Gode råd til skiferie med børn

Vinterferien nærmer sig og i den anledning tager mange familier på skiferie. Skiferie er den perfekte familieferie med masser af aktivteter, frisk luft og samvær.

Gode råd til jeres skiferie

Kør-selv-ferie er praktisk, når man har små børn med, både til Norden og Alperne. Bus og fly er alternativer til kør-selv-ferien – dette frarådes dog når man skal have de små med. Fly gør det svært at have alt udstyret med. Bus tager meget lang tid og det kan være svært for børnene at koncentrere sig og sidde stille, så længe.

Tjek området inden I tager afsted for at se om det er et børnevenligt område. Her er det godt at vælge nogle små områder, hvor børnene lige så stille kan udvikle deres skiløb. Skisportssteder i Norden er kendt for deres børnevenlige områder, hvor Alperne er mere udfordrende, men ikke umulige!

 

Det er money-well-spent, at sende børnene i skiskole, for at forbedre deres skiløb. Mange steder kan søskende sagtens komme på samme skiskole hold. Hvis man er mange afsted, kan man leje en privatlærer til børnene. Oftest er det også muligt at få en skilærer der kan tale dansk, så børnene bedre kan forstå undervisningen. En dansk skilærer kan også få børnene til at føle sig mere trygge, når de skal bruge formiddagen væk fra mor og far.

For at gøre det endnu mere bekvemt for børnene, bør I vælge et bosted tæt på pisten. I Norden kan man leje hytter som ligger midt på bjerget. Dette gør det nemt at komme afsted om morgenen og hjem igen om eftermiddagen. I Alperne kan skisportstedet godt ligge et stykke væk, så man er nødt til at tage bussen, for at komme frem og tilbage.

 

Det anbefales at I lejer børnenes skiudstyr, da de oftest ikke vil være i stand til at passe det allerede året efter. Hvis I vælger at leje støvler, ski og hjelm kan det spare jer for en masse penge. Pengene som bliver sparet her, bør bruges på noget ordenligt skitøj til børnene. Det er vigtigt de kan holde varmen og ikke fryser deres små fingre og tæer. Hvis børnene holder varmen, holder det også humøret og tålmodigheden højt!

Til sidst, vil det være en rigtig god idé at rejse sammen med andre børnefamilier. Børnene kan nyde godt af hinanden, med sjov og leg i sneen. I kan hjælpe med, at passe hinandens børn, så mor og far også kan få stået lidt på ski.

Hvis I er i tvivl om I har fået pakket det hele, kan I downloade en tjekliste til skiferien her.