Sikkerhedskopiering af billeder – sådan bevarer du minderne

De fleste forældre har tonsvis af uvurderlige billeder på smartphones og tablets, som fanger alt fra hverdagens små særligheder til livets store øjeblikke. Ja, det er jo ofte det eneste kamera, mange af os har.

Formentlig oplever du også nærdødsoplevelser med din telefon på regulær vis. Måske har dit barn haft telefonen under kærlig behandling i form af en tur i toilettet eller et hårdt slag mod gulvet. Det er her, at sikkerhedskopiering kommer ind i billedet.

Det er heldigvis ikke så besværligt, som det var engang, da man skulle importere fra telefonen til computeren. Vi har nu “skyen” – det kære internet – der gør sikkerhedskopiering nemt og giver mange fordele.

Vi tager udgangspunkt i danske onlime.dk, som tilbyder ubegrænset online plads til opbevaring af filer fra alle dine computere, mobiler og tablets. Uanset hvor du har dine billeder gemt, kan de sikkerhedskopieres automatisk.

Guide til sikkerhedskopiering

Det er nemt at komme i gang med automatisk sikkerhedskopiering af dine billeder. Som hos andre tjenester skal du oprette en konto, og installere app’en på dine enheder. Vi viser her i indlægget, hvordan du kommer i gang på PC/Mac, iOS og Android.

 

Det er stort set samme fremgang som med andre tjenester eks. Dropbox, Google Drev og iCloud., der også lader dig gemme dine filer i skyen. Disse tjenester har dog ikke mulighed for automatisk sikkerhedskopiering af mapper på din computer og yder eksempelvis ikke dansk support, som Onlime.dk gør.

 

Sikkerhedskopier billeder på iOS/Android

Til smartphones og tablets er det super nemt at sikre minderne. Både til iOS og Android tilbyder onlime.dk app’en “Jottacloud Photos”. App’en sikkerhedskopierer automatisk billeder og videoer på din enhed, og den viser alle dine billeder og videoer i én smart tidslinie, så du nemt kan gå tilbage i tiden og genopleve minder.

 

  1. Start med at hente Jottacloud Photos fra AppStore eller Google Play
  2. Log ind og godkend tilladelserne, som kommer frem
  3. Tryk herefter på “Aktiver” ud for “Aktiver automatisk sikkerhedskopiering” – nu sikres dine billeder og videoer automatisk

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan også inddele dine billeder og videoer i albums: Klik på de tre prikker øverst til højre i app’en og marker de billeder, du ønsker. For at se dine albums skal du trykke på “Albums” nederst i app’en. Her kan du også sortere billeder efter, hvor de er taget henne i verden.

Vil du dele et billede eller album med familie og venner? Så trykker du bare på dele-ikonet og sender dit unikke link videre.

En anden supersmart funktion, som vi er fan af, er “Frigør plads”. Vores smartphones er ofte fyldt til randen – men med ét tryk slettes alle de emner fra din telefon, som allerede er sikkerhedskopieret online. Alle dine billeder vil forsat vises i app’en – altså bare uden, at de fylder.

 

Sikkerhedskopier billeder på PC/Mac

Har du billeder liggende på din computer, kan du nemt få dem sikkerhedskopieret online. Herfra kan du tilgå dem på alle dine enheder, og du kan også dele med familie og venner.

  1. Fra dk’s side henter du Jottacloud til PC eller Mac
  2. Installer og log ind
  3. Efter installation kan du tilføje de mapper, du ønsker, til backup. De bliver automatisk sikkerhedskopierede, så dine filer altid er sikrede. Hvis du putter nye filer i mapperne eller ændrer filer, vil alt dette sikkerhedskopieres automatisk, da Jottacloud kører i baggrunden
  4. Hvis du vil have filer synkroniseret til andre computere, så du kan åbne og redigere i dem uden at hente dem ned, kan du bruge “Jottacloud” synkroniseringsmappen

Det er faktisk det! Nu kan du se billederne i browser eller fra de andre apps.

Har du en ekstern harddisk, kan du også sætte denne til at tilføje den til backup. Det kan dog tage længere tid at overføre dette til skyen, hvis du har en ekstra stor harddisk. Til gengæld skal det kun gøres én gang, og når alt er lagt online, kan du slippe bekymringerne for at miste billeder.

Billeder og videoer, som du lægger op fra dine enheder, havner alle i Jottacloud Photos tidslinjen. På den måde er gamle billeder fra en ekstern harddisk hurtigt klar til at blive genoplevet.

 

 

Minderne på den store skærm – Apple TV og Chromecast

Har du et Apple TV eller et Chromecast, kan du få dine minder op på fjernsynet, så alle kan se med. Her skal du hente “Jottacloud Photos” i app’en i AppStore på dit Apple TV og logge ind.

Med Chromecast skal du bare klikke på Chromecast-ikonet øverst til høre, og så er du klar til at caste billeder og videoer til fjernsynet.

 

Dine billeder i browser

Uanset hvor du er, kan du altid tilgå dine filer i skyen. Fra alle browsere kan du logge ind og se dine billeder og andre filer.

Er du eksempelvis på ferie, låner en computer og har billeder fra et kamera, kan du trække mappen fra SD kortet direkte over i browseren og sikre dine billeder på denne måde.

 

Husk sikkerheden

I takt med at børnene bliver ældre, er det ikke kun forældrene, der tager billeder. Børnene bruger selv deres egne eller familiens iPhones og iPads, og med det følger et stort ansvar. Færdsel på nettet kan nemlig have store konsekvenser, men med masser af dialog og opsyn kan du nedsætte risikoen for ubehagelige oplevelser.

Husk derfor at tale med dit barn om online sikkerhed. Du finder 5 gode huskeregler her. Print eventuelt grafikken fra netkablet.dk ud og hæng den op, så dit barn aldrig bliver i tvivl.

Med disse gode råd til sikkerhedskopiering af billeder samt færdsel på internettet er din familie godt klædt på til at tage, gemme og sende billeder. God fornøjelse med at fange både de store og små øjeblikke – de er guld værd for enhver familie.