Udendørs sjov og leg – nu kommer foråret!

Vi er endelig kommet igennem den mørke, men dog hyggelige, vinter og dagene er blevet længere og lysere. Jorden begynder ligeså stille at tø op, blomsterne begynder at blomstre og træernes blade springer ud. Vi har samlet en række udendørs forårsaktiviteter, som I kan lave, sammen med jeres børn. 

Tegn med kridt

Lad børnene folde deres kreative side ud, ved at tegne med kridt på fliserne og asfalten. Det er sjovt for børnene med et kæmpe lærred at tegne på.

Hvis børnene er lidt ældre ligger det også op til forskellige former for leg, som børnene kan tegne baner til. Såsom at hinke, ”Ost” og ”Jeg melder krig mod…..”.

 

Gør haven forårsklar

Skal I ud og gøre haven forårsklar, så er det oplagt at få børnene til at hjælpe til. Lad børnene være med til at plante blomster, grønsager og krydderurter. Har I mulighed for det, så lav et lille bed til dem, som er deres eget og hvor de selv er med til at bestemme hvad der skal plantes. Har man ikke en have, man kan plante ud i, kan det sagtens gøres i små potter.

Find havesættet frem, både til dig og børnene, og gå i krig med at gøre haven og sandkassen klar til forårets og sommerens strabadser og leg.

 

Kæmpe sæbebobler

Det er altid et hit at blæse sæbebobler og se dem flyve rundt for til sidst at springe. Men det er endnu sjovere, hvis boblerne er kæmpe store!

Hvad skal du bruge?

  • 1 liter koldt vand
  • ½ dl. opvaskemiddel (grøn Fairy Ultra skulle eftersigende være det bedste)
  • 1 spsk. glycerin
  • Tyk ståltråd

Hvordan gør du?

Bland vand med opvaskemiddel og glycerin og rør forsigtigt rund. Form ståltråden som et forstørrelsesglas (man bestemmer selv hvor stor hullet, og derved boblerne, skal være).

 

Udforsk naturens insekter

Mange børn har en stor interesse for dyr og insekter. En nem måde at komme i kontakt med insekterne på er at grave et lille hul og komme en spand ned. Lad den stå natten over og kig dagen efter hvilke insekter og kravl, der er faldet ned i nattens løb.

Ta’ papir og farveblyanter med udenfor, og kast jer ud i og tegne de forskellige insekter. I kan eventuelt lave en leg ud af det og se hvem der kan tegne flest forskellige insekter.

 

Cykel en tur

Cyklen har stået inde hele vinteren og nu er det på tide at få den luftet. I kan starte med at lege mekaniker og gøre cyklen klar. Tjek om der er luft i dækkene, virker bremserne og vask cyklen til sidst. Så er i klar til en frisk cykeltur.

Hvis den lille er ny på cykel eller først skal til at lære det, er foråret den perfekte årstid at lære det på, så børnene er klar til sommeren.