dagen. Det kan også være hvis min store dreng på 3½ år falder i søvn i bilen på vej hjem fra en lang dag i børnehave, og trænger til at sove 15min mere, inden han er klar til ulvetimen.

 

Jeg har behov for

 1. En tryg babyalarm, som gør at jeg ALDRIG tvivler på, om den lille ligger og græder ude i barnevognen uden at jeg kan høre/se det.
 2. En krystalklar lyd, som differentierer mellem støj og babylyde
 3. En lyttefunktion, således at jeg altid kan høre min drengs åndedræt eller snorken, når jeg har behov for det.
 4. At både forældreenheden samt babyenheden kan frakobles ledning og udelukkende køre på batteri/opladning.
 5. Ingen interferrens med andre devices
 6. God lang rækkevidde, også gennem ex husmure, flere rum samt bildøre.

 

Jeg har IKKE behov for

 1. At kunne overvåge mit børn gennem video
 2. At få oplyst barnets kropstemperatur under søvnen
 3. Udendørstemperatur
 4. Walkie-talkie funktion

 

alarmer

 

Selve babyalarmen

Med i pakken er der:

 • En brugermanual på 14 forskellige sprog. Heldigvis er dansk et af dem. Instruktionen er på ialt 10 overkommelige sider

 

 • En forældreenhed (inkl 2 genopladelige batterier), hvor man kan påføre en snor så man evt kan have den om halsen. Smart og nødvendigt hvis man, som jeg, render rundt i huset og klarer alt lige fra vasketøj i bryggerset til at lave kaffe i køkkenet til at se et afsnit af en serie mere inden baby vågner (7-9-13). Forældreenheden har 5 lydstyrkeniveauer og en lydløs indstilling. Lysindikatorerne viser hhv lydstyrken samt mikrofonens følsomhed (sensitivity knap). Batteri lysindikatoren lyser rødt, i stedet for grønt, når der ikke er mere strøm på.

 

 • En babyenhed med plads til fire 1,5 V AA alkaline batterier (som dog ikke medfølger) med et display, der viser en lille diskret måne når man tænder den. Man kan også vælge at månen skal lyse permanent som en våge natlampe. Babyenheden kan også afspille flere forskellige afslappende melodier og man kan skifte mellem dem, samt skrue op og ned for lyden. Den har en god størrelse hvis man ønsker at den ex skal stå permanent ved barnets tremmeseng.

 

 • 2 oplader ledninger. Forældreenheden kan genoplades i modsætning til babyenheden. Babyenheden kan godt fungere udelukkende med batterier i, men den har ikke mulighed for at oplade batterierne ligesom forældreenheden.

 

Selve babyalarmen kører på DECT signal, som er den teknologi der benyttes ved fastnet telefoner. Dette betyder at der er 0 interferens fra andre babyalarmer. Jeg har afprøvet alarmen både i en storby samt langt ude i udkantsdanmark. Begge steder har lyden altid været krystalklar.

Den overholder desuden alle regler og standarter når det kommer til elektromagnetiske felter.

Philips Avent skriver at rækkevidden er på 330 meter udendørs og 50 meter indendørs. Jeg har snildt kunne bruge den når jeg har været på besøg på 2.sal og min søn har sovet nede i gården. Jeg har ikke haft behov for længere rækkevidde end muligt. Hvis forældreenheden kommer uden for rækkevidde af babyenheden begynder den at bippe højt.

Der er mulighed for tale-til-barnet gennem forældreenheden til babyenheden. Så kan min søn høre min stemme når jeg bevæger mig mod gården når han er vågen. Smart funktion hvis man skal ned ad en del trapper inden man når barnevognen. Jeg gruer dog lidt for den dag min ældste søn finder ud af hvordan den funktion fungerer. Er bange for at den hurtigt vil blive omdannet til genialt legetøj i stedet for babyalarm eller at baby der sover ude i haven ikke længere får ro 😉

 

 

Funktion

Babyalarmen er virkelig let at gå til. Første gang man bruger den skal forældreenhedens batterier oplades. Disse genopladelige batterier leveres sammen med babyalarmen. Dette skal ske før babyalarmen tages i brug. Den normale opladningstid er 10 timer og den normale brugstid er 24 timer. Herefter kan den startes op.

Jeg synes at babyalarmen er særdeles nem at bruge og man behøver ikke læse de 10 siders brugsmanual før brug. Der er en startknap på begge alarmer og det er tydeligt hvilken enhed der er forældreenhed og hvilken der er babyenhed. Det er ikke altid ligetil at se forskel på andre babyalarmer.

Jeg har sendt babyalarmerne på weekendtur med den ældste søn hos bedsteforældrene, og de havde ingen problemer med at bruge dem uden instruktion. En babyalarm der er let at gå til og ingen overflødige knapper der forvirrer.

På det punkt hvor denne babyalarm udmærker sig, er enkeltheden. Man er ikke i tvivl om hvornår de 2 enheder er koblet (grøn vs rød lysindikator) og man er ikke i tvivl om hvornår batteriet er lavt på energi (igen grøn vs rød lysindikator). Dét koblet med en klar lyd giver for mig en enkel og tryg babyalarm.

 

Smarte ekstra features

 • Hvis forældreenheden er blevet væk, kan man trykke på page-knappen på babyenheden hvorefter forældreenheden afgiver en søgealarmtone.
 • ØKO-modus. Det betyder alt-i-alt at Philips Avent har skruet på nogle tekniske knapper her og der som gør at babyalarmen kan spare strøm. Denne status kan man slå fra eller til på ØKO-modus knappen på forældreenheden.
 • Våge-natlampe med et roligt gult lys
 • Rolige vuggeviser til at falde i søvn til. Der er flere forskellige vuggeviser og den valgte vuggevise gentages i 30 minutter. Man kan dog også slukke for den igen 😉
 • Tale-til-barnet funktion som kan berolige barnet men du fx får sko på eller bare har langt ned fra 2. Sal til gården hvor barnevognen står.

 

Fordele

DEN GØR AT JEG FØLER MIG TRYG – Philips Avent ECO SCD506 opfylder alle de krav jeg har til en babyalarm (se ovenstående afsnit om behov). Jeg føler mig særdeles tryg ved den, hvilket for mig er det allervigtigste.En tryg babyalarm giver mig det ekstra pusterum som jeg har brug for når jeg har en lille baby der kræver min tilstedeværelse det meste af døgnet. Hvis jeg ikke ville have muligheden for at kunne slippe tankerne fra babyen i minutter til timer, alt efter hvor meget de sover i løbet af en dag, ville min krop gå fysisk ned. Den søvnmangel som alle forældre til små babyer lider under, trænger til lidt EGO-tid i ny og næ. Det kan være svært at finde tankeplads til ens egne behov hvis man ikke er tryg ved at ens babyalarm smækker den ønskede lyd igennem. Jeg bliver distraheret lynhurtigt og kigger over på min alarm hver eneste gang der er en smule støj eller lyd ude fra barnevognen. Jeg har før haft en billig IKEA babyalarm som var meget enkel. Men ofte sendte den ikke lyd igennem til forældreenheden før baby skreg højt. Dette gjorde at jeg sjældent slappede af når den lille sov og at overskudskontoen var helt i bund fordi jeg aldrig slappede helt af når baby sov.

 

LYDEN ER GENIAL GOD – Trygheden omkring alarmen har en del at gøre med den krystalklare lyd samt at den opfanger ALT hvad baby mumler/siger. Jeg er vild med at der ikke er meget omkringliggende støj som opfanges, og hvis det blæser en del, kan jeg skrue ned for sensitiviteten således at jeg stadig kun kan høre hvis baby siger noget.

 

LYTTEFUNKTION – Derudover er ‘sensitivity’ knappen helt genial. Ved et enkelt tryk starter lytte funktionen og jeg kan høre alt hvad der sker ved babyenheden. Lige fra omkringliggende støj til min søns lette vejrtrækning eller snorken.

 

DESIGN – Jeg kan godt lide størrelsen på hhv forældreenheden og babyenheden. Dejligt at begge enheder kan stå op samt at man kan se på forældreenheden hvornår der er lyd og ikke kun høre det vha de 5 lodrette lysindikatorer. Den har et meget enkelt design. Nogle vil måske afskrække lidt af den store babyenhed, især hvis man køber alarmen udelukkende til brug i en barnevogn/klapvogn. Omvendt gør størrelsen den også lettere at finde.

 

Ulemper

BATTERILEVETID – Af ulemper bliver jeg nødt til at nævne batterilevetiden på babyenheden. Især hvis man benytter sig af de mange features såsom vågelampe og musik, holder batterierne ikke længe. Og det er ærgerligt at babyenheden ikke har gen-opladningsfunktion ligesom forældreenheden. Hvis man benytter babyenheden i nærheden af en stikkontakt, kan den dog sættes til – også uden batterier i.

 

 

Konklusion

Jeg synes det er en god og tryg babyalarm og jeg forstår godt hvorfor den har fået topkarakterer i diverse tests hos hhv TÆNK og ALT for damerne, for den får også (næsten) topkarakterer hos mig. Hvis batteri-levetiden havde været bedre havde den ligget helt i top hos mig.

Hvis man ønsker sig en permanent babyenhed til ex soveværelset (i nærheden af en stikkontakt) vil denne babyalarm være PERFEKT. Hvis man har brug for en babyalarm som snildt kan være i ens lille håndtaske er denne mindre perfekt for dig 😉

Jeg vil til enhver tid anbefale den til andre. Jeg synes prisen er særdeles overkommelig i forhold til hvor robust, intuitiv og let den er at gå til.

 

» Gå til denne babyalarm her

» Gå til hele udvalget af babyalarmer her