Svanemærket produkter

Vi vil alle gerne passe på vores jordklode, og vores miljø. Vores fokus på bæredygtighed og miljøbevidsthed er større end nogensinde før.
Derfor har vi hos Pixizoo en hel kategori kun med svanemærket produkter. 

Svanemærket er Danmarks officielle miljømærke, og vælger du svanemærket produkter, er du med til at tage et aktivt valg for at mindske miljøbelastningen. På denne måde bidrager du til et ansvarligt brug af jordens ressourcer.

En grøn rejse – miljøvenlig og skånsom

Forskellen på at vælge svanemærket fremfor andre miljømærker er, at man ser på hele processen af udarbejdelsen af et produkt. Dette kalder svanemærket for rejsen.

Rejsen indebærer at der bliver overvejet alt ned til mindste detalje og er inddelt i 4 faser:

  • Valg af råvarer : Man forsøger at vælge råmaterialer, som i sidste ende sparer på naturens ressourcer, og samtidig er det vigtigt at det råvaren og stemmer overens med produktets formål.

 

  • Produktion: Til fremstillingen af produkterne kan der opstå forurening og det kan for eksempel løbe ud i spildevandet. Derfor forsøger svanemærket altid at begrænse miljøforurening til minimum, ved at benytte stoffer som nemmere kan nedbrydes i naturen.

 

  • Produkterne i brug: Når man bruger produkterne er det vigtigt, at de afgiver så lidt kemikalier som muligt, for at skåne dig og naturen. Der er forskellige krav til hvad de forskellige produkter må indeholde. Svanemærket produkter må ikke indeholde fluorstoffer, tungmetaller og ftalater.

 

  • Genbrug: Uanset om det er tøj eller plastik flasker så er det vigtigt at produkterne kan genbruges, for at skåne naturens ressourcer.

 

Undgå cocktail effekten

For at undgå at  vores børn bliver udsat for farlig kemi, er det vigtigt at vi er klar over effekterne, af de forskellige stoffer.
Vi er omgivet af dem overalt. Både i vores tøj, møbler, cremer, sæber, og legetøj. Et enkelt stof i et produkt er ikke nødvendigvis sundhedsskadeligt.
Men små doser fra forskellige steder, kan tilsammen blive til det man kalder for cocktail effekten. Her kan små mængder stoffer tilsammen give en hormonforstyrrende og sundhedsskadelig effekt på længere sigt.

En hjælp til bæredygtig livsstil

En bæredygtig livsstil lyder måske udfordrende og besværlig. Sådan behøver det ikke at være.  Ofte handler det om at finde bæredygtige alternativer til de produkter I bruger.

Udvalget af produkter med svanemærket er efterhånden bredt, og har fået en solid plads i de fleste danske børnefamiliers hjem. Fordelen ved at vælge svanemærket produkter er, at du undgår en lang række kemikalier, som både kan være belastende for naturen og for vores børn.

Svanemærket til jeres familie

Måske er I allerede bekendt med en række svanemærket produkter, for der findes efterhånden en del. Du kan både få svanemærket vaskemiddel til at vaske dit barns tøj i, svanemærket tøj,  bleer, solcreme og lækre svanemærket plejeprodukter til hele familien.
Der findes også svanemærket legetøj fra for eksempel Dantoy, og det gør det muligt for dit barn at lege med legetøj som ikke afgiver skadelige og giftige stoffer.

 

Hvad enten det er vaskepulver, bagepapir, bleer, legetøj eller makeup – så er du sikker på at finde et med svanemærket. Erstatter du et produkt til fordel for et svanemærket produkt, har du allerede gjort en forskel for miljøet og for dit barn!

 

Læs meget mere om svanemærket og EU-blomsten lige her.