Pusletaske tjekliste

Mange spørgsmål melder sig i forbindelse med familieforøgelse. Hvilken vogn skal man have? Hvor mange bleer bruger en baby? Hvornår skal han eller hun sove?

Far en pusletaskeHer på Pixizoo har vi oplevet, at gravide og nybagte forældre ofte er i tvivl, om hvad pusletasken skal indeholde, og derfor har vi allieret os med forskellige mødre og fædre, og hørt hvad der altid har været et must i deres pusletasker. Det danner grundlaget for vores bud på den perfekt-pakkede pusletaske.

Pusletasken vil uden tvivl blive en af de mest trofaste følgesvende gennem barnets første år.

De fleste forældre sørger for, at tasken altid er fyldt op, så den altid er klar til at komme med på tur. Nogle forældre foretrækker små og kompakte pusletasker, andre store og rummelige – heldigvis findes der et hav af tasker, så du helt sikkert kan finde en der passer perfekt til dig.

GÅ TIL: Pusletasker

 

Hvad skal der i pusletasken? 

Til baby

Til mor

  • Ekstra bluse – Uheld skér
  • Deodorant
  • Snacks
  • Ammeindlæg
  • Tørklæde eller stofble til at lægge over brystet
  • Håndsprit

 

Pusletaskens need to have

Bleer
Som forælder er man ikke i tvivl om vigtigheden af bleer. Pak hellere jeres pusletaske med for mange end for lidt, for det er ikke sjovt, at stå og mangle i sidste ende. Ved at pakke mellem 6-8 bleer, burde du og din baby at være rustet til en hel dag ude.

Stofbleer
Den famøse stofble er nævnt flere gange, og det er der en god grund til. Stofbleer har mange gode egenskaber og kan bruges til rigtig mange ting. Stofbleen kan lægges, så din baby ikke ligger direkte på underlaget. Stofbleen er god til at tørre savl, den kan bruges som håndklæde og som afdækning når der ammes. En stofble er genial, så tag hellere én for meget end én for lidt.

Vådservietter
En vådserviet er et musthave, når man er i selskab med en baby. Den er perfekt til både bleskift, beskidte fingre, snotnæser og snavsede ansigter. Nogle børn kan dog ikke tåle vådservietter, så man kan med fordel have en tryk psoe eller lyn let pose med fugtige skumklude.

Ekstra tøj
Der kan ske uheld, der kan svines, savles, tabes og spildes. Det meste børnetøj overlever ikke en hel dag, så vær sikker på, at jeres pusletaske er pakket med mere end ét sæt. Medbring gerne et par bodyer, ekstra trøje og strømper. Så I er på den sikre side.

Sut
Bruger dit barn sut, så er det en god idé altid at have en ekstra i sin pusletaske. En sut kan tabes, og når man er på farten, er det ikke altid muligt at få den gjort ordentlig ren.

Pusletaskens nice to have

Creme
En babynumse kan blive rød. Snup rødmen i opløbet ved altid at have en salve i tasken.

Poser til brugte bleer
En brugt ble lugter. Den lugter meget. Vær god ved dig selv og andre, og sørg for altid at have små poser med. De er nemme at tage med, og nemme at slå en knude på. Den er specielt god, hvis man bliver nødt til at lave et “lyn-skift” et sted, hvor bleskift ikke er tiltænkt.

Sutteflaske eller babymad
Nogle pusletasker har et separat rum til flasker og sutteflasker – ofte i vandafvisende materiale og med isolering, så maden kan holdes varm. Det er altid en god idé at have back up i form af mad. Har man en baby der kan spise selv er købe smoothies virkelig en lifesaver. Hvis man står et sted, hvor man ikke lige kan varme en flaske eller at der er langt hen, til et sted med mulighed for at købe noget mad til barnet.  Så kan en to go smoothie lige tage toppen af sulten på barnet.

Legetøj
Selvom de fleste ting, som f.eks. en mobiltelefon, nøgler, øreringe og hår, kan være spændende og sagtens fungere som legetøj for en baby, kan det nu være en rigtig life-saver at have autoriseret legetøj med. Som forælder vil man komme ud for at stå i en lang butiks kø, og en utålmodig baby, derfor kan et stykke legetøj virkelig hjælpe på det.

Hagesmæk
Babyer er søde og babyer er fantastiske, men babyer kan også finde på at svine når der spises. Gør det nemt for dig selv, ved altid at have pakket en hagesmæk i din pusletaske – så undgår du muligvis at skifte barnets tøj endnu en gang.

 

LÆS OGSÅ: ‘Vores tjekliste til babyudstyr’»

Mors pusletaske

Ekstra trøje og ammeindlæg
Hvis der er plads i jeres pusletaske, kan det være en dejlig sikkerhed, at have en ren bluse eller trøje med. Uheld sker, og det kan være en stor irritationsfaktor, at enten skulle afbryde turen, for at vende hjem og skifte tøj eller at skulle gå rundt en hel dag og føle sig knap så tiltalende. Indlæggene bør altid være med, da man bare ikke altid har hundrede procent kontrol over sin krop, og for at undgå at få svamp.

Deodorant
Som mor eller forælder generelt, slider og slæber man en del hel. Der er pusletasker der skal slæbes, barnevogne der skal skubbes og babyer som skal bæres. Man kan nemt komme til at stå i pressede situationer, og sagt med andre ord: MAN SVEDER. Med en deodorant kan man hurtig  lave en “trucker vask” og selvom det muligvis ikke er den bedste løsning, kan det klart anbefales at medbringe.

Snacks
Hormoner, nye situationer, manglende søvn er alt sammen, noget nybagte mødre kender til. Put lidt hurtige snacks i din pusletaske, så du nemt og ikke mindst hurtigt kan få blodsukkeret op igen.

Håndsprit
Håndsprit eller desinficerende kan fås i praktiske “taske-størrelser” og bør altid medbringes. denne væske kan f.eks. bruge efter bleskift hvis der ikke er rindende vand ved hånden. Eller til at rengøre den offentlige puslepude, enten før eller efter brug, de andre mødre vil takke dig for det! Håndsprit er generelt en ting der bør være fast inventar i ens pusletaske.

 

Behovet for de forskellige ting varierer meget, og I som forældre, ved naturligvis bedst hvad jeres og jeres barns behov er. Denne liste bør derfor ses som en guideline og ikke et facitliste.