Tjekliste til første skoledag

første skoledag

Få en god start på skoleåret ved at være forberedt. Her giver vi dig en tjekliste, over alle de ting man skal huske til sin første skoledag. Vi giver bl.a. også gode råd til, hvordan du vælger den helt rigtige skoletaske.

Tjeklisten til skoleudstyret:

  • Skoletaske
  • Gymnastiktaske/pose
  • Gymnastiktøj og sko (både til indendørs og udendørs)
  • Penalhus
  • Indhold til penalhus: Blyanter, viskelæder, farveblyanter, blyantspidser, lineal
  • Papirblokke og mapper
  • Madkasse og drikkedunk
  • Overtøj – Flyverdragt, regntøj eller jakke. Evt. skiftetøj
  • Evt. cykel hvis dette er aktuelt

 

Vælg den rigtige skoletaske

En god skoletaske skal kunne holde til lidt af hvert, så sørg for at vælge en der er vandafvisende og slidstærk, og så skal der være plads nok til både bøger, madpakke, drikkedunk samt penalhus.

Det er en ekstra fordel, hvis der allerede medfølger en gymnastiktaske til skoletasken. Dit barn synes helt sikkert også det er meget flottere, hvis skoletasken og gymnastiktasken matcher hinanden.

Vigtigst af alt, så skal skoletasken ikke belaste barnets ryg. Sørg for at vælge en taske der er ergonomisk og funktionel med justerbare skulderstropper samt en brystspænde. Til de mørke morgener eller eftermiddage, er det også en god idé at vælge en med synlige reflekser, som allerede er en integreret del af skoletasken.

Som en bonus, kan man vælge en taske der har termo-isoleret lommer, som er super praktisk til at holde madpakken kold hele dagen.

 

Vores bud på gode skoletasker inkl. gymnastiktasker:

 

skoletaskeskoletaskeskoletaskeskoletaske

LEGO Skoletaske – Ninjago Lloyd   //   LEGO Skoletaske – Star Wars D-Wader   //  LEGO Skoletaske – Friends Confetti   //  LEGO Skoletaske – Elves Maxi

 

Se hele udvalget af skoletasker her

> Se hele udvalget af LEGO skoletaske her

 

Penalhuse og indhold

Det er ikke så vigtigt hvilket penalhus man vælger – men mange børn kan godt lide, hvis det matcher med skoletasken. En masse farver og motiver er børn helt vilde med.

De første år i skolen er der ikke brug for det helt store udstyr i penalhuset. De fleste småbørn bruger mest deres farveblyanter de første år. Men det er en god idé at have styr på blyanter, viskelæder, farveblyanter, blyantspidser i første omgang. Senere vil barnet nok også få brug for lineal, vinkelmåler, tuscher, passer og lommeregner. Sørg for at alle blyanter og farveblyanter er spidset hjemmefra hver dag.

Vores bud på indhold og penalhuse der matcher skoletaskerne:

 

Se hele udvalget af penalhuse her

> Se hele udvalget af LEGO penalhuse her

 

Vælg den praktiske madkasse og drikkedunk!

En smattet og kedelig madpakke er der ingen der gider at spise. Hav fokus på at vælge en madkasse, der er mere praktisk end flot. Hvis du kan finde en der har begge egenskaber, er det jo bare en bonus 🙂

En praktisk madkasse er en, der kan opdeles i rum, så rugbrødsmadderne ikke suger alt saften fra frugten, og ender med at blive helt smattet og våd. Det er også langt mere appetitligt for dit barn, hvis maden er opdelt, og ikke ligger og roder rundt ovenpå hinanden. Når maden er opdelt, bliver det heller ikke rystet nær så meget, hvis barnet løber eller tumler rundt med madkassen i skoletasken.

 

Sikre dig, at madkassen og drikkedunken kan være i den skoletaske du har købt – det vil være super ærgerligt, hvis der ikke er plads. Derudover er det en god idé at skrive navn på madkassen og drikkedunken.

 

Vores bud på madkasser og drikkedunke:

 

Se hele udvalget af madkasser og drikkedunke her
> Gå til ‘Gode tips og råd til madpakken’ her
> Gå til ‘Skolestart: Gode råd til forældrene’ her