Sund babymos med avocado og banan

Avocado kan sagtens være en af de første grøntsager, du introducerer dit barn for. Babyer har nemlig brug for sunde fedtstoffer for at vokse, og avocado indeholder gode mængder af fedt samt antioxidanter. Antioxidanter er vigtige for at udvikle et stærkt immunforsvar.

Avocado er utrolig alsidig takket være dens bløde konsistens og kan derfor blandes med næsten alt. Derudover er smagen forholdsvis mild, hvilket passer perfekt til barnets smagssans, der stadig er under udvikling.

Er du i tvivl om dit barn er klar til babymad, så kan du læse vores guide til, hvordan du kommer godt i gang med skemad her.

Til en lækker avocado og banan mos skal du bruge

  • 1 moden avocado
  • 1 moden banan

Fremgangsmåde

Little Mashies
Billede lånt fra Little Mashies

Start med at skrælle både bananen og avocadoen og skær dem ud i små stykker.

Mos dernæst stykkerne med en gaffel og tilsæt en smule modermælk eller modermælkserstatning for at få en blød og tilpas konsistens.Du kan også blende avocadoen og bananen i en foodprocessor eller blender.

Vupti, så har du lækker og sund babymad til dit barn.

LÆS OGSÅ: ‘Guide: Lav din egen hjemmelavet babymad’»

Du kan med fordel lave mosen i større mængder, så du ikke behøver tilberede mad til baby hver dag.

Hvis du laver babymad i større mængder, kan du køle og fryse det i mindre portioner og tø det op efterhånden, som du får brug for det.

Til dette formål er opbevaringsboksen fra Béaba utrolig smart. Da den er fremstillet af silikone, tåler den både frys og ovn – samtidig kan du let trykke én portion mos ud ad gangen fremfor at tø det hele op.

Vil du have flere opskrifter på babymos?

Hvis du vil have inspiration til flere gode og nemme opskrifter på babymad, så kan du finde mange flere opskrifter i vores opskriftskatalog.