Spaghetti med (grøn) kødsovs

(Grønne) aftensmadopskrifter

Har i også svært ved at få jeres børn til at spise grønsager? Vi kender godt selv til den lange kamp ved middagsbordet engang imellem. Vi ville ønske, at denne engang imellem kunne blive skiftet ud, med en rolig, afslappende og hyggelig middagsstund. Vi har derfor prøvet at samle nogle af de “nemme” klassikere, i en lidt sundere og grønnere udgave, og hvor grønsagerne bliver camoufleret for dit barn.

Spaghetti med (grøn) kødsovs

 

Opskrift til 4 personer

Til den (grønne) kødsovs skal du bruge:

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 Løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • ½ squash
  • 3 stænger bladselleri
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse tomatpurre
  • Lidt olivenolie
  • 1 hønsebouillonterning m. vand
  • Salt og peber

Du kan med fordel bruge andre grøntsager, alt efter hvad du lige har liggende i dit køleskab.

 

Sådan tilbereder du den (grønne) kødsovs:

Steg det hakkede oksekød i en gryde med olivenolie til det har fået farve. Riv imens grønsagerne og kom dem ned til kødet. Kom derefter de flåede tomater, tomatpurre og bouillon i.  Lad det småsimre og smag derefter til med salt og peber.

 

Server med kogt spaghetti eller prøv med ”grønsags spaghetti” til i stedet for.

Grønsags spaghetti:

Skær squash ud i lange, tynde strimler enten i hånden, med en kartoffelskræller eller med et juliennejern. Giv strimlerne et hurtigt opkog med salt og dryp dem af inden servering.

 

Velbekomme 🙂