Produktanmeldelse: Vtech BM2200

Vores kunde, Ida Isabella, har testet BM2200 babyalarmen fra Vtech

Babyalarm med nattehimmel projektor

GÅ TIL: ‘Vtech BM2200 babyalarm‘»

Ved udpakning af alarmen sad jeg lige et kort øjeblik og tog bestik af alle delene. Så kom min teknikglade mand hen og samlede alle delene op. ”Jeg sætter lige den her til at lade op”, og så sad han ellers så glad inde på børneværelset og testede funktioner og trykkede på knapper. Allerede inden alarmen skulle i brug var han imponeret, og syntes det var sjovt at være med til at bruge.

Alarmen fylder ikke det store trods den også har projektor funktionen. Babyenheden skal sidde i stikkontakten, men er stadig nem at stille hvor man ønsker den grundet den smarte ”base”. Det er en magnetisk plade som er buet så selve projektionsvinkelen kan indstilles, så projektionen rammer området i loftet der er over sengen, også selvom alarmen måske ikke kan stå lige ved siden af. Det er desuden rigtig rart at vide, den ikke kan løbe tør for strøm!

GÅ TIL: ‘Se vores store udvalg af babyalarmer’»

Babyalarmens mikrofon

vtech bm2200 udpakketDen lille mikrofon sidder udenpå selve alarmdelen, men opfanger overraskende meget lyd fra hele rummet.

Jeg sammenlignede den med en alarm, der kunne ligge i selve barnevognen, hvor hun får lov at sove videre, når hun er faldet i søvn. Jeg frygtede, at barnevognen ville dæmpe hendes lyde så meget, at hun ikke kunne høres før hun var rigtig sur.

Men det er faktisk ikke tilfældet. Mikrofonen opfanger lyde rigtig godt.

Alarmen, som lå nede i barnevognen, opfattede hendes lyde før den stationære Vtec BM2200, men der var kun en lille forskel trods den store forskel i afstand (op til 2 meter til forskel er testet).

Jeg har haft forældreenheden med i hele vores hus, hvilket til tider har været afstand på ca. 40 meter og op til 3 murede vægge. Der har hele tiden været fin kontakt, og lyde går klart igennem.

Jeg valgte at teste, om de to alarmer gik på hindens bølgelængde, og det var IKKE tilfældet. Har man forældreenheden tændt i lommen fx skal du være under en meters afstand fra babyenheden, før der opstår interferens og ”hylelyden” er ikke så kraftig. Men det er en dårlig ide at gøre, hvis barnet sover, og du bare lige skal ind og kigge til den lille.

Alarmen kan rigtig mange ting og man kan bruge forældreenheden som en slags fjernbetjening. Man kan blandt andet skifte volumen og vælge imellem celcius og farenheit på temperaturskalaen. Så kommer familien fra USA på besøg, har de stadig en ide om, hvor varmt der er i rummet.

Dog skal man huske, at det er temperaturen i rummet, og ikke i sengen/vognen, da alarmen med sin ledning har nogle begrænsninger. Der kan desuden sættes en minimum og maximum alarm, så man ved hvornår, det er for koldt eller varmt for baby. Derudover kan der vælges imellem en lang række sprog, desværre ikke nordiske, men både engelsk, tysk og spansk er blandt mulighederne.

GÅ TIL: ‘Se vores udvalg af babyalarmer fra Vtech’»

Og så spiller den vuggeviser

Man kan både fra babyenheden og fra forældreenheden, tænde for musikken som består af nogle keyboard melodier. De er udmærket, men lyder lidt for elektronisk til, at man har lyst til at høre på det som forældre, og den lyd får mikrofonen altså med hver gang ;). Men luller den barnet til ro, kan det være den mest beroligende lyd i øret på forældrene.

Til at starte med reagerede min datter hverken positivt eller negativt på melodien, virkede ikke til at lytte efter det overhovedet. Men det kommer sandsynligvis an på barnet, og hvad det er vant til.

MEN da hun den ene dag var fuldkommen umulig og bare skreg og skreg, så mit hjerte var ved at gå itu, og jeg ikke anede mine levende råd, gik jeg ind på børneværelset og tændte for musik og projektionen. Der blev stille med det samme! Bortset fra kling klang musikken, hun blev helt rolig og fokuserede på loftet og lyden.

Man skal være klar over, at hvis man skruer ned for lyden på forældreenheden, hvis man ikke er så glad for musikken som ens barn er, kan man heller ikke høre barnet.

Projektor med nattehimmel

Til gengæld har projektionen haft en positiv og kraftig effekt herhjemme! Og den kan også både tændes via babyenheden og forældreenheden, så hvis barnet er ved at vågne, kan man tænde for den helt uden at gå ind i rummet og forstyrre. Dog skal man trykke hurtigt på knappen 3 gange. For første gang er det både lyd og projektion der starter, anden gang kun lyd, og tredje gang ren lys, fjerde gang slukker man igen.

vtech mb2200 nattehimmel funktion

Her ses et af billeder, der skifter, når projektoren kører. Billederne er lidt forskellige i motiv og størrelse og har forskellige placeringer i loftet.

Projektionen er rigtig fin med planeter, stjerner, skyer og blandt andet en rumraket. Vælger man at vise projektionen uden melodien, kan man høre den lille lyd projektoren laver, når den kører. Min datter var meget imponeret af den lysende himmel, og det beroligede hende, at der ikke var helt mørkt og heller ikke helt stille, så den lille lyd projektoren laver var faktisk et plus.

Samtidig er lyden så lav, at man ikke kan høre den i husets andre rum, når den kører.  Den er helt klar anbefalelsesværdig! Og så er den også hyggelig at sidde og kigge på selv hvis man skal undgå at falde i søvn, når det er puttetid.

 

Babyenheden og forældreenhedens features

At alarmen sidder med ledning begrænser dens brug en lille smule, for du kan ikke tage den med ud hvis baby sover i barnevognen. Derfor er den bedst til brug permanent i børneværelset og må være det perfekte valg til en lejlighed uden mulighed for at lade barnet sove udenfor. Et andet plus er at man ikke risikerer at babyenheden pludselig løber tør for strøm, du er hele tiden sikker på at der er kontakt til baby.

Forældreenheden har et oplyst display. Her er der flere piktogrammer, der hjælper til at vise, hvilke funktioner der er aktiveret. Man kan se, om man har tændt eller slukket lyd, sat vibration til, se om musik og projektoren er tændt, signalstyrken og som noget rigtig godt, kan man se, hvor meget batteri der er tilbage på den trådløse enhed.

Den giver desuden en lille alarm, når den nærmer sig at være tør for strøm. De genopladelige batterier medfølger samt opladeren, og den kan godt ligge tændt, imens den sidder til opladning, hvis man opdager den er ved at løbe tør før luren er.

Der er desuden talk-back funktion, hvilket betyder forældrene kan tale med barnet som en walkie talkie. Her går forældrenes stemme helt tydeligt og klart igennem.

Fordele og ulemper ved BM2200 alarmen

Fordele:

 • Flot og beroligende himmelprojektion med fine billeder og farver
 • Ingen interferens fra andre alarmer
 • God rækkevidde også igennem flere murede vægge
 • Display der nemt skaber overblik over funktionerne der er tændt/slukket.
 • Mikrofon med ret stor rækkevidde (testet på 2 meters afstand fra barnet)
 • Genopladelig forældreenhed med batteriindikator
 • Base på babyenhed der gør det muligt at indstille projektionsvinklen
 • Talk-back funktion der går klart igennem uden hakken eller lignende
 • Nem og overskueligt design på både forældre- og babyenhed

 

Dette ærgrer mig:

 • En ærgerlig klang på melodien der spiller
 • Hvis man slukker for lyden på musikken på forældreenheden kan man ikke høre barnet
 • Ledning på babyenheden, dermed er den uegnet til middagslur hvor barnevognen står udenfor

Ida Isabellas samlede vurdering

Når alt kommer til alt er det en rigtig god babyalarm som er god til alle de vigtige ting. Jeg er super glad for den, og det er min datter faktisk også! Den vil jeg klart anbefale alle der ønsker en stationær alarm.

Projektoren gør den desuden til noget særligt fedt, og gør klart at den distancerer sig fra andre alarmer på en positiv måde. Og så reddede den mig virkelig, da alt andet slog fejl og min datter bare var ulykkelig over livet.

EN UPDATE FRA IDA, 6 MÅNEDER EFTER:

Da jeg første gang testede babyalarmen, blev jeg glad for at man kunne bruge forældreenheden som fjernbetjening, men først efter vi har flyttet min datters seng, ind på hendes eget værelse, er det gået op for mig, hvor fedt det i virkeligheden er!

Min datter vågnede mange gange om natten, det skyldes at hun vågnede af de lyde vi, og vores hunde lavede, når vi fx vendte os om i sengen. Derfor tog vi beslutningen om at flytte sengen til hendes eget værelse, vi kunne jo altid rykke den tilbage, men vi var efterhånden desperate for at få en fornuftig nattesøvn. Det har været den bedste beslutning for os alle, og en stor del af årsagen til det har virket, er denne alarm. Når hun skal puttes starter vi projektionen op på alarmen, dette holder hende delvist beskæftiget, og er samtidig afslappende. Og som jeg forudsagde da hun var lille, er den lyd den kan spille den bedste lyd i verden (trods den er metallisk) når det får min datter til at sove, og det gør den!

Når den har spillet lidt og hun er faldet til ro, kan jeg gå ud af lokalet og slukke for musikken men lade projektionen køre videre. Så slipper jeg for melodien, og hun sover videre. Når hun vågner om natten, og det gør hun stadig et par gange hver nat, kan jeg ofte undgå, at skulle forlade min varme seng. Jeg hiver bare forældreenheden op og trykker hurtigt tre gange, så starter jeg projektionen uden lyd. Dette medfører at hun falder til ro igen og lader søvnen vinde (de fleste gange), og jeg kan ligge mig til at sove igen uden at skulle på nattevandring. Hvis det sker at hun ikke kan falde i søvn ved projektionen alene, kan jeg faktisk se hende, hvis ellers jeg kan åbne mine øjne, når jeg kommer ind til hende. Det er ikke så kraftigt et lys at det vækker hende, men jeg kan se nok til at jeg kan ramme plet med sutten, i stedet for desperat at prikke hende i øjet med den.

 

Vi har netop været på en lille weekendtur, mor, far og baby. Og i farten havde jeg glemt at pakke alarmen. DET GØR JEG IKKE IGEN! Det har været en hårdere kamp at putte om aftenen, men det havde jeg forventet da vi var et ”fremmed” sted. Men det der virkelig frarøvede mig og baby søvnen, var ved hendes opvågninger om natten. De varede pludselig 30-90 minutter! Frem for de maximale 5 jeg er vandt til hjemmefra. En del af forskellen er helt sikkert, at man kan reagere så hurtigt, når man kan benytte forældreenheden som fjernbetjening, frem for når man skal forlade sin seng, og gå ind i et andet lokale. Og så ramte jeg ikke med sutten hver gang, ikke i munden i alt fald, hvis nogen skulle være i tvivl, betyder sutten i øjet minimum 10 minutters ekstra vågen tid.

Med tiden er jeg bare blevet gladere og gladere for vores babyalarm, og den er et kæmpe hit da vi har et temmelig stort og overraskende lydisoleret hus. Den har virkelig gjort det lettere at være forældre! Og skidt pyt med den klang musikken har, hvis bare min pige kan sove godt! For så kan jeg også.

Vil du læse flere produktanmeldelser?