Dejlige dadelkugler

Dadelkugler
Sukker kan være enhver forælders redning når trætheden melder sig. Vil du gerne skære lidt ned på sukkerforbruget, kan dadelkugler være en løsning. Foto: Sara B. Larsen

Har du endnu ikke prøvet disse små, lækre bidder? – Så giv dig i kast med denne supernemme opskrift!

Sundt slik

De smager af slik, de er nemme at lave og stiller din trang til sukker. Du kan oveni købet give dem til dit barn med god samvittighed for dadelkuglerne indholder hverken raffineret sukker, smør, olie, gluten, kunstige farvestoffer, smagsforstærkere eller konserveringsmidler. What’s not to like?

Dadler vokser på en palme og har et naturligt højt indhold af A, B og D-Vitamin, og de indeholder magnesium, jern, fosfor og kalium. Den lille aflange frugt har en meget sød smag og giver hurtigt energi, men selvom dadelkuglerne er sunde og langt sundere end slik, indeholder de en del kalorier. Derfor bør du kun hapse et par stykker ad gangen.

Der er uendeligt mange muligheder for at lave dadelkugler med forskellige smagsvarianter. Du kan prøve dig frem og finde dine helt egne favoritter. En enkel og meget børnevenlig variant er dadelkugler vendt i kokosmel, de smager både sødt og mildt.

Lakridsrodspulver giver et spark og lidt mere kant, mens kakaopulver, appelsin og kanel sender tankerne hen på jul – men de kan bestemt anbefales hele året rundt. Dadelkuglerne kan også rulles i sesamfrø, eller dyppes i mørk chokolade – kun fantasien sætter grænser.

Tip til dadelkugler

Fremgangsmåde

Det skal du bruge: Dadler, mandelmel og kokosmel, kakao, lakridsrodspulver el. lign.

  • Start med at blende mandlerne. Du afgør selv, hvilken konsistens du ønsker. Jo finere, de er blendet jo mindre smager du dem i den færdige dadelmasse.
  • Udsten og blend dadlerne, hvis de er hele. Massen skal være ensartet og uden klumper.
  • Bland mandelmel og dadelmassen sammen og du har nu den masse, der skal rulles til kugler. Prøv dig frem med forholdet mellem mandler og dadler. Det er meget individuelt, hvordan konsistensen ønskes, og derfor har vi ikke ikke angivet mængder på hverken mandler eller dadler.
  • Kuglerne trilles i lige præcis det, du har lyst til. På billedet har vi lavet tre forskellige smagsvarianter med kokosmel, nødder og kakao.

Sæt igang!