Produktanmeldelse: Thule Glide 2 klapvogn

Vores kunde, Henrik, har testet Glide 2 klapvognen fra Thule

Den populære Thule i en ny og forbedret version

Jeg hedder Henrik, er 34 år, bor sammen med min kone og vores datter på knap 17 mdr.
Før vi fik vores datter løb jeg en helt masse – primært langdistanceløb, trailløb og OCR-løb. Da Hannah kom til verden, blev løbet af naturlige årsager sat lidt på standby indtil Hannah var 6 mdr. gammel og dermed stærk nok til at komme med på tur i vognen. Vi havde på dette tidspunkt investeret i Thule Glide 1, da den havde vundet flere test og fået masser af god omtale, primært på sikkerhed og dens køreegenskaber, hvilket var de vigtigste parametre for os. Vognen skulle fungere både som løbe- og klapvogn, så den skulle også være nem at have med rundt, og det var den i dén grad.

Siden vores første løbetur i 1’eren tilbage i april måned 2017, har min datter og jeg tilbragt mange km og timer sammen. Vi har bl.a. løbet Copenhagen Half Marathon sammen, hvilket var en kæmpe succesoplevelse for os begge to. Her satte vi i øvrigt den hurtigste officielle halvmaratontid i Danmark. Det var derfor lidt vemodigt at skulle sige farvel til den gamle vogn og spændende at se, om den nye Thule Glide 2 ville leve op til dens forgænger.

Hvilke ændringer/forbedringer har Thule så foretaget sig?

Vognen er gjort lidt smallere, da skulderbredden er reduceret fra 33 cm til nu 31,5 cm.
Den mindre plads er ikke noget min datter, indtil videre, har haft problemer med. Og det er heller ikke en ændring jeg tror vil påvirke komforten for hende andet end “kabinen” føles lidt mindre for hende, og måske lidt hyggeligere.

Den nye vogn er med en vægt på 10,8 kg blevet 900 gram tungere end den forrige. Det betyder, at den stadig kan betegnes som en letvægtsvogn. Med en vægtkapacitet på helt op til 34 kg, er den blandt de vogne, der kan klare den tungeste vægt.

Vægtøgningen på selve vognen, er dog ikke noget jeg har bemærket på de mange ture vi allerede har været ude på.

Den højere vægt kan skyldes, at Thule har valgt at ændre på håndbremsen. Den er nu at finde som en mere integreret del af styret og bremsen sidder nu på de to baghjul i stedet for på forhjulet, som tilfældet var på 1’eren. Det var tidligere noget kringlet at få forhjulet af, men med bremserne flyttet om på baghjulene, er det nu super let at få alle tre hjul af (mere om dette senere).

Kalechen har nu fået indbygget solfilter med en beskyttelse på UPF 50+. Jeg vil dog stadig mene, at en investering i Thule’s insektnet (Mesh cover) vil være at foretrække, da det giver bedre beskyttelse for barnet.
Yderligere er der kommet reflekser på både dækkene og kalechen, som gør den endnu nemmere at se, når det er mørkt.

Udover refleksbånd på hjulene, er disse også blevet mere robuste. Jeg oplevede at have tre punkteringer på de måneder jeg brugte 1’eren, men med de nye dæk på 2’eren, virker det ikke til at blive tilfældet.

Den nye vogn virker ligeledes også til at være gjort mere stabil. 1’eren virkede lidt shaky, men dette er bestemt ikke tilfældet med den nye vogn, som virker meget mere stabil i undervognen. Dette tror jeg, giver barnet en mere rolig tur, hvilket må være positivt.

 

Hvilke funktioner har vognen?

Vognen er stadig super nem at pakke sammen, og fylder ingenting, hvilket gør den er nem at have stående i f.eks. sit bryggers som vi har. Ligeledes er den nem at få pakket sammen i bilen, da hjulene, som tidligere nævnt, er meget nemme at få af. Med alle hjulene taget af, fylder den kun 33 cm i højden og 93,5 cm i længden – det kan man kalde nem at få plads til.

Der er stadig fire rum til opbevaring af diverse ting. To små rum indvendigt i siderne, ét lidt større bag på sædet og endelig det store under vognen. Rummene er praktiske til f.eks. at opbevare sin mobil, lidt mad, lidt legetøj, lidt skiftetøj, en lille pusletaske eller andet man vil kunne få brug for på sine løbeture.

Jeg har lige skulle vænne mig til at håndbremsen nu er en integreret del af styret, da jeg nu skulle holde lidt anderledes på styret. Jeg bruger ikke selv håndbremsen, men den er nem at komme til, hvis man skulle få brug for den. På styret er der også en lille rem, man kan tage rundt om sit håndled, så du hele tiden er forbundet til vognen – en ekstra sikkerhed, hvis man ønsker det. Bruger man ikke remmen, bemærker man ikke den er der. Styret kan naturligvis justeres i forskellig højde, så den passer til alle.

Bremsen til at låse vognen virker til at være gjort mere smooth, den glider nu nemt ind og ud af rillerne, så det kan gøres helt uden larm eller rystelser i vognen.

 

Designet og brugervenligheden

Selvom Thule Glide 2 er en robust vogn, så ligner den en racer. Den er aerodynamisk i sit udseende og den helt sorte farve gør den mere slank at se på.

Min datter sidder rigtig trygt, sikkert og godt i vognen, hvilket er det vigtigste for os. Når vi løber starter hun med at blive lagt ned i laveste position, og så går der ikke længe før hun sover. Når hun så vågner eller når vi bruger vognen som klapvogn, sidder vores datter mere oprejst i vognen. Det er super nemt at justere hældningen, da det kan klares med én hånd ved hjælp af den lille strop bagpå sædet.

Generelt vil jeg sige, at Thule virkelig har tænkt over, at man som forældre ikke altid har to hænder til rådighed og det derfor skal være nemt og hurtigt at klare de forskellige funktioner vognen har.

Som tidligere nævnt, er vognen nem at slå sammen, og den fylder næsten ingenting, hvilket gør den nem at opbevare.
Når vi har den med i bilen, nøjes vi med at tage baghjulene af, hvilket også er meget simpelt at gøre. Harman behov for at få den til at fylde endnu mindre, tager man, som tidligere sagt, bare forhjulet af også. Efter de har flyttet håndbremsen om til baghjulene, er forhjulet nu endnu nemmere at få af.

Hvad er mit indtryk af den nye Thule Glide?

Vognen lever på alle måder op til mine forventninger! Den kører mindst lige så godt som dens forgænger, jeg synes endda den kører mere stabilt. Jeg synes ligeledes den larmer mindre end 1’eren og efter at have vænnet mig til styret, er det også mere behageligt at holde på.

Vognen er stadig perfekt til alt terræn, dog egner den sig ikke til frost hårde stier med mange knolde, men det giver lidt sig selv. At alle tre hjul er faste hjul – i forhold til f.eks. Urban, der har drejeforhjul, betyder at den netop kører rigtig godt på skov- og grusstier. Dog kan man af samme årsag ikke foretage skarpe vendinger.

Vi løber tit i skoven – både på større og mindre stier, og her er der ingen problemer med at styre vognen.

Vores datter har heller ikke haft nogle problemer med at vænne sig til den nye vogn, hun sover stadig trygt, når vi er på tur.

Som klapvogn fungerer den, for os, også fint. Den er meget let at køre rundt med, og i oprejst siddeposition kan vores datter følge med i det hele, hvilket hun nyder ret så meget. I toppen af kalechen er der et lille kighul, så du altid kan kigge ned til dit barn.

Det kan dog ikke anbefales at have den med på shoppingtur eller andre steder, hvor der skal laves snævre vendingerne, da der, som tidligere nævnt, ikke er drejehjul på, hvilket betyder den ikke er lige så nem at dreje.

Der er ingen tvivl om, at Thule Glide befinder sig i den dyre ende af prisskalaen, men man får virkelig også kvalitet, komfort og tryghed for pengene. Den er bygget til løb,  kan sagtens bruges i skoven, fungerer hæderligt som klapvogn, og så kan den bære mange flere kg end de fleste andre joggere.

 

Gode råd til løb med Thulevognen

Som udgangspunkt så er ens barn klar til at være med i vognen, når det er omkring 6 måneder gammel. Barnet skal kunne sidde oprejst af sig selv uden problemer før det er klar. Er man i tvivl, så spørg lægen eller sundhedsplejersken.

At løbe med sit barn i en løbevogn kræver tilvænning, da det er noget helt andet at løbe med en vogn foran sig med enten begge eller én arm på styret. I side-og modvind samt op ad bakke er det noget mere krævende at løbe med en vogn, men det kan man jo bare se som ekstra bentræning i stedet for.

På lige vej og ned ad bakke er der god hjælp at hente fra vognen i forhold til tempoet.

Personligt har jeg ikke haft så store udfordringerne med at holde mit normale pace, som jeg ellers havde forestillet mig, men tror det er meget individuelt.

Som med så meget andet nyt, så er det vigtigt at starte forsigtigt ud, lad dit barn vænne sig til at være med på løbetur. Start evt. ud med at bruge vognen som klapvogn før de første løbeture, så dit barn har vænnet sig til at sidde i vognen. Lad vær med at kigge på tid og distance i starten, da det vigtigste er, at I begge bliver fortrolige med at løbe med jogger.

Nyd at bruge tid sammen med dit barn samtidig med du løbetræner. Hold gerne pauser undervejs på turen, hvis I f.eks. løber forbi nogle dyr eller andet spændende som dit barn synes om at se på (hvis ikke det sover selvfølgelig). Det giver jer noget helt særligt at dele sådanne øjeblikke sammen. Vores datter har i hvert fald nydt de mange ture vi har været på, som har givet hende lange middagslure, masser af frisk luft og masser af natur.

 

Gå til alt Thule her >